בכתב התביעה נתבעו מספר סעדים ובהם, דרישה לצוו עשה שיורה לנתבעת לפרסם היתנצלות פומבית ובמקום העבודה; פיצוי כספי בסך של 140,474 ש"ח בגין פירסום לשון הרע; פיצוי בסך של 50,000 ש"ח בגין פירסום תמונה של התובעת בהעדר הרשאה תוך פגיעה בפרטיותה; וכן פיצוי בסך של 30,000 ש"ח בגין עוגמת נפש.
סמוך לאחר הגשת התביעה הגישה הנתבעת בקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית, ובהמשך הוגש גם כתב הגנה.
בפסק הדין נקבע כי סעיף 24(א)(ד1) מקנה סמכות ייחודית לידון בתובענות שעילתן חוק איסור לשון הרע, וזאת, בהתקיים שלושת המבחנים המנויים בסעיף: מבחן זהות הצדדים, היינו, האם מדובר בבעלי דין שהם עובד ומעביד (או עובד ונושא משרה, בהתאם להגדרתו בסעיף); מבחן העילה, הבוחן האם עילתה של התביעה היא עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע; ומבחן הקשר הסיבתי, שבו בוחן בית המשפט האם עילת התביעה היא בקשר ליחסי עבודה.
הנתבעת הפניתה בהקשר זה לפסק הדין בע"א 3347/16 פלונית נ' פלוני (20.2.2018), שבו נקבע כי יש ליישם את הכלל בדבר "הטפל הולך אחר העיקר" על מנת להמנע מפיצול תביעה בין בית הדין לעבודה לבית המשפט האזרחי.
...
על כן, בית המשפט קבע כי במצבים מעין אלה, על רקע סמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה (המוגבלת רק לעניינים המפורשים בחוק בית הדין לעבודה), אין מנוס מפיצול הדיון, כך שעילות התביעות שבסמכות בית הדין לעבודה יתבררו בבית הדין לעבודה ואילו יתר העילות יתבררו בבית המשפט האזרחי.
לסיכום הדברים, טענות התובעת לעניין עוולת לשון הרע דינן להתברר בבית הדין האזורי לעבודה.