בפני בקשה לסילוק התביעה על הסף מפאת חוסר סמכות עניינית, לסילוק התביעה נגד הנתבע 2 על הסף מפאת העידר יריבות, ולחלופין להורות על עיכוב ההליכים בתביעה.
מנכ"ל הנו, כלשון בסעיף 24(א)(1ד), "מנהל פעיל". מדובר בעניינינו אם כן, בתביעה של עובדת (לרבות עובדת לשעבר, ראו ת"א (מרכז) 8370-02-10 חלמיש נ' גמא ניהול וסליקה בע"מ, פס' 33 (6.7.2010)), נגד מעסיקה ונושא משרה במעסיקה, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965.
...
הנתבעים לא העלו טענות לפיהן דין עילות אלה להידחות כניסיון מעקף של עילות אחרות (ואיני מביע כל עמדה כאן בענין זה), ועל כן על בית המשפט לצאת מנקודת ההנחה בהחלטה זו שעילות אלה בנות תוחלת, כאשר השאלה היא איזו ערכאה מוסמכת לדון בהן.
כאשר, כמו בענייננו, חלק מהעילות בתביעה מצוי בסמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה (בענייננו, העילה לפי חוק איסור לשון הרע), ואילו חלק אחר מהעילות בתביעה אינו בסמכות בית הדין לעבודה (העילות בענין גרם הפרת חוזה והפרת חובה חקוקה), "אין מנוס אפוא מפיצול הדיון בתביעה הכוללת הן עילות שבסמכות הייחודית של בית-הדין האזורי לעבודה הן עילות שאינן בסמכותו, אם כי ניתן לעתים למזער את התוצאות השליליות של הפיצול על-ידי העלאת טענת 'ענין תלוי ועומד' (lis alibi pendens), שלפיה בית-המשפט יכול – בהתאם לכללים החלים על דוקרטינה זו – להעמיד אחד מהדיונים" (ענין פי.או.אס בע' 521).
אלא, הנני קובע כי העילה לפי חוק איסור לשון הרע בכתב התביעה המתוקן לא תידון בבית משפט זה, ועל התובעת להגיש כתב תביעה בענין עילת איסור לשון הרע (ללא העילות לפי פקודת הנזיקין) בבית הדין האזורי לעבודה המוסמך בסמכות מקומית, בתוך 14 יום.