בד בבד, עתר שהם בבקשה למינוי מפרק זמני לחברה.
משכשלו ניסיונות הצדדים להגיע להסכמות, אף במסגרת פניה להליך גישור שהתקיים במקביל, ובסיום הדיון מיום 12.12.2019, הוריתי על מתן צו פירוק מותנה לחברה שיכנס לתוקף ביום 16.12.2019 וזאת על-מנת לאפשר למי מבעלי המניות להפקיד סך של 150,000 ₪ בקופת החברה שיהיה בהם כדי למנוע את הפעלתה הגירעונית של החברה.
הדבר בא לידי ביטוי בין היתר על-ידי סיום ההתקשרויות עם החברה וסרוב להעברת תקבולים עתידיים המגיעים לה משירותים שסופקו על-ידה, כפי שכבר ארע עם אחד מלקוחות החברה.
לאחר חצי שעה של היתייעצות עם מרשו, הודיע עו"ד לב כי ארד מבקש שהות של "כשעה שעתיים" על מנת שיוכל ליצור קשר עם שותפו שנימצא בחו"ל. משכך, הודיעה המנהלת המיוחדת לצדדים כי המשך הליך ההתמחרות יתקיים בטלפון באמצעות שיחת ועידה עם הצדדים, וצד אשר לא ישיב להתמחרות הטלפונית ייחשב כמי שויתר על רכישת פעילות החברה.
בהיתחשב בכך שניתנו לבעלי המניות בחברה, וביניהם ארד, מספר הזדמנויות למנוע את פירוק החברה, הן על-ידי יישוב המחלוקות שבין הצדדים בהליך גישור והן על-ידי הפקדת כספים בחברה שימנעו את פעילותה הגירעונית, ובהנתן כי המשך המתנה היה מסב נזק לנכסי החברה, לאור כל זאת לא מצאתי כי נפל כל פגם בהליך ההתמחרות לרבות בסד הזמנים שבו היתקיימה.
ככל שידרשו פעולות פקוח על-ידי המנהלת המיוחדת כגון בדיקת דוחות שנתיים של החברה, אלו יבוצעו אף לאחר סיום הליכי פירוק החברה (בבוא העת), ואין מניעה כי במידת הצורך יחושב שכרה של המנהלת המיוחדת בעבור פעולות פקוח אלו במסגרת בקשה מתאימה שתוגש.
...
באשר למועד שנקבע לקיום ההתמחרות, אני סבורה כי לאור הדחיפות הנטענת, נדמה כי הצורך בקיום הליך התמחרות מהיר היה מוצדק והכרחי בנסיבות העניין.
משבחר ארד להשתתף בהליך ההתמחרות ובתוך כך לקבל על עצמו את התנאים הקבועים במודעה המזמינה להציע הצעות, אזי שאין לאפשר לו לכפור בתנאים אלו בדיעבד ולאחר שהפסיד בהליך ההתמחרות.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל.