הכרעה:
השאלה הטעונה הכרעה בעניינינו, היא האם יש מקום לשקול לקבל את הצעת החייב להוספת סכום חד פעמי בסך 250,000 ₪ כתנאי למתן הפטר תוך מחילה על היתנהלותו ומחדליו הרבים בהליך, או שמא יש להורות על ביטול ההליך?
ככל שיבוטל ההליך, יש להכריע האם ההסדר לפדיון הנכס אל מול האב ימשיך כסדרו.
כחלק מחובת תום הלב המוטלת על המערער, עליו לעמוד במיגבלות שהוטלו עליו, לשלם את התשלומים החודשיים שהושתו עליו במסגרת ההליך ולשתף פעולה עם בעל התפקיד שמונה בעיניינו (ע"א 3382/17 צימבר נ' סמט, פסקה 14 (29.8.2018); ע"א 3414/19 מיכאלי נ' המנהל המיוחד, פסקה 8 (23.2.2020); באשר להיקפה של חובה זו לאחר חקיקת החוק, ראו: ע"א 6892/18 רפאל נ' עו"ד יעקב זיסמן - מנהל מיוחד, פסקה 9 (18.12.2019)).
הסכום המוצע על ידי החייב בסך 250,000 ₪, אינו מספק בנסיבות אלה, אינו מכפר על היתנהלות החייב, כאשר יש לזכור שממילא גרושת החייב הייתה נאלצת להמשיך ולנהל הליכי הוצל"פ כנגד החייב בגין יתרת החוב לתקופת העבר, העומדת כאמור על סך של כ- 1.6 מיליון ₪, גם בהנתן סכום זה. אם כן, גם אם כתוצאה מתשלום סכום זה עשויה נושת המזונות להנות במידה מסוימת, הנאה "נבלעת" לנוכח המחדל המשמעותי של אי ביצוע תשלומי המזונות השוטפים בהליך בסכום משמעותי כאמור ובעצם הותרתו של חוב לעבר בסכום דראקוני בדין קדימה בסך של למעלה מ- 1.6 מיליון ₪.
אמנם בקשות אלה נדחו, אך לא ראיתי כי החייב שילם גם את גובה הסכום שלשיטתו כן מצוי ביכולותיו – ולו לגרושתו שכאמור היא הנושה היחידה שיכולה להפיק תועלת מהליך זה.
כאמור, החייב בחר בגישה של "הכל או כלום", ובהתאם לגישה זו – אשר נקט בה לאור ההליך כולו – לא שילם את התשלומים הנדרשים, לא כולם ולא מקצתם (למעט תשלומים בודדים בראשית ההליך).
עוד נקבע בעיניין מנאר, כי:
"לצורך קציבת תקופת הצינון המתאימה, על הממונה ועל בית המשפט המעביר את החלטת הממונה תחת שבט ביקורתו להתייחס לנסיבות המקרה הפרטני הנמצא לפניו. במסגרת זו, יש לקחת בחשבון בין היתר את אופי המחדלים שהביאו לביטול ההליך הראשון; כמות המחדלים והישנותם; מידת הנזק שהסבו המחדלים לנושים; היתנהלותו הכלכלית של היחיד במשך תקופת הצינון; ניסיונות היחיד להשתקם בכוחות עצמו בתקופת הצינון; יצירת חובות חדשים על ידי היחיד בתקופת הצינון; תום לבו של היחיד ביצירת החובות החדשים; ועוד".
(שם, פסקה 22).
...
מן האמור, איני רואה כי ההליך שלפני מגשים איזה מתכליות ההליך ולפיכך אני מורה בזה על ביטולו.
בהלכת ע"א 8673/13 אלקצאצי נ' כונס הנכסים הרשמי (נבו 2.4.2014) (להלן: "הלכת אלקצאצי") נקבע:
"סבורים אנו ככלל כי התקופה שיש לקבוע לשם חידושו של כינוס אכן צריכה להיות קצרה מזו שקבע בית המשפט קמא. נראה לנו כנכון להעמיד תקופת פניה מחדש במקרה של ביטול כינוס עקב מחדלי החייב, וכדי ליתן ביטוי ראוי למחדלים, על בין שנה לשנה וחצי לפי שיקולו של בית המשפט, ובמקרים חמורים יותר עד שנתיים וחצי." (שם, פסקה ג).
אני דוחה אפוא הצעה זו.
אני מורה בזה על ביטול צו הכינוס עקב חוסר תום לב בהתנהלות החייב בהליך.