ראו ביחס לכך קביעתו של בית המשפט העליון בעיניין רייכרט (ע"א 8286/96 רייכרט נ' שמש, פד"ד נה(5) 276, 290), שם צוין כדלקמן:
"... ככל שעסקינן בבקשה לסילוק התובענה הייצוגית על הסף, הרי ששאלת קיומה של עילת תביעה נבחנת ממילא במסגרת התנאים לאישורה של התובענה כייצוגית, הכוללים בין היתר את הדרישה כי התובע יראה כי קמה לו עילת תביעה אישית נגד הנתבעים (סעיף 54א(א) לחוק). לפיכך אין מקום לידון בנפרד בבקשה לסילוק התובענה על הסף באשר שאלה זו תיבדק במסגרת בחינת התקיימותם של התנאים הקבועים בסעיף 54א לחוק. ככל שעסקינן בבקשה לסילוק הבקשה לאישורה של התובענה הייצוגית על הסף, הרי שצו כזה יינתן, אם בכלל, במקרים חריגים וקיצוניים שבהם ברור על פני הדברים שאין בבקשה ולא כלום, וזאת עוד בטרם נכנסנו לגדרם של סעיפים 54א ו-54ב."
וראו גם הדברים הבאים, שצוינו אף הם על ידי בית המשפט העליון, ברע"א 2022/07 הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ נ' אר-און השקעות בע"מ (ניתן ביום 13.8.2007), שם נקבע כי הסעד של סילוק על הסף של בקשה לאישור תובענה ייצוגית, "יינתן במקרים חריגים וקיצוניים בהם ברור על פני הדברים שאין בבקשה ולא כלום".
הנימוק השלישי לעמדתנו – מעבר לדברים שצוינו עד כה, נפנה גם לפסיקתו העדכנית של בית הדין הארצי לעבודה בעיניין אופינקרו (ע"ע (ארצי) 41358-07-15 אופינקרו – שיכון ובינוי-סולל בונה תשתיות בע"מ, ניתן ביום 28.1.2019), שם הובהר כדלקמן (סעיף 47 לפסק הדין):
"תכליתו של פרט 10(3) לתוספת השנייה, כמו גם העובדה שהראציונל לאי קיום דיון נפרד בבקשה לסילוק על הסף של בקשה לאישור תובענה ייצוגית מיתקיים במידה פחותה, אם בכלל, עת מדובר בבקשה לסילוק על הסף בעילה של תחולת פרט 10(3) - עשויים להצדיק, בנסיבות המתאימות, קיומו של דיון נפרד ומקדמי בבקשה לסילוק על הסף של בקשה לאישור תובענה ייצוגית. מובהר, כי אין באמור כדי לקבוע כלל כי בכל מקרה יש לידון בבקשה לסילוק על הסף בנפרד מהדיון בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, והדבר נתון לשיקול דעתו של בית הדין האיזורי. מבלי למצות, במסגרת הפעלת שיקול דעתו יבחן בית הדין האיזורי אם הונחה תשתית עובדתית וראייתית לכאורית לבקשה לסילוק על הסף כך שיש סיכוי ממשי כי תיתקבל, את השלכות ההיתדיינות בבקשה לאישור על מערכת יחסי העבודה הקבוציים, האם מדובר בניסיון להאריך ולסרבל את הדיון בבקשה לאישור, את הקף הדיון הנידרש בבקשה לסילוק על הסף אל מול הקף הדיון בבקשה לאישור התובענה הייצוגית ומורכבותו, כמו גם מידת החפיפה בשאלות העומדות להכרעה בשתי הבקשות, ויקבע אם בנסיבות המקרה יש הצדקה לקיום דיון נפרד בבקשה לסילוק על הסף. מדובר בהחלטה דיונית במהותה, הנתונה לשיקול דעתו של בית הדין האיזורי."
בהקשר זה, לא שוכנענו – כלל ועיקר, כי קיימת הצדקה לקבלת הבקשה לסילוק על הסף ו/או לקיום דיון נפרד בבקשה לסילוק על הסף.
וראו גם הדברים הבאים (ע"ע (ארצי) 57454-11-14 הסתדרות העובדים הכללית החדשה – שמלה, ניתן ביום 13.1.2016):
"לאחר שעיינו במכלול טענות הצדדים שוכנענו, כי אכן ישנה שורת שאלות עובדתיות ומשפטיות הצריכות להתברר במסגרת ההליך העקרי בבית הדין האיזורי, משכך, אנו סבורים כי צדק בית הדין האיזורי בהכרעתו כי אין מקום לסילוק התביעה על הסף.... הבחינה אם מדובר בייצוג בלתי הולם דורשת בירור עובדתי שאיננו רק בירור משפטי. נקודת המוצא היא שארגון עובדים אמון על הדאגה לזכויותיהם של העובדים, וזאת כחלק מחובתו האינהרנטית של ארגון עובדים בהיותו ארגון עובדים. משכך, ככל שאיננו פועל בהתאם לאמות המידה הנדרשות, הרי שעלולה לקום לעובד זכות תביעה כנגד האירגון."
ביחס להסדר ההשבה – קיימת מחלוקת בין הצדדים לגבי הקף ההשבה שיבוצע, וככל שיבוצע, במסגרת הסדר ההשבה.
...
העובדים-המבקשים טענו כי יש לדחות את הבקשה.
לבסוף, מטבע הדברים, וכהשלמה למסקנה זו, ברי כי לא ניתן לקבל מנגד את בקשתם של העובדים-המבקשים, שעומדים על קבלה ואישור, כבר עתה, של הבקשה.
לסיכום – הגענו לכלל מסקנה כי אין כל מקום, לעת הנוכחית, לסלק את הבקשה על הסף – לא בשל פעילותו הנטענת של ארגון העובדים אצל המעסיק ולאור ההסדר הסטטוטורי, ולא בשל גיבושו הנטען של הסדר ההשבה.
הוצאות – בשל מסקנתנו שבנדון, אין מקום לחייב מי מבין הצדדים בהוצאות, ואנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.