אדגיש כי "המתוה" לא הוצג במסגרת אישור הסדר פשרה, אלא במסגרת בקשה להסתלקות בה בית המשפט לא אמור לאשר את המתוה.
הסתלקות מבקשת האישור בשלב זה, לא יוצרת מעשה בית דין שעלול לכבול את חברי הקבוצה, לפיכך ההסדר הנורמאטיבי מותיר לבית המשפט שיקול דעת רחב – אם לאשר או לדחות את בקשת ההסתלקות.
במצב דברים זה, לא קיים טעם מבורר מדוע לא להעתר לבקשה, שכן כאמור, ההסתלקות לא יוצרת מעשה בית דין כלפי הקבוצה וכל אימת שמי מחברי הקבוצה ירצה להגיש בקשת אישור בגין העילות שביסוד הבקשה, פתוחה בפניו הדרך.
שלישית, כעולה ממתווה ההסתלקות בין הצדדים, המשיבה הסכימה לשלם למבקש פיצוי אישי כנגד מחיקת תביעתו האישית, לפיכך עילת התביעה האישית של המבקש מוצתה.
יודגש כי המבחן איננו אם העילה נושאת פוטנציאל של "אפשרות סבירה" (ראו סעיף 8(א)(1) לחוק והשוו עם הרמה הנדרשת לאישור הסדר פשרה בסעיף 19(א) לחוק), אלא די בכך שהתובענה "הראתה עילת תביעה לכאורה" (סעיף 16(א)(1) לחוק).
...
בהתאם למוסכם בין הצדדים, אני מחייב את המשיבה לשלם למבקש פיצוי אישי בסך של 3,000 ₪ בתוספת מע"מ; התביעה האישית של המבקשת – נמחקת.
אני מאשר למבקש גמול בסך 2,500 ₪ בתוספת מע"מ וכן מחייב את המשיבה לשפות את המבקש בסכום שמשקף את גובה האגרה ששולמה; כמו כן ובהתאם להסכמת הצדדים אני קובע כי החלק השני של האגרה ישולם על ידי המשיבה.
אני מאשר לבא-כוח המבקש שכר בסכום של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ.
הסכומים שנפסקו ישולמו תוך 30 ימים מהיום.