מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת מעצר עד תום הליכים בגין גניבת כספומט

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב האישום, התבקש מעצרם של השניים עד תום ההליכים.
בית המשפט פתח וציין כי כתב האישום אומנם מייחס מעשה של גניבה, אולם עובדות כתב האישום עצמן אינן מלמדות על גניבת הכספומט או הכסף אשר היה בתוכו אלא על ניסיון לגנוב ועל עבירה של היזק בזדון "בלבד". בית המשפט הציע למדינה לשקול את תיקון כתב האישום בנקודה זו. בית משפט השלום פרס מארג ראיות, אשר לשיטתו מבסס את עמדת המדינה בדבר קיומן של ראיות לכאורה לעיקרי הדברים.
...
כך גם מקובלת עלי קביעת בית המשפט שיש ראיות לכאורה חלשות לעניין גניבת הרכב, אך ראיות טובות בהחלט לקבלת רכב גנוב ושימוש ברכב גנוב ללא רשות.
מכל מקום, ההצעה הנוכחית, לחלופה כאן באזור הדרום, נדחית באופן חד משמעי.
נוכח כל האמור, הערר נדחה על כל חלקיו.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

<#6#> החלטה בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים על רקע כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירות של התפרצויות לדירה וגניבה, הסגת גבול ואיומים.
המשיב אומנם טען בפני המתלונן כי זה לא מספיק וניסה לשכנע אותו ללכת איתו לכספומט על מנת שיהיה בידו לתת לו יותר, והסתובב בחדרי הבית תוך שפתח את הארונות והמתלונן הולך אחריו, אולם סופו של דבר המשיב עצב את הדירה ללא שלקח דבר מהדירה, כשהוא מסתפק בסכום שנתן בידו המתלונן.
...
אשר לטענת האליבי, אין בידי לקבל את טענת ב"כ המשיב כי המדינה לא בדקה עם אחיו של המשיב את טענת המשיב, לפיה לאחר שעה 16:30 הוא יצא מביתו כשאחיו אלי נילווה אליו.
אני מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי, אמא שלי חולה, אני צריך לטפל באמא שלי.
אם זה היה מעצר בית לילי אני מוכן לעשות את זה. ב"כ המבקשת: אנו מתנגדים לשליחתו של המשיב לתסקיר משלים, לטעמנו התסקיר היום סופי, מדבר בעד עצמו, סקר בהרחבה את מאפייניו של המשיב ורואים בבירור שלא ניתן לתת במשיב אמון.
המזכירות תעביר העתק החלטתי לשירות המבחן.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב האישום, הוגשה כנגד המשיב בקשה למעצר עד תום ההליכים.
המדובר היה בארוע אשר במהלכו המשיב עמד ליד המתלוננת אשר משכה 600 ₪ מכספומט, חיכה עד אשר יהא הכסף שנמשך בארנקה, הכה אותה בידה, גרם לארנק ליפול על הארץ, תפס את המתלוננת בכתפה כאשר ניסתה להרים את הארנק, נטל את הארנק עם הכסף וברח.
לכן, השתלשלות האירועים בכל הנוגע לתיק הקודם אינה שונה ממקרה שבו היה מוטל על המשיב מלכתחילה עונש מאסר בשנת 2012 בשל אותה עבירת גניבה ותקיפה לצורך גניבה.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הערר להידחות.
אשר על כן, במכלול, מצאתי שאין מקום לשנות מהחלטת בימ"ש קמא והערר נדחה, בכפוף להוספת תנאי בדבר המשך ההליך ביחידה להתמכרויות בחיפה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
רקע למשיב מיוחסות עבירות של גניבה, לפי סעיף 384 בנסיבות סעיף 383(ג)(1)(ד) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); גניבת כרטיס חיוב, לפי סעיף 16(א) לחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 (להלן: "חוק כרטיסי חיוב"); הונאה בכרטיס חיוב, לפי סעיף 17 לחוק כרטיסי חיוב; היתחזות, לפי סעיף 411 לחוק העונשין; וקבלת דבר במירמה, לפי סעיף 415 רישא לחוק העונשין.
הנאשם ניסה למשוך כסף באמצעות הכרטיס מכספומט, אך הדבר לא צלח בידו שכן הכרטיס בוטל בידי בעליו (להלן: "המתלונן").
...
שתי עילות עוצמתיות אלה, יחדיו, מביאות למסקנה לפיה המקרה אינו מתאים לבחינתה של חלופה.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע לפניי בקשה למעצר המשיבים עד לתום ההליכים בכתב אישום המייחס למשיבים עבירות של קשירת קשר לעוון, לפי סעיף 499(א)(2) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: חוק העונשין), גניבה, לפי סעיף 384 לחוק העונשין, היזק לרכוש במזיד, לפי סעיף 452 לחוק העונשין, הסתייעות ברכב לעבור עבירה, לפי סעיף 43 לפקודת התעבורה (נ"ח) תשכ"א – 1961, וזיוף סימני זהוי של רכב.
לטענתו, לא ניתן לזהות את המשיב 2 בסרטונים המתעדים את הגניבה משום שהמבצעים היו רעולי פנים.
מעצר לא חוקי – מדו"חות הפעולה של השוטרים שירגואנקר, גודקר, וחולומיאנסקי עולה כי עצרו את המשיבים, אשר היו מוכרזי מעצר, וכי פעלו בהתאם לבקשת קמ"ן לאתר רכב טויוטה ל.ז 30-458-70 אשר היה מעורב בארוע גניבת הכספומט.
...
תמצית הראיות הרלוונטיות לזירת המחלוקת אין מחלוקת בין הצדדים כי לא ניתן לזהות את פניהם של המשיבים 2 ו-3 במצלמות האבטחה במועד ביצוע הגניבה, עם זאת עיון בתיק החקירה מוביל למסקנה כי קיימות ראיות נסיבתיות הקושרות את המשיבים לאירוע הגניבה כפי שיפורט להלן: זיהוי המשיבים על ידי מכרים - המשיבים זוהו בתחנת הדלק בשגב שלום (להלן: "תחנת הדלק") על ידי מכרים שלהם באופן המעיד על טיב הזיהוי.
משזה נאמר, ככל ובאי כוח המשיבים יפעלו לגילוי ראיה ויהיו בידיהם ממצאים חדשים יוכלו להגיש בקשה לעיין מחדש בהחלטה זו. אשר על כן, אני קובע כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות למשיבים.
עילת המעצר בפתח הדברים, ובשים לב לכך שמדובר בראיות נסיבתיות, אציין כי לטעמי מדובר בראיות נסיבתיות המגבשות מסקנה מרשיעה לכאורית לגבי המשיבים, ולכן לא מצאתי כי העובדה שמדובר בראיות נסיבתיות צריכה כשלעצמה להוביל למסקנה בדבר שחרור.
לא נעלם מעיניי כי מדובר במשיבים צעירים נעדרי עבר פלילי, יחד עם זאת, נסיבות ביצוע העבירה, המסוכנות הגבוהה הנלמדת מן המעשים המתוחכמים והמתוכננים, והתעוזה הרבה מובילים למסקנה כי בשלב זה לא ניתן לבחון את שחרור המשיבים, באשר הם אינם עוברים את המשוכה הראשונה במבחן הדו שלבי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו