בתה נולדה ב-2007 ועל פי הנטען אביה אף הוא אזרח אתיופיה, שהסתנן לישראל ב-2003.
בית הדין סבר, כי ההליכים בעיניינה של המערערת היתקיימו בהתאם לנוהל בעיניין הטיפול במבקשי מקלט בישראל וכי ההחלטה שלא להעניק לה מקלט מדיני היא החלטה סבירה שאינה מצדיקה היתערבות בשקול הדעת של הגורמים המוסמכים.
בהקשר זה יש לומר כי הנוהל (ס' 5) מורה שהריאיון המקיף (כמו גם הריאיון הבסיסי) ייערך בשפה הרשמית של מדינת אזרחותו של מבקש המקלט או בכל שפה אחרת המובנת לו. במידת הצורך ייערך הריאיון בסיוע של מתורגמן.
קבלת עמדת ב"כ המערערת משמעותה שיש לבחון כל בקשת מקלט, גם אם אינה מבוססת כראוי, על ידי הפורום המלא של הועדה המייעצת ושר הפנים, אולם לסברה זו אין יסוד ובית המשפט העליון כבר קבע, בעיניין צ'ימה לעיל, כי הפרקטיקה המפורטת בנוהל של דחיית בקשות על הסף או בהליך מקוצר, נהוגה גם במדינות מפותחות אחרות והיא מבוססת על התובנה ששותפה לה גם נציבות האו"ם לפליטים ולפיה יש למנוע שימוש לרעה במנגנון המקלט לשם הגשת בקשות סרק או בקשות בלתי מבוססות בעליל.
ואילו בעניינינו, מעבר לכך שהעובדות הנטענות על ידי המערערת שנויות במחלוקת, הרי שגם לשיטתה המדובר במי שעזבה את ארצה לפני 14 שנה, מעצרה היתרחש בעת שהייתה תלמידת תיכון, פעילותה התמצתה בחלוקת כרוזים, להבדיל מהשתתפות בפגישה של פעילים, והתנהלותה לאחר מכן, היינו שהות בת חודשיים בארצה לאחר המעצר, המנעות מהתייצבות לחקירה, מעבר הגבול בדרכון חוקי ופנייה לשגרירות בישראל על מנת להוציא דרכון, כל אלה מעידים כי אין בנסיבות כדי להצביע על "פחד מבוסס היטב". קביעת בית הדין מעוגנת, איפוא, היטב בעובדות, גם על פי אמת מידה זהירה.
...
המסקנה מכל אלה היא, שגם לו נקבע כי המערערת הייתה פעילה, במהלך שנותיה בבית הספר התיכון, ב-OLF וגם אם נעצרה בשל כך, אין בנסיבות שתוארו כדי לבסס ולו באופן מינימאלי את החשש מפני רדיפה, ובדין הגיע בית הדין למסקנה אליה הגיע.
גם בהיבט זה מסקנת בית הדין מקובלת עליי ולא נמצאה לי עילה להתערב בה. מהותו וטיבו של "הארגון להצלת אתיופיה" שהמערערת פעילה בו, לטענתה, כלל לא הובהרה.
נוכח כל אלה, הערעור נדחה.