בד בבד עם הגשת הבקשה, הוגש כנגד הנאשם כתב אישום אשר מייחס לו עבירה של חבלה בכוונה מחמירה, עבירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז–1977.
עמדת המבקשת היא כי יש לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים, וזאת בשים לב לחזקת המסוכנות הסטאטוטורית מכוח הוראות סעיף 21(א)(1)(ג)(4) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו–1996, שכן הנאשם ביצע, לכאורה, את המיוחס לו בכתב האישום באלימות חמורה, תוך שימוש בנשק קר.
עוד נטען שכנגד הנאשם קמה עילת מעצר מכח סעיף 21(א)(1)(א) לחוק, שכן קיים יסוד סביר לחשש כי אם ישוחרר ינסה לשבש הליכי משפט ולהשפיע על עדי הראייה בתיק, וזאת בשים לב לטענתו כי שוחח עם עד ראיה (טענה ממנה חזר) ולאור העובדה שהשיניים התותבות וקסדת הראש עימה הכה את המתלונן נעלמו.
מנגד, סבר הסנגור שאת עילת המסוכנות ניתן לאיין באמצעות חלופת מעצר; לשיטתו, בנסיבות העניין כאשר הנאשם הותקף ראשון על-ידי המתלונן, כפי שעולה מעובדות כתב האישום, שם לטענת הסנגור - נישברו שיניו או נעקרו ממקומן, כי אז, ועל פי גרסת הנאשם כמפורט בסעיף 6 לבקשה, הרי לאחר שהמתלונן "ניסה לחבק אותי [את הנאשם – ע.מ.] הוא הבין שהוא טעה ... ניסה להרגיע אותי אבל אני ירד לי מסך שחור ... ירד לי מסך שחור נכנסתי לפניקה ראיתי את עצמי בלי שיניים סיטואציה לא נעימה ... הוא הפיל את השיניים זה הציק לי באותו הרגע ניכנס בי איזה סטרס".
לשיטת הסנגור " המסך השחור" עליו דיבר הנאשם אינה אלא ביטוי של מצוקה וכך יש לראות את הדברים.
הוראות הדין מחייבות כי גם בעבירות קשות וחמורות, לגביהן יש חזקת מסוכנות סטאטוטורית ועילת מעצר, יש לעצור נאשם עד לתום ההלכים רק אם לא ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של שיחרור בערובה ותנאי שיחרור שפגיעתם בחירות הנאשם פחותה.
...
דיון ומסקנות
לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים שוכנעתי כי יש להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.
לסיכום
כל האמור לעיל, מוביל אותי למסקנה שלא מתקיימת חלופת מעצר העשויה, ברמה העקרונית, לאיין את מסוכנותו של הנאשם כלפי הציבור.
לסיכומו של דבר, אני מורה על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.