לבדיקת התובעת מונו חמישה מומחים מטעם בית המשפט: בתחום הראומטולוגיה – פרופ' יצחק רוזנר, בתחום הפסיכיאטריה-ד"ר רמית רבונה שפרינגר, בתחום האורתופדיה-ד"ר איתמר אבנטוב, בתחום הפה והלסת – פרופ' ד.לאופר ובתחום הגסטרואנטרולוגיה – ד"ר דני שפק.
גם אם מציין המומחה כי לעיתים מאובחנת התיסמונת כבררת מחדל הגם שיש הסבר אחר לתסמינים מהם סובל המטופל אין בכך כדי להפחית מעצם קביעתו בעיניינה של התובעת כי התובעת אכן סובלת מתסמונת פיברומיאלגיה וכי זו מיוחסת לתאונה מושא התביעה.
במסגרת חקירתה ניסה ב"כ התובעת לשאול את המומחית אודות תעוד רפואי מהתקופה שלאחר עריכת חוות דעתה ואשר מטבע בדברים היא לא התבקשה לבחון אותו עד מועד החקירה.
חישוב ניזקי התובעת
הפסדי שכר בעבר
לטענת התובעת בעקבות התאונה היא שהתה בתקופת החלמה עד לחודש ספטמבר 2014 (18 חודשים) ושבה לעבוד רק באוקטובר שנה זו.
המומחה היחיד שקבע נכות זמנית הוא ד"ר אבנטוב אשר העריך את תקופת אי הכושר המלא בהתאם לתעודות המחלה שניתנו לתובעת לאחר התאונה למשך כארבעה חודשים והוסיף לכך אי כושר חלקי בשיעור של 50% למשך חודש נוסף.
יחד עם זאת, הפצוי בראש נזק זה הוא בגין הפגיעה בכושר ההישתכרות ואף אם עבודה כרקדנית או מורה לריקוד מסתיימת מוקדם מגיל הפרישה המקובל, עדיין ביכולתה של התובעת לעבוד בעבודה אחרת בתחום כגון ניהול, ייעוץ וכיוצ"ב.
כעולה מהאמור לעיל, לאחר התאונה עבדה התובעת באופן סדיר במקצועה והשתכרה שכר העולה עשרות מונים על שכרה בשנות ההישתכרות שלה עובר לתאונה.
...
התובעת לא חלקה על חישוב זה. לפיכך, אני מורה, כי מסכום הפיצוי שייפסק לתובעת ינוכה החלק היחסי של קצבאות המוסד לביטוח לאומי שהתובעת קיבלה כמפורט בסיכומי הנתבעת, דהיינו סך של 132,116 ₪.
לא מצאתי להורות על ניכוי שכרו של המומחה בתחום הפה והלסת משנמצא כי היה מקום למינוי גם אם בסופו של דבר לא נקבעה נכות.
סוף דבר
לאור כל האמור, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסכום של 123,320 ש"ח ש"ח בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור של 15.21% וכן החזר אגרת פתיחת ההליך כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.