מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת מחיקת סעיפים מתצהיר עדות ראשית והסרת נספח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן בעוד שבכתב התביעה המקורי מהות התובענה הוגדרה כ"סיכסוך בין שותפים ובעלי מניות, הסרת קפוח ומתן חשבונות" עתה נוספו למהות התביעה העילות של: "עשיית עושר ולא במשפט, שימוש לרעה בהליכי משפט, פיצויים בגין הפרת הסכמים, ניצול הזדמנויות עסקיות". שנית, נטען שבמסגרת תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: "התקנות") ידו של בית המשפט "קפוצה יותר" בבואו לאשר בקשות לתיקון כתב תביעה (רע"א 3510/21 נצר נ' קונפינו, פס' 9 (25.8.2021; להלן: "עניין נצר")).
לאור הטענה להיעדר תצהיר צירפו התובעים, "למען הסדר הטוב ולמען הזהירות", תצהיר של התובע 2 בו הוצהר כי "כל האמור בבקשה וכן בכתב התביעה המתוקן והמסומן שצורף כנספח לה וכן העובדות המפורטות בתגובה זו... הנן אמת לאמיתה". לעניין הטענה בדבר העידר נימוק לבקשה לתיקון, טענו התובעים כי בהחלטה מ-8.6.2023 "למחיקת ארבעה סעיפים מכתב התשובה בעיניין ניצול הזדמנויות עסקיות..." אושר לתובעים להגיש את הבקשה לתיקון בגין עילות תביעה חדשות ונוספות אלה והדבר מהוה כשלעצמו "נימוק" לתיקון המבוקש.
אמנם, בתמיכה להיעתרות לבקשה לתיקון עומדים שורה של טעמים, ובכלל זה: שההליך דנן נמצא בשלב מקדמי בלבד, בטרם ניתנה ההחלטה בדבר הגשת תצהירי עדות ראשית, וממילא בטרם אלו הוגשו ובטרם החל שלב ההוכחות; שבהחלטה מ-8.9.2022 נעתרתי לבקשה לתיקון כתב התביעה-שכנגד שהגישו הנתבעים; וכן שבהחלטה מ-8.6.2023 הוריתי על מחיקת סעיפים מכתב התשובה, וזו העילה המוצהרת לבקשה לתיקון.
...
יפים לענייננו דברי בית המשפט העליון ברע"א 8134/13 חברת נ.נ סלטי הנדסה וניהול פרויקטים נ' פינקלשטיין, פס' 6 (5.9.2014): "דין הבקשה לתיקון כתב התביעה לשם הוספת עילות להידחות. אכן, גישת בית המשפט בסוגייה זו היא ליברלית. לכך יש להוסיף, לטובת עמדת המבקשת, כי המשפט עומד בשלביו המקדמיים. ואולם, הן בבקשה שהונחה בפני בית המשפט המחוזי, והן בבקשה שבפניי – לא ניתן כל הסבר מספק באשר לסיבה בגינה עילות רבות אלו לא הופיעו בכתב התביעה המקורי, ואף אין להן ולו זכר בו... עיקר טענתם של באי כוח המבקשת הוא הגישה הליברלית בה נוקטים בתי המשפט בסוגיית תיקונם של כתבי תביעה. ואולם, אין משמעות הדבר כי יתאפשר תיקון שכזה באופן אוטומטי, בהעדר כל הצדקה והסבר המניחים את הדעת...". אין גם רבותא בטענת התובעים לפיה חלק מהתיקונים שנכללו בכתב התביעה המתוקן שהם מבקשים להגיש, וחלק מהנספחים החדשים שהם מבקשים לצרף לו, כבר מופיעים בכתב ההגנה-שכנגד (המתוקן) ולפיכך הם חלק מכתבי הטענות הקיימים בהליך.
לבסוף, דין הבקשה ליתן "הבהרות" לגבי ההחלטות מ-9.3.2023 ומ-8.6.2023 להידחות.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל אני דוחה את הבקשה לתיקון.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראה לעניין זה דברי כב' השופט עמית ברע"א 368/13 הרשות הפלשתינאית נ' נורזיק, סעיף 12 (24.3.13) וכן רע"א 996/16 כ.א. והבנים חברה לבניין בע"מ נ' ניו הופ 2000 בע"מ (21.7.16) שם ניתנה רשות ערעור והערעור היתקבל באופן שבו נקבע, כי לא יימחקו סעיפים מתצהירי עדות ראשית ולא יוסרו נספחים מתצהיר, שעה שהערכאה הדיונית קבעה אחרת.
אשר לתצהיר נוף, איני מקבלת את הסבר המבקשת בנוגע לסעיף 24 לתצהיר שניפתח באמירה "מייעוץ משפטי שקבלתי עולה" ועל כן, אני מותירה את החלטת בימ"ש קמא בנוגע למחיקת סעיף זה. בנוגע לסעיפים 25-27, לא מצאתי כי הדברים אינם מבוססים על ידיעה אישית, ועל כן איני סבורה כי יש להורות על מחיקתם.
...
גם אני סבורה כי מסעיף 11 ואילך מודבר ב"מעין חוות דעת מומחה" ועל כן היה מקום להורות על מחיקת סעיפים אלה מהתצהיר.
אשר לתצהיר נוף, איני מקבלת את הסבר המבקשת בנוגע לסעיף 24 לתצהיר שנפתח באמירה "מייעוץ משפטי שקיבלתי עולה" ועל כן, אני מותירה את החלטת בימ"ש קמא בנוגע למחיקת סעיף זה. בנוגע לסעיפים 25-27, לא מצאתי כי הדברים אינם מבוססים על ידיעה אישית, ועל כן איני סבורה כי יש להורות על מחיקתם.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להתקבל והערעור מתקבל בחלקו.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת כוכבה לוי) מיום 3.6.21 בת.א. 19409-08-19 ולפיה נדחתה בקשת המבקש – התובע למחיקת סעיפים מתצהיר עדותו הראשית של הנתבע – המשיב מחמת הרחבת חזית (בקשה מס' 14).
וכן ראה לעניין זה: רע"א 996/16 כ.א. והבנים חברה לבניין בע"מ נ' ניו הופ 2000 בע"מ (21/7/16) שם ניתנה רשות ערעור והערעור היתקבל באופן שבו נקבע, כי לא יימחקו סעיפים מתצהירי עדות ראשית ולא יוסרו נספחים מתצהיר, שעה שהערכאה הדיונית קבעה אחרת.
...
בדיון שהתקיים ביום 3.6.21 לא נשמעו ההוכחות בסופו של דבר.
אין מדובר בהרחבת חזית, החזית נפרשה במלואה ולפרטי פרטיה בעקבות החלטתי למתן פרטים נוספים לרבות באמצעות תצהיר מיום 27.5.2020! מחייבת התובע בהוצאות הנתבע בגין בקשה זו – זאת כמצוות תקסד"א-2018 בסך של 5,850 ₪ זאת בשים לב לבקשה שהוגשה בשיהוי משמעותי ביחס לתצהיר פרטים נוספים שהוגש ולתצהיר עדות ראשית שהגיש הנתבע [תצהיר עדות ראשית הוגשה ב-8.9.2020] והבקשה הוגשה ב-15.11.2020 ובשים לב לתגובה שנאלצו ב"כ הנתבע להגיש בעניין זה".
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל באופן שבו ייקבע כי סעיפים בתצהיר עדות הראשית של הנתבע שאינם מתייחסים לכתב ההגנה אלא לתצהיר הפרטים הנוספים בלבד, הם מהווים הרחבת חזית ו/או שינויה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

את הבקשה למחיקת סעיפים מתצהיר טרקוטה החלטתי לדחות, לאחר שמצאתי כי הסעיפים בתצהיר נשוא הבקשה נועדו לתמוך בטענות שנטענו בכתבי הטענות, כאשר ציינתי כי מטבע הדברים, התצהיר מיפרט מעבר לכתבי הטענות ואין בכך כל פסול.
לאחר ששמעתי עמדות הצדדים בעיניין זה, החלטתי לקבל את הבקשה, וקבעתי כי תמליל השיחה הנו מיסמך החסוי במסגרת מו"מ, כאשר הדבר הוגדר כך גם על ידי טרקוטה, וכי לא נמצאה סיבה להסרת החיסיון.
מפנה אותך לתצהיר של מר אבי דהן, מפנה אותך למכתב שלך מיום 4.4.2016, נספח 10 סעיף ה' לתצהיר (עמ'80), מפנה אותך לסעיף 3 שם כתבת ומצטט, כתוב שהחל מה-16.2.2016 הנכס שמיש, אז אין מחלוקת לפי מה שכתוב במכתבך שלא עמדת במועד החוזי, נכון? .
הכשרת דרכי הגישה למושכר בסעיף 10.3 להסכם נקבע: "המשכירה תקצה ותכין בתוך המיתחם דרכי גישה מחלקו האחורי של המבנה המקורה, כולל רמפות העמסה וכל אשר נידרש לצורך כך. העלות הכספית של ההכנה של דרכי הגישה תהא על חשבון המשכירה, באחריותה ולשביעות רצונו המלא של השוכר". בסעיף 10.4 להסכם נקבע: "למרות האמור לעיל, הצדדים מסכימים כי היה והכניסה מחלקו האחורי של המושכר אינה ראויה אזי הכניסה למיתחם תתאפשר מרחוב בצלאל". מר והבה העיד בתצהיר עדות ראשית מטעמו, כי הכשיר את דרך הגישה האחורית למפעל, ואולם בקשותיו החוזרות והנישנות משניב לשלוח משאית מטעמה לבדיקת הדרך, לצורך המשך העבודות, לא נענתה על ידה.
...
מאחר ואין חולק כי חלה חובה על טרקוטה להכין את דרך הגישה האחורית אני קובעת כי טרקוטה לא הוכיחה כי העדר שיתוף פעולה של שניב הוא שמנע את המשך הכנת דרך הגישה.
שניב מכנה מכתב זה בסיכומיה כ"מכתב מתריס" (ראה סעיף 35 לסיכומים), ואני מקבלת תיאור זה. לא פלא שמכתב תגובה מטעם שניב למכתב זה של טרקוטה, כבר נוסח ונשלח על ידי באי כוח שניב ולא על ידי שניב בעצמה.
לסיכום אני מקבלת את תביעת שניב, באופן שאני קובעת שעל טרקוטה להחזיר לשניב את המקדמה ששולמה על ידה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהמועד שהמקדמה שולמה ועד למועד ההחזר בפועל.
אני דוחה את התביעה הנגדית שהגישה טרקוטה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעת צירפה פרוטוקול דיון ממנו עלה כי ב"כ הנתבע שם, ביקש למחוק את התובענה וזו נמחקה תוך חיוב הנתבע כאן בהוצאות [ת.א. 4101/98 – פסק דין מיום 18.10.1999 – נספח 5 לתביעה – להלן גם: "תביעת 1998"].
ויוזכר, כי בתצהיר עדות ראשית מטעמה הצהירה כי בשנת 1998 תבע אותה הנתבע על ההסכם המזויף (סעיפים 9-10 לתצהירה) וכאמור אף מגרסה זו חזרה בה התובעת בחקירתה הנגדית (ראו גם פרק חמישי לסיכומי הנתבע).
הנתבע נתפס על ידי ב"כ התובעת באי דיוק נוסף בכך שלמרות שבכתב ההגנה טען כי שטר הקבלה עליו חתמה התובעת, נשמר בידיו שנים רבות עד לתביעה הראשונה שנמחקה, תביעת 2020, ואז אבד (סעיף 67), ציין בעדותו כי מסר את שטר הקבלה לעו"ד עירקי סמוך להכנת החוזה (עמוד 49, שורות 1-6).
כאמור, ב"כ הנתבע ויתר על חקירתו של עו"ד עירקי ויש להוסיף ולציין כי אף ב"כ התובעת ויתרו על השלמת חקירתו הראשית של עו"ד עירקי, כפי שבקשו לעשות עם הגשת תצהירי עדות ראשית מטעמה של התובעת.
ממילא מכלול טענות הצדדים נדון במסגרת הכרעה זו. הסעדים כאמור, התובעת עמדה בתביעתה על ביטול ההסכם וביקשה שלושה סעדים: הצהרה כי הסכם המכר זויף ובטל מעקרו; הוראה ללישכת רישום המקרקעין להסיר את הערת האזהרה שנרשמה לטובת הנתבע; הוראה ללישכת מסוי המקרקעין בנתניה להשיב לתובעת את כלל הסכומים שהתקבלו כתוצאה מעיקול משכורתה וחשבונותיה.
...
סבורני כי דחיית התביעה במקרה דנן, אף מתיישבת עם עקרונות היסוד בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018, לקיומו של הליך שיפוטי ראוי והוגן.
כך או כך, הואיל והשיהוי אינו מהווה נדבך עצמאי לדחיית התביעה ומסקנה זו מבוססת על הנימוקים האמורים, לא מצאתי לפרט מעבר לכך [ראו והשוו פירוט ההלכות בעניין דיני השיהוי ותחולתם: ע"א 4352/15 **** קורן נ' אורן הראל (2.8.2017; במסגרת פסק דין זה נחלקו הדעות בענין תחולת השיהוי והטענה שם נדחתה ברב דעות); ע"א 9839/17 ‏הביטאט בע"מ נ' ‏CAFOM (17.12.2018; טענת השיהוי נדחתה)].
סיכום לנוכח כל האמור, תביעת התובעת נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו