הרקע לבקשה לפסיקת הוצאות וטענות הצדדים בתמצית:
העותרת הגישה עתירה להורות למשיבים למסור לידיה את המידע שנתבקש מטעמה בכתב לפי חוק חופש המידע, התשנ"ח – 1998 (להלן: "חוק חופש המידע"), הנוגע למערך הבקורת הפנימית של המשיבה 2 (דוחות ביקורת של מבקר הפנים של המשיבה 2 לשנים 2014 – 2016; הערות ראש הרשות לכל אחד מן הדוחות האמורים; פרוטוקולי דיוני מליאת מועצת הרשות בדוחות הבקורת האמורים; פרוטוקולי הצוות לתיקון ליקויים לשנים 2015 – 2017).
לכן נטען כי העותרת זכאית לשיפוי בגין הוצאותיה.
עם זאת, נטען כי היות שהעתירה היא עתירה לפי חוק חופש המידע ולא עתירה לחייב את המשיבה לקיים חובותיה האמורות, ולכן גם העותרת הסכימה למחיקתה, אין קשר בין העתירה לקיום חובות אלו על ידי המשיבה.
"בעניינינו מיתקיים השיקול המשמעותי בפסיקת הוצאות בכל הנוגע לקיום קשר סיבתי בין הגשת העתירה לבין קבלת הסעד (ראו למשל: בג"ץ 3325/05 התנועה לאיכות השילטון בישראל נ' מפלגת הליכוד, [פורסם בנבו], 10.5.2007)). זאת, שכן הודעת המשיבים על כינון מועצה דתית לעיר נתניה ניתנה לאחר דיון לפני הרכב שופטים ומתן צו-על-תנאי בעתירה (ובסמיכות רבה מאוד למועד הדיון בהתנגדות לצוו-על-תנאי). בנסיבות אלה, ניתן להסיק כי הגשת העתירה והדיון בה הובילו, לכל הפחות, לזרוז קבלת הסעד. אפילו היה העניין נפתר בסופו של דבר גם ללא הגשת העתירה, נוכח ההתנהלות שקדמה לה, יש יסוד סביר להניח כי הגשת העתירה תרמה תרומה משמעותית לקבלת הסעד באופן ובזמן שניתן. די בכך בכדי לקבוע כי בנסיבות המקרה היה צידוק בהגשת העתירה, מבלי צורך להביע עמדה לגופו של עניין בגדרי המחלוקת שבין בעלי הדין ביחס לשאלת מטרתה העיקרית של העתירה" [בגץ 4573/15 ד"ר ישראל שטבון נ' השר לעינייני דתות ואח' (14.9.2016.
יודגש כי הגם שהעתירה נמחקה לא הוריתי על השבת האגרה ששולמה, והדבר בא לידי ביטוי בפסיקת ההוצאות, מאחר והתקיים דיון (בדרך של טיעונים בכתב) בסוגית פסיקת ההוצאות ובית המשפט נידרש לבחון את טיעוני הצדדים ולהכריע במחלוקת.
...
דיון והכרעה לעניין פסיקת הוצאות:
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי יש לקבל את בקשת העותרת לפסיקת הוצאותיה.
"בענייננו מתקיים השיקול המשמעותי בפסיקת הוצאות בכל הנוגע לקיום קשר סיבתי בין הגשת העתירה לבין קבלת הסעד (ראו למשל: בג"ץ 3325/05 התנועה לאיכות השלטון בישראל נ' מפלגת הליכוד, [פורסם בנבו], 10.5.2007)). זאת, שכן הודעת המשיבים על כינון מועצה דתית לעיר נתניה ניתנה לאחר דיון לפני הרכב שופטים ומתן צו-על-תנאי בעתירה (ובסמיכות רבה מאוד למועד הדיון בהתנגדות לצו-על-תנאי). בנסיבות אלה, ניתן להסיק כי הגשת העתירה והדיון בה הובילו, לכל הפחות, לזירוז קבלת הסעד. אפילו היה העניין נפתר בסופו של דבר גם ללא הגשת העתירה, נוכח ההתנהלות שקדמה לה, יש יסוד סביר להניח כי הגשת העתירה תרמה תרומה משמעותית לקבלת הסעד באופן ובזמן שניתן. די בכך בכדי לקבוע כי בנסיבות המקרה היה צידוק בהגשת העתירה, מבלי צורך להביע עמדה לגופו של עניין בגדרי המחלוקת שבין בעלי הדין ביחס לשאלת מטרתה העיקרית של העתירה" [בגץ 4573/15 ד"ר ישראל שטבון נ' השר לענייני דתות ואח' (14.9.2016.
בהתחשב בכך שההליך נמחק ללא צורך בקיום דיון, אני מחייב את המשיבים 1 ו-2 ביחד ולחוד לשלם לעותרת את האגרה ששולמה על ידה בעת הגשת העתירה ובנוסף בהוצאות העותרת ושכר טרחת ב"כ בסכום כולל של 2,000 ₪.