בפני בקשה לפיה מבקש המבקש/הנאשם לחזור בו מהודאתו לפי סעיף 153 (א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח חדש], תשמ"ב – 1982 (להלן: "החסד"פ").
...
סוף דבר:
בסופו של דבר, השאלה המכרעת, על פיה תוכרע הבקשה לחזרה מהודייה, היא המניע/הסיבה לבקשת המבקש/הנאשם לחזור בו מהודאתו – האם מדובר ברצון כן ואמיתי להוכיח את חפותו או שמא מדובר בתכסיס/מהלך טקטי שנועד להשיג רווח דיוני/משפטי שכן "כפי שכבר נאמר, פרוצדורה פלילית איננה 'משחק אשקוקי' אך גם איננה 'תוכנית כבקשתך'. שלא כמו במשחק השחמט, נאשם שעשה מהלך שגוי יהיה רשאי לבטלו מסיבות טובות, אולם לשם כך יהא עליו להניח תשתית עובדתית שמראה כי סיבות כאמור, אכן קיימות במציאות. ברי הוא, כי נאשם איננו רשאי להחזיר את כלי השחמט לעמדתם ההתחלתית כדי להתחיל את המשחק מחדש רק משום שנוכח לדעת כי המשחק איננו מתנהל לטעמו" (ע"פ 8777/18 פלוני נ' מדינת ישראל (29.10.19)).
על פי החומר שבפני, לא שוכנעתי כי הבקשה לחזרה מהודאה נובעת מפגם כלשהו בהודאת המבקש/הנאשם בכתב האישום או מתוך חוסר הבנה של המבקש/הנאשם את פרטי ההסדר הדיוני, שוכנעתי כי ההודאה לרבות תוכן ההודאה ומשמעותה ניתנו מתוך רצון חופשי והבנה מלאה של כתב האישום והנטען, ללא לחץ חיצוני או פנימי, לא בניגוד לאמונתו וחפותו של המבקש/הנאשם, אלא כמהלך טקטי במטרה לעכב את הדיון ולהשיג הקלה נוספת בעונש.
אשר על כן, הבקשה נדחית.