במקרה אחר בית המשפט סיכם את הכללים החלים בעיניין זה, כלהלן:
"כידוע, התגובה לתשובה לבקשת האישור לא נועדה לשמש להצגת טענות או עובדות חדשות, אלא להוות מסגרת דיונית למתן מענה לטענות שהועלו בתשובה מצד המשיב לבקשת האישור. בהתאם וככלל, אין לכלול בתגובה לתשובה לבקשה לאישור תובענה כייצוגית חומר שעל פי טיבו ואופיו היה אמור להיות חלק מבקשת האישור [...]; ואין לכלול בתגובה לתשובה טענות שלא נזכרו בבקשת האישור או ראיות שלא צורפה לה לכתחילה, בלא שניתן לכך אישור מראש מאת בית המשפט [..]
אמת המידה המרכזית שהתוותה לצורך בחינת בקשה למחיקת טענות או ראיות מתגובה לתשובה לבקשה לאישור תובענה כייצוגית היא האם מדובר במענה לטענת הגנה שהועלתה במסגרת התשובה [.
...
אשר לטענותיהן של המשיבות בעניין הרחבת חזית וצירוף הראיות שלא כדין, ציינתי דברים אלו:
"אינני מתעלם מטענות המשיבות לגבי הרחבת חזית הטיעון בבקשת הסילוק והוספת ראיות. אינני רואה לדון בטענות אלו, וזאת משתי סיבות. הראשונה, החלטתי לא התבססה על אותם מסמכים נוספים שהמבקשות צירפו; שנית – לפניי לא עומדת בקשה לתיקון בקשת האישור, שזו האכסניה המשפטית הנכונה לדון בטענות המשיבות להוספת טענות וראיות. ככל שתבוא בקשה שכזו, אם תבוא, תידון לגופה".
הבקשה הנוכחית
בהמשך להשתלשלות שפורטה לעיל, הגישו המשיבות את בקשתן הנוכחית בה הן מבקשות להורות על מחיקת הראיות והוצאתן מתיק בית המשפט.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה הנוכחית ובתשובה לה ושבתי ועיינתי בכתבי הטענות שמצויים בתיק, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את הבקשה, במובן זה כי יש להבהיר שאין לראות בראיות (התצהירים ותוכן התקליטור שצורפו לתשובה לבקשת הסילוק; אותם כינינו – הראיות), כחלק מן הראיות שניתן להסתמך עליהן בהליך בקשת האישור.
מסקנה זו נגזרת מהמאפיינים של הבקשה לאישור תובענה ייצוגית, אשר הדיון בה נעשה במסגרת דיונית ייחודית.
קיצורו של דבר, אני קובע כי המסמכים (התצהירים והתקליטור) אשר צורפו לתשובת המשיבות לבקשת הסילוק אינם חלק מהראיות בבקשת האישור.