המבקשת פנתה למשיבה בבקשה לקבלת מידע מכוח חוק חופש המידע.
...
בפסק הדין שניתן בדיון הוריתי כדלקמן:
"לאור התצהיר שצורף לתשובה לבקשה והודעת החדילה של המשיבה, החדילה בוצעה בתוך 90 ימים מהמועד שבו הוגשה בקשת האישור לבית המשפט לשיטת המבקשת (אף שהמשיבה טוענת כי החדילה בוצעה קודם לכן) ועל כן בהתאם להוראת סעיף 9(ב), לא יאשר בית המשפט את התובענה בתביעת השבה וכך אני מורה.
התביעה נדחית.
בדיון נוסף יונס הצטרפה הנשיאה חיות (שלדעתה הצטרפו חבריה להרכב בעניין זה) לעמדת השופט הנדל בעע"מ יונס:
"מקובלת עלי עמדת חברי השופט נ' הנדל כי בהיעדר הוראה מתאימה בחוק לא ניתן לקיים הליך המתמצה בסוגיית תשלום הגמול ושכר הטרחה המגיעים לתובע ייצוגי פוטנציאלי ולבא כוחו בשל פנייה מוקדמת שעלתה יפה וייתרה את ההליך הייצוגי. ואולם, הגישה לפיה יש לחייב פנייה מוקדמת כזו בלא הסדר סטטוטורי המאפשר את ביצוע התשלומים הללו, אינה מתיישבת לטעמי עם הרציונאלים שעמדו בבסיס התמריצים הכלכליים שקבע המחוקק על מנת להניע יוזמות לנקיטה בהליכים ייצוגיים, ועליהם עמדנו לעיל. מצב הדברים הוא, אפוא, כי מחד גיסא אין בחוק הוראות המסדירות תשלום גמול ושכר טרחה כאשר ההליך הייצוגי מתייתר, ובהיעדרן לא ניתן לנקוט הליך המתמצה בדרישה לתשלומים אלה. מאידך גיסא, יש קושי רב בהטלת חובת פנייה מוקדמת אל הרשות בלא שיש בצידה הסדר סטטוטורי לתשלום גמול ושכר טרחה כאשר ההליך הייצוגי מתייתר בגינה. על הקושי הטמון בכך עמד בית המשפט בהקשר אחר בע"א 1834/07 קרן נ' פקיד שומה גוש דן, [פורסם בנבו] פסקה 24 (12.8.2012) בציינו כי "אין לצפות מאדם לפעול לשם קידום טובת הכלל מטעמים אלטרואיסטים לחלוטין [...] לשם כך נדרש גמול כספי". (פסקה 44 לפסה"ד, ההדגשות אינן במקור מ' נ')
השופט הנדל, אשר סבר כאמור כי יש לחייב בפנייה מוקדמת לרשות טרם הגשת תובענה ייצוגית, הוסיף בנוגע לשאלת הגמול ושכר הטרחה כדלקמן:
"נמצא כי ההשקעה בגיבוש תובענה ייצוגית אינה מבטיחה למבקש ובא כוחו דבר מלבד סיכוי לקבלת תמורה הולמת, אם יעלה בידם לצלוח את המכשולים השונים ולהביא את התובענה לסיום מוצלח (לרבות בדרך של הודעת חדילה או הסדר פשרה). אמת, יש היגיון מסוים בטענה כי חובת הפנייה המוקדמת תכרסם בכדאיות הטיפול בתובענות שהמייצגים מעריכים כי הפנייה המוקדמת בעניינן תעלה יפה. ברם, לא זו בלבד שהטענה אינה נשענת על תשתית אמפירית כלשהי, אלא שברור שאין בה כדי לשלול לחלוטין את התמריץ הכלכלי לקידום ההליכים. כאמור לעיל (פסקה 14), מן הנתונים עולה כי מרבית התובענות הייצוגיות נגד רשות אינן מסתיימות בהודעות חדילה, מה שמעיד כי בחלק ניכר מן המקרים – ולאו דווקא באלה שסיכוייהם נמוכים (פרספקטיבה אמפירית, ה"ש 96) – המדינה בוחרת להגן על עמדתה, ולמצות את ההליך הייצוגי." (פסקה 15 לעמדתו).
על כן בקשת המבקשת ובא כוחה לפסיקת גמול ושכר טרחה, נדחית.