ביום 10.3.21, בית המשפט של פירוק דחה על הסף את הבקשה למתן הוראות, בקובעו כך: "לאחר עיון בבקשה, בתגובות ובדוחות הנאמן, שוכנעתי כי הבקשה, במסגרתה נתבע סכום ניכר מאוד בסך 3 מיליון דולר, הנה מורכבת עובדתית, תצריך שמיעת עדים רבים ואינה מתאימה לדיון מקוצר במסגרת בקשה למתן הוראות. די לעיין בדו"ח החקירה של המפרק הנושא 1,272 עמודים כדי להעיד על כך. העובדה כי העדים נחקרו במשרדו של המפרק אינה מסייעת לעניין, שכן יהא על העדים להחקר גם בבית המשפט וב"כ המשיבות הודיע זה מכבר שאינו מוותר על קיום החקירות, כאמור. לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית על הסף. ככל שבכוונת המפרק להגיש תובענה אזרחית, עליו להגיש בקשה נפרדת לשם קבלת אישור בית המשפט להגשת התובענה".
ביום 6.10.21 התיר בית המשפט של פירוק למפרק, לפי בקשתו, להגיש תובענה אזרחית נפרדת נגד הנתבעת.
לטענתה, הבקשה למתן הוראות עסקה בחיוב הנתבעת בתשלום כספי ההשקעה מכח סעיף A2 לחוזה, שעסק במועד התשלום של התשלום השני ע"ס 2 מיליון דולר, בעוד שבתביעה דנא, העילה לחיוב הנתבעת לשלם את יתרת כספי ההשקעה, מבוססת על חובת ההגינות של הנתבעת, מכח היותה בעלת השליטה בתובעת, אשר חייבה את הנתבעת להקדים את התשלום השני ע"ס 2 מיליון דולר, בהתאם לאמור בסעיף 2A להסכם, אשר כזכור איפשר הקדמה וולונטארית של תשלום הסכום הנ"ל על ידי הנתבעת.
ביום 10.7.23, הגישה הנתבעת בקשה לחיוב התובעת בהפקדת ערובה ובמסגרתה טענה, בין היתר, כי התובעת מצויה בהליכי פירוק מזה שנים רבות וקופות הפרוק מדולדלת מאוד באופן המחייב את הבטחת הוצאות הנתבעת היה ותידחה התביעה; כי כבר נקבע בפסיקה שהליכי פירוק מהוים נסיבה נוספת שתובע במניין השיקולים המצדיקים חיוב בהפקדת ערובה; כי המפרק עצמו טען במסגרת התביעה דנא כי התביעה הוגשה על סכום בסך של 1.3 מיליון ₪ ולא על מלוא סכום התשלום השני ע"ס 2 מיליון דולר משום שקופת הפרוק דלה; כי קיימים חובות בשיעור של מיליוני שקלים לנושי החברה וכי המפרק ציין בכתב התביעה כי נכון למועד הגשת התביעה, נותר בקופת הפרוק סכום ע"ס 298,000 ₪ שנועד לתשלום החזר חובות לנושים בדין רגיל (זאת לאחר ששולמו החובות לנושים בדין קדימה); וכי סכויי התביעה קלושים.
סעיף 353א לחוק החברות, תשנ"ט – 1999, שעניינו "ערובה להוצאות משפט" קובע את הדברים הבאים: "הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט שלו הסמכות לידון בתביעה, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתנתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין".
סעיף זה מתוה את הכלל שלפיו יש לחייב בהפקדת ערובה תובעת שהיא חברה בע"מ, אלא אם בית המשפט סבור כי נסיבות העניין אינן מצדיקות חיוב בערובה, או שהחברה התובעת הוכיחה את יכולתה לשלם את הוצאות הנתבע, ככל שהלה יזכה בדין.
...
לאחר עיון, נחה דעתי כי דין הבקשה לחיוב התובעת בהפקדת ערובה – להתקבל.
לפיכך, שוכנעתי כי יש לחייב את התובעת להפקיד בקופת בית המשפט ערובה להבטחת הוצאותיה של הנתבעת, ולאחר שקילת מכלול הנסיבות, אני מורה לתובעת להפקיד בקופת בית המשפט ערובה בסך 150,000 ₪, עד יום 7.12.23 .
סוף דבר
כפי שפורט בהרחבה לעיל, הבקשה לסילוק על הסף נדחית, בעוד שהבקשה להפקדת ערובה מתקבלת, אפוא.