מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת נאמן עמותה לאישור מתווה לשיקום העמותה

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

צו הפרוק והמינוי ניתן בהמשך למתווה מוסכם שנחתם בין העמותה, רשם העמותות והמנהל המיוחד בכובעו כנאמן ההקדשות הדתיים (לאחר שניתן אישור בית הדין הרבני לחתימתו כאמור) (להלן: "ההסדר"), למינויו של המנהל המיוחד לצורך תיקון ליקויי העמותה, בדיקה ומיפוי של כלל נכסיה, רישום הזכויות בהם והשאת פירות נכסים אלו, הבראת העמותה, שקום וכינון מוסדותיה, וכל זאת במקביל להמשך פעילותם החינוכית של מוסדות העמותה.
בעקבות אירועים שיתוארו להלן, גיבש המנהל המיוחד, בהסכמת רשם העמותות, רשם ההקדשות והממונה על ההקדשות הדתיים מתוה מעודכן, אותו התבקש בית המשפט לאשר.
...
יחד עם זאת, בשקילת כלל האינטרסים נראה כי אין מנוס מעדכון ההסדר המקורי בהתאם לנסיבות שתוארו לעיל.
יחד עם זאת, נחה דעתי כי הקמת עמותה חדשה שתטפל אך ורק בניהול מוסדות החינוך, ללא נגיעה לנכסים, תבטיח כי ייגשו לוועדת האיתור אך ורק גורמים שרואים את טובת מוסדות החינוך לנגד עיניהם.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, איני מקבל את התנגדות וועדת הרבנים ואת הבקשה לביטול האישור שניתן לתיקון ועדכון ההסדר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 47634-02-21 עמותת בית לתפארת - ביתר עילית (ע"ר) נ' ליברמן ואח' תיק חצוני: מספר תיק חצוני בפני כבוד הרשמת הבכירה אביגיל ון-קרפלד מבקשת/תובעת עמותת בית לתפארת - ביתר עילית (ע"ר) משיבים/נתבעים 1. שמעון ליברמן 2. רחל ליברמן ובעניין בקשת הנאמן עו"ד אורי גיל מיום 17.3.21 ובעניין בקשת הנושה טחנות קמח דגן (2006) בע"מ מיום 4.4.21 ובעניין בקשת יונה ארנטל מיום 16.12.21 ומיום 19.12.21 החלטה
ביום 14.4.21 הודיע התובעת שלא הייתה ערה לקיומם של צוים לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי כנגד הנתבעים במועד פתיחת ההליכים וגם לא במועד מתן פסק הדין.
הנאמן הודיע שהוא סבור שיש להורות על מחיקת בקשת התובעת לאישור פסק בורר וכן את בקשתו של הנושה אנטל לעיון שכן משניתן צו לפתיחת הליכים ליחיד יש להורות על העברת הבירור בכל התביעות ואו המחלוקות ביחס לחובותיו וזכויותיו של היחיד לבימ"ש לחדלות פרעון שהנו הסמכות הבלעדית על פי הדין לבחינת בקשות, לרבות לעניין חובותיו של היחיד ביחס לפסק הבורר מושא תיק זה. נטען עוד שמיום הגשת בקשת הנאמן לביטול פסק הדין מיתנהלת התובעת בתיק חידלות הפרעון.
אשר לבקשה לעיון לפי תקנות העיון, בת"א 27832-07-13 סולטן נ' טלר ואח' (8.11.15) התוה כב' השופט ארנון דראל את המסגרת המשפטית בנושא תקנה 4 לתקנות העיון החל מסעיף 11 כדלקמן: "המבחן שנקבע הוא מבחן תלת שלבי: בשלב הראשון נבחנת השאלה האם יש איסור על פי דין לעיון, בשלב השני, האם העיון מוצדק ובשלב השלישי – נבדקים האינטרסים שמצדיקים את מניעת העיון ובהם הזכות לפרטיות של בעלי הדין, קיומם של סודות מסחריים או אינטרסים אחרים (ע"א 1651/08 עו"ד שי עינת נ' ממונה מע"מ גוש דן פסקה 5 (27.7.08). נטל ההנמקה המוטל על מבקש העיון הוא קל יחסית ואילו על המתנגד רובץ נטל לשכנע כי אין להתיר את העיון ועליו להעלות בהקשר זה טעם ממשי המצדיק את שלילתו (ע"א 273/12 משה כהן נ' קרן קיימת לישראל פסקה 2 (11.5.15))". במקרה שלפני אין הוראת בדין האוסרת על חשיפת הבקשה לאישור פסק הבורר ופסק הבורר.
...
לגופו של עניין טענה התובעת, כי אין מקום להעתר לבקשה שכן לנושה אין מעמד בתיק, אין לה זכות לצפות בו או להגיש בו בקשות או עמדות משל הייתה בו צד. לא נמצא מקור חוקי לבקשת הנושה להצטרף כצד לתיק.
מטעמים אלה בקשת הנושה נדחית.
אשר לבקשות הנושה ארנטל, בקשתו להצטרף כצד להליך נדחית מאותם נימוקים שהביאו לדחיית בקשת הנושה.
לא שוכנעתי שעניינו של הנושה ארנטל למידע מהתיק מצדיק להעתר לבקשה בפרט שבפסק הדין שאיש ראת פסק הבורר בוטל.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עמדתי על כך בהחלטה מיום 22.8.22 שם צוין, בין היתר, כך (פסקה 11): "בהסכם העמותה נקבע כי בהתאם לדרישת משרד השיכון תנאי לאישור הסבת הזכויות במקרקעין לשותפים, הינו הקמת עמותה אליה יצטרפו כל השותפים כחברים אשר מטרת יסודה הינה רכישת הזכויות במקרקעין על ידי העמותה, כנאמן עבור חבריה ובהתאם לכך העבירו חברי העמותה לעמותה בנאמנות את מלוא הזכויות במקרקעין. הסכם הפיתוח (נספח 3 לבקשה) הינו בין העמותה לבין הממונה על הרכוש הממשלתי ובו נקבע כי הממונה יהיה מוכן להחכיר לעמותה את המיגרש רק לאחר שהעמותה תפתח את המיגרש ותבנה עליו את המבנים תוך תקופת הפיתוח, לשם בניית המבנים למטרת ההקצאה. חוזה הבניה (נספח 4 לבקשה) נחתם בין העמותה לבין ממשלת ישראל באמצעות משרד השיכון ועל פיו העמותה קיבלה את הזכויות ל-33 זכויות דיור וכל הכרוך לכך בקרקע. בהסכם נקבע כי משרד השיכון והממונה על הרכוש הממשלתי יעדו את הקרקע לבניית דירות למגורים על ידי העמותה. עיון בשלושת היתרי הבניה (מב/1) מלמד כי מדובר בהיתרים שניתנו לעמותה ולא בהיתרי בניה פרטניים לחבריה. המסמכים המשפטיים הנ"ל כולם מלמדים, לפחות לכאורה, כי פעולותיהם של 11 מחברי העמותה, בהשלמת הבנייה באופן פרטני מעוררות קשיים משפטיים ואין הצדקה לאפשר להם להשלים מתוה בעייתי זה". בכל הנוגע לטענה כי לא צורפה תכנית הבראה עדכנית, יצוין כי חוק חידלות פרעון מחייב הגשת מתוה ראשוני על מנת שיינתן צו הקפאת הליכים ובמקרה שלפניי הוגש ביום 24.10.22 מתוה מעודכן לשיקומה הכלכלי של העמותה במסגרת דו"ח הנאמן הזמני (נספח 5 לבקשה).
...
בהחלטתי מיום 16.11.2022 נדחתה בקשת הפסילה וביום 8.1.23 נדחה הערעור על ההחלטה האמורה.
בנסיבות אלה סבורני כי דרך המלך היא אישור תכנית שיקום כלכלי, אגב מתן צו לפתיחת הליכים ומינוי נאמן שידאג להשלמת הפרוייקט ומסירת הדירות לחברי העמותה, לאחר קיום התחייבויות החברים כלפי העמותה.
לאור כל האמור לעיל, יש מקום להיעתר לבקשה המתוקנת.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן הוראות מטעם הנאמן של עמותת מדורגי מקימים בקרני שומרון (בהקפאת הליכים) (להלן: "העמותה"), לאישור מתוה לשקום העמותה, השלמת פרויקט בניה ומסירת הדירות בפרויקט לחברי העמותה.
...
רקע והליכים קודמים הרקע שיפורט להלן מבוסס על החלטתי מיום 10.1.23 בבקשה מספר 19, שהינה בקשה מתוקנת להקפאת הליכים.
לסיכום ניתן לומר כי נחה דעתי כי אישור המתווה כמבוקש ומתן הסמכויות לנאמן כמפורט לעיל יאפשרו לחדש את העבודות בפרויקט ולהשלים את בנייתו עד למסירת הדירות לחברי העמותה ועל כן, ראוי לאשרם.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ניתן בזאת אישור למתווה על כל חלקיו וניתן אישור לנאמן לפעול כמבוקש על ידו בפסקה 12 לעיל.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת זאת ביקשו המבקש והנאמנת לאמץ מתוה לסיום ההליך, שבמסגרתו יתוספו לקופת הנשייה 250,000 ₪, כמחציתם בדרך של גביית חוב שחבה למשיב מעסיקתו, עמותת חומת ציון, העמותה תתחייב לעמוד בתשלומי החוב, והתחייבותה תהיה חלק בלתי נפרד מהתנאים הדרושים לסיום ההליך.
נטען כי המבקש הגיש, סמוך לפני הגשת ההודעה, את הדו"חות החודשיים במרוכז וכי התנאי המתיר מראש הקדמת תשלומים עולה בקנה אחד עם הוראות החוק בעיניין זה. עוד נטען, כי אין התכנות להסדר נושים לאור המחלוקות העמוקות והיחסים העכורים שבין המבקש לנושיו, כי ביטול ההליך לא ישרת את הנושים שכן למבקש אין נכסים בני מימוש, וכי המתוה המוצע משקף את הסכום המאקסימאלי שניתן, לדעת הנאמנת, לגבות מהמבקש.
ביום 28.5.23 הודיעה הנושה עמותת תומכי תורה- בני ברק, כי גם היא מיתנגדת למתווה המוצע, ובה נטען כי המבקש לא הצהיר בבקשתו לפתיחה בהליכים על חובות רבים נוספים שהוא חב בהם, כי המבקש ורעייתו ניצלו את תקופת הביניים כדי ליצבור חובות חדשים, כי מצבו הכלכלי של המבקש לא נבדק בצורה מדוקדקת במהלך ההליך, וכי היתנהלותו באופן יצירת החובות ובמהלך תקופת הביניים אינה מצדיקה מתן צו לשקום כלכלי.
...
להלן אפרט נימוקי, אשר הבסיס העיקרי להם הוא המסקנה כי אין מדובר בתכנית לשיקום כלכלי המבוססת על בחינה אמיתית של כושר השתכרותם של המבקש ושל התא המשפחתי שלו ועל דמי המחייה בכבוד שלהם הם זכאים, אלא שמדובר בהסדר נושים שהובא תחת מסווה של תכנית לשיקום כלכלי, מתוך הבנה ברורה של המבקש ושל הנאמנת, כי אין היתכנות לאישור הסדר כאמור על ידי הנושים; כפי שנכתב בהחלטותיי מיום 16.3.23 ומיום 17.4.23, ההליך בוטל בשל ניצולו לרעה על ידי המבקש, אשר לאורך כל תקופת הביניים לא עמד במרבית התשלומים, לא הגיש דו"חות, לא שיתף פעולה עם הנאמנת והתנגד לניסיונותיה לממש נכסים שנטען כי יש לו זכויות בהם.
ודוק, אם נתוניו האישיים של המבקש מובילים למסקנה כי יש לקבוע תשלום חודשי על סך 2,500 ₪, אין הצדקה להפחתת התשלום החודשי ל- 2,000 ₪, ומנגד, לו היו הנתונים האישיים מלמדים כי על התשלום החודשי לעמוד על סך של 2,000 ₪, אין הצדקה לקבוע תשלום על סך של 2,500 ₪.
בשל כל האמור, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו