במסגרת זאת ביקשו המבקש והנאמנת לאמץ מתוה לסיום ההליך, שבמסגרתו יתוספו לקופת הנשייה 250,000 ₪, כמחציתם בדרך של גביית חוב שחבה למשיב מעסיקתו, עמותת חומת ציון, העמותה תתחייב לעמוד בתשלומי החוב, והתחייבותה תהיה חלק בלתי נפרד מהתנאים הדרושים לסיום ההליך.
נטען כי המבקש הגיש, סמוך לפני הגשת ההודעה, את הדו"חות החודשיים במרוכז וכי התנאי המתיר מראש הקדמת תשלומים עולה בקנה אחד עם הוראות החוק בעיניין זה. עוד נטען, כי אין התכנות להסדר נושים לאור המחלוקות העמוקות והיחסים העכורים שבין המבקש לנושיו, כי ביטול ההליך לא ישרת את הנושים שכן למבקש אין נכסים בני מימוש, וכי המתוה המוצע משקף את הסכום המאקסימאלי שניתן, לדעת הנאמנת, לגבות מהמבקש.
ביום 28.5.23 הודיעה הנושה עמותת תומכי תורה- בני ברק, כי גם היא מיתנגדת למתווה המוצע, ובה נטען כי המבקש לא הצהיר בבקשתו לפתיחה בהליכים על חובות רבים נוספים שהוא חב בהם, כי המבקש ורעייתו ניצלו את תקופת הביניים כדי ליצבור חובות חדשים, כי מצבו הכלכלי של המבקש לא נבדק בצורה מדוקדקת במהלך ההליך, וכי היתנהלותו באופן יצירת החובות ובמהלך תקופת הביניים אינה מצדיקה מתן צו לשקום כלכלי.
...
להלן אפרט נימוקי, אשר הבסיס העיקרי להם הוא המסקנה כי אין מדובר בתכנית לשיקום כלכלי המבוססת על בחינה אמיתית של כושר השתכרותם של המבקש ושל התא המשפחתי שלו ועל דמי המחייה בכבוד שלהם הם זכאים, אלא שמדובר בהסדר נושים שהובא תחת מסווה של תכנית לשיקום כלכלי, מתוך הבנה ברורה של המבקש ושל הנאמנת, כי אין היתכנות לאישור הסדר כאמור על ידי הנושים;
כפי שנכתב בהחלטותיי מיום 16.3.23 ומיום 17.4.23, ההליך בוטל בשל ניצולו לרעה על ידי המבקש, אשר לאורך כל תקופת הביניים לא עמד במרבית התשלומים, לא הגיש דו"חות, לא שיתף פעולה עם הנאמנת והתנגד לניסיונותיה לממש נכסים שנטען כי יש לו זכויות בהם.
ודוק, אם נתוניו האישיים של המבקש מובילים למסקנה כי יש לקבוע תשלום חודשי על סך 2,500 ₪, אין הצדקה להפחתת התשלום החודשי ל- 2,000 ₪, ומנגד, לו היו הנתונים האישיים מלמדים כי על התשלום החודשי לעמוד על סך של 2,000 ₪, אין הצדקה לקבוע תשלום על סך של 2,500 ₪.
בשל כל האמור, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.