בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עת"מ 17619-04-12 בזק נ' עריית תל אביב
בפני
כב' השופטת אביגיל כהן
העותר
ניר בזק
ע"י עו"ד בוריס שרבטוב
המשיבה
עריית תל אביב
ע"י עו"ד יאיר וידנה
פסק דין
לטענתו, הוא קיבל חשבונות מים מופרזים ובזמן אמת הוא ביקש מהמשיבה להעביר אליו את פרטי חיובי המים והנושא לא טופל.
בסיכום פסק הדין נקבע (בסעיף 33 לפסק הדין):
"על הרשות הרוצה לממש זכותה לגביית חובות שאינם שנויים במחלוקת באמצעי גביה מנהליים, לפעול בשקידה ראויה ותוך פרק זמן סביר. לאחר פתיחת הליכי הגביה המינהלים בדרך של משלוח מכתב הדרישה הראשון כהוראת סעיף 4 לפקודה על הרשות לפעול בטרם חלפה תקופת ההתישנות במרווחי זמן סבירים, לא להשתהות בהליכי הגבייה ולבצע פעולות גביה אקטיביות ממשיות ברציפות, תוך יידוע החייב באשר לגובה החוב והפעולות השונות שבוצעו".
האם בעניינינו, יש לקבוע, כי החוב התיישן או חל שהוי המוביל לבטלותו של החוב?
כאשר הוגשה העתירה, טען העותר, כי הוא לא קיבל כל הודעה שהיא על החובות נשוא העתירה וזאת לפני ביקורו במשרדי המשיבה בעיניין אחר, ביום 21/2/12.
במקביל, נעשה ניסיון גם לגבות את החוב בתיק ההוצל"פ (לגבי תקופה שאינה רלוואנטית לדרישות שבגינן הוגשה העתירה דנן), כעולה מפירוט ההליכים אשר צורף כנספח י"א לכתב התשובה, וניתן לראות כי ההליכים לא צלחו למרות שנעשה ניסיון לגבות את החוב.
גם אם אקבל את טענתו העובדתית של העותר ולפיה, נציגי המשיבה לא שוחחו איתו טלפונית בשנת 2006 (למרות שהם עומדים בתוקף על קיומה של אותה שיחה), הרי שנעשו ניסיונות מצד המשיבה במרוצת השנים לאתר אותו, לנקוט נגדו בהליכים לרבות הליכי עיקול.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה דין העתירה להידחות מהנימוקים כדלקמן:
המסגרת הנורמטיבית:
טענת התיישנות ושיהוי:
לא בכדי ניתן להעלות טענת התיישנות גם כאשר מתעוררת הסוגיה בנוגע להליכי גבייה מינהליים.
אני סבורה, כי במקרה דנן, המשיבה הוכיחה במידה מספקת, כי נעשו ניסיונות כנים ואמיתיים במהלך השנים החל משנת 2002 ועד שנת 2012 לגביית החובות בדרך של הליכי גבייה מנהליים, ואין מדובר במקרה שבו המשיבה "ישנה" על זכויותיה.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.