מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת סילוק תובענה על הסף מחמת התיישנות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, פנייתם מיום 20.3.16 לקבלת פיצוי לא נענתה עד מועד זה. יחד עם הגשת כתב הגנה הגישה הנתבעת בקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת היתיישנות, זאת, בשים לב לכך שההפקעה בוצעה בשנת 1953 ובשים לב לכך שהתביעה מוגשת שש שנים לאחר המועד האחרון שנקבע להגשת תביעות מסוג זה. בעיניין זה התייחסה הנתבעת להילכת ארידור ותקופת המעבר שנקבעה במסגרתה.
...
מקום בו מי שפנה לקבלת הפיצוי לא פעל בשקידה סבירה לצורך הטיפול בבקשתו, הרי שאין לאפשר לו להסתמך על ההודעה האמורה ועל הגשת הבקשה לצורך הארכת תקופת ההתיישנות כרצונו וללא הגבלה.
אינני מקבלת טענה זו. אלוף העידה, כי לא טיפלה בתיק באופן אישי ולא הוציאה את מכתב התשובה בתיק (עמ' 8 ש' 12-15).
התוצאה הנה כי כן, במחלוקת שנתגלעה בין הצדדים לעניין התיישנות התביעה מקובלת עליי עמדת הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשות לסילוק תביעה על הסף מחמת היתיישנות שהגישו הנתבעים, מר יוסי פלח (להלן: "מר פלח"); חברת אבן קיסר בע"מ (להלן: "חברת אבן קיסר") ומדינת ישראל – משרד התעשייה והמסחר (להלן: "מדינת ישראל") (להלן ביחד: "הנתבעים").
...
בהתבסס על כל אלה, ולאור כל האמור לעיל, סברתי כי בנסיבות העניין יש מקום לסלק את התביעה על הסף מחמת התיישנותה, על פני ניהול ההליך.
סוף דבר התוצאה היא שהתובע לא עמד בנטל להוכיח כי בעניינו התקיימו החריגים המאריכים את תקופת ההתיישנות, ולפיכך הבקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת התיישנותה, מתקבלת.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין כי בד בבד עם הגשת כתב ההגנה מטעם הנתבעים 1, 6 ו-7 הוגשה על ידם בקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת היתיישנות שטרם התבררה.
...
בשלב זה של ההליך, בו טרם הוגשו תצהירי הצדדים וממילא בטרם נחקרו עליהם, אין בידי לקבוע כי מדובר בתביעה בעלת סיכויים גבוהים במיוחד או קלושים במיוחד.
בעניין זה אני סבורה, גם לאחר שהבאתי בחשבון את טענות הנתבעים לעניין סכום התביעה, מורכבותה ועיתוי הגשתה, כי אין כל הצדקה לחיוב התובעים בהפקדת ערובה בסכומים שהתבקשו על ידי הנתבעים, זאת אף אם שיעור זה נועד להבטיח את הוצאות הנתבעים כולם, לא כל שכן כאשר נועד הוא להבטיח את הוצאות כל אחד מקבוצות המבקשים בנפרד.
אמנם, בקביעת גובה הערובה יש להביא בחשבון את היקפה של התביעה ומורכבותה ואולם, הגם שאני סבורה כי קיים קשר של יחס ישיר בין בהיקף התביעה לבין ההוצאות הכרוכות בניהולה, קשר זה בוודאי אינו ליניארי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לסילוק התובענה על הסף מחמת היתיישנות בהתאם לתקנה 43 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
...
מקובלת עלי העמדה כי בנסיבות, ובכדי ליצור משטר של ודאות משפטית, בראי תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק, עלינו להעדיף את נקודת המבט הרואה זהות בין היורש לתלוי.
סוף דבר התוצאה היא איפוא כי תביעות משיבים 1-2 כיורשי המנוחה התיישנה.
מוצע לצדדים להסכים כי החלטתי זו תחול גם באשר לנתבעת-2, בכדי לחסוך בהוצאות והתנהלות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 14.3.2023 הגישה המדינה בקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת היתיישנות, העדר תחולה של חוק ההגנה על עובדים והעדר סמכות עניינית.
...
מסקנה פרשנית זו מיוסדת על זיקתה ההדוקה של הביקורת השיפוטית על אי מתן תעודת הכרה להליך הנזיקי וזאת במספר היבטים: השאלות הטעונות הכרעה עת מועלית הטענה לקיום התנאים להכרה בחסינות (ביצוע המעשה תוך כדי תפקיד שלטוני שלא ביודעין מתוך כוונה לגרום נזק או בשוויון נפש לאפשרות גרימתו); המועד להגשת הבקשה לפי סעיף 7ב(ד) לפקודה (תוך 14 ימים מהמועד האחרון למתן הודעת ההכרה); מועד ההכרעה בבקשה שהוגשה ("לאלתר" כמצוות המחוקק היינו "לפני מתן כל החלטה אחרת בתובענה" כמצוות מחוקק המשנה); ההשלכות הדיוניות הנובעות מקביעה כי נתקיימו תנאי החסינות במיוחד במקרים בהם המדינה לא נתבעה מלכתחילה ויש צורך בצירופה להליך (וערים אנו לכך כי במקרה דנן היא נתבעה מלכתחילה).
לסיכומם של דברים, מצאנו כי אין הצדקה להתערב בקביעותיו של בית הדין האזורי, אשר קיבל את בקשת המדינה לסילוק העילה מכוח חוק ההגנה על עובדים על הסף מחמת התיישנות, ובכל הנוגע לתעודת ההכרה נוכח היות ההסדר הקבוע בפקודה ממצה.
סוף דבר הערעור נדחה, בכפוף לאמור בסעיף 33, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו