מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת חייבת להפטר מחובות לפי סעיף 61 לפקודת פשיטת הרגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כן מונחת בפניי בקשת החייבים למתן הפטר, לפי סעיף 61 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980, בכפוף להעברת מלוא זכויותיהם, לרבות בדירות מגורים בהן התגוררו כל אחד מהחייבים.
ב"כ הנושה, טל ש. ח. סוכנויות בע"מ, טען, כי אין מקום להכיר בתביעת החוב של מישפחת דקלו, שכן זו נסובה של שני צ'קים שנתנו החייבים בשנת 2012 ו-2013 למר דקלו, חמו של החייב 2, באמצעות חברת משטחי דקל, שלא הייתה פעילה במועד מסירת הצ'קים.
...
לאחר ששבתי ושקלתי את טענות הצדדים ובהסכמת החייבים, סבורני, כי ראוי לאמץ את עמדת המנהל המיוחד והכנ"ר, לפיה מסתמנת תועלת לנושים וראוי להכריז על החייבים כפושטי רגל.
לאחר שהחייבים הסכימו להעביר לקופת פשיטת הרגל את מלוא זכויותיהם בדירות המגורים, בסכומים שפורטו על ידי כונס הנכסים מטעם הנושה המובטח, סבורני, כי ראוי אף להיעתר לבקשות החייבים למתן הפטר.
לנוכח מקבץ הנתונים, משהחייבים אף ממחים את מלוא זכויותיהם בנכסים, ברכוש או בעיזבון הוריהם המנוחים, ככל שיתגלה, כאמור, גם לאחר הפטרם, משמלוא התועלת מניהול הליכי פשיטת הרגל תועבר על ידי החייבים לקופת הכינוס ממימוש זכויותיהם בדירות המגורים על ידי כונס הנכסים ומשלא מסתמנת תועלת נוספת מניהול ההליך כנגד החייבים, סבורני, כי ראוי ליתן לחייבים צו הפטר מותנה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

על אף היתנגדותם של הנאמן ושל אחד מנושיו של החייב, נעתר בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת ב' טאובר) ביום 1.5.2014 לבקשת החייב למתן צו הפטר חלוט לפי סעיף 61 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: הליך ההפטר).
בית המשפט הדגיש כי לא הובאה בפניו כל ראיה של ממש התומכת בטענות החייב כי פרע חובו לנושה המובטח, עליהן מבוססות הבקשות, והוסיף כי ממילא הנאמן יהיה רשאי לשוב ולבדוק טענות בעיניין חוב החייב לנושה המובטח, אם יהיה בכך צורך.
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתגובה.
על כן, אני סבור כי יש הצדקה להשבת עניינו של החייב לבירור מעמיק על ידי הנאמן, כפי שקבע בית משפט קמא.
הבקשה נדחית אפוא וממילא מתייתרת הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשת החייב למתן הפטר חלוט לפי סעיף 61(א) פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן: "הפקודה") ולתחולת צו ההפטר על חוב המזונות למוסד לביטוח לאומי (להלן: "ביטוח לאומי") מכוח הוראת סעיף 69(א)(3) לפקודה.
...
בנסיבות המקרה, מקובלת עלי טענת המוסד לביטוח לפיה העובדה כי ילדי החייב שהיו זכאים לחוב המזונות כבר בגירים, כשלעצמה, אינה מהווה שיקול מכריע בבחינת האפשרות להחלת ההפטר על חוב המזונות ומתן הפטר גורף בנסיבות, בהעדר ראיה כלשהי למצבו הרפואי הנטען של החייב, עלול ליצור תמריץ שלילי לחייבים ולהטיל נטל על החברה בכללותה (ראה פש"ר (ת"א) 22140-05-11 פנחס גטניו נ' עו"ד רונן בצלאל [פורסם במאגרים, 31.8.16]).
אני מאשרת את תכנית הפירעון שהוצעה על ידי הנאמן במועד הדיון מיום 13.06.2019 בהתאם להסכמת ביטוח לאומי לגביית 50% מסך הנשייה.
לאור האמור אני דוחה את בקשת החייב להפטר ללא כל תשלום ולהפטר מהחוב למוסד לביטוח לאומי.
אני קובעת כי יינתן הפטר לחייב ככל ויוסיף לקופת הכינוס את הסכום של 16,400 ₪ ב-35 תשלומים בסכום של 450 ₪ והתשלום האחרון בסכום של 650 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא בפניי בקשה, שהוגשה על ידי מר ארז שייבין וגב' דקלה שייבין (להלן: "החייבים") למתן צו הפטר, לפי הוראת סעיף 61 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל").
הנכונות לאזן בין אינטרס החייב ואנטרס נושיו קמה אך בחייב תם לב, בעוד שחייב, שצבר חובותיו בחוסר תום לב או נהג בחוסר תום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל, אינו ראוי להגנת הליכי פשיטת רגל ומתן הפטר ואינו זכאי כי עניינם של הנושים, במיצוי אינטרס נשייתם כלפיו, ייגרע.
...
אשר על כן ונוכח כל האמור סבורה הח"מ כי דין הצעת החייבים כפי שהוגשה להידחות".
מקובלת עליי טענת הנאמנת והכנ"ר, כי החייבים מצויים בהליך פרק זמן קצר וכי הסכום המוצע על ידם, תוספת כוללת של 10,000 ₪ עבור שני החייבים, אינה מצדיקה כשלעצמה את הפטרם של החייבים, חרף טענת החייבים, כי אין לחייבים חוב בדין קדימה ובאפשרותם להביא אישור מרשויות המס.
נתון מעין זה אף לא מצא ביטויו בתסקיר הכנ"ר. בנסיבות אלה ולאור מדיניותו החדשה של הכנ"ר להתנות הפטרם של חייבים בתכנית פירעון, המגלמת את אפשרותם הכלכלית לפרוע חובותיהם או מקצת מחובותיהם בפרק זמן של 54 חודשים, סבורני, כי ראוי להחיל מדיניות זו אף על החייבים.
לנוכח הכנסות החייבים ומשהחייבים חסרי כל רכוש, סבורני, כי כמדד לתכנית הפירעון יש להביא בחשבון תשלום חודשי, שלא יעלה על 500 ₪ לכל אחד מהחייבים, כפי שנקבע בטרם הועלה התשלום החודשי לסך של 1,000 ₪, תשלום אשר, כאמור, אינו מבטא את יכולתם הכלכלית של החייבים, לא כל שכן לאורך פרק זמן ממושך.
סבורני, כי בכך יאוזנו כראוי זכויותיהם הקנייניות של הנושים מחד וזכויותיהם של החייבים לקבל בזמן נתון כלשהו הפטר מחובותיהם.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא בפניי בקשה, שהוגשה על ידי מר אסף כהנא (להלן: "החייב"), יליד 1983, למתן צו הפטר, לפי הוראת סעיף 61 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל").
מנגד, נאמר על ידי המנהל המיוחד, כי הצעת החייב, להשלמת הסכום המצוי בקופת פשיטת הרגל לסך של 131,000 ₪ ממקורות חצוניים של בני מישפחה, עשויה להצביע על תועלת מניהול ההליך, כי ראוי לקבל את הצעת החייב ולהכריזו כפושט רגל, בכפוף לבצוע התשלום תוך 60 יום, וכי ברבות הזמן יגיש החייב אף בקשה להפטר מחובותיו.
...
משהחייב אף חסר נכסים ורכוש ולא מסתמנת תועלת מהמשך ניהול ההליכים כנגד החייב, מעבר לתשלום המשמעותי שהפקיד החייב בהליך ומציע לשלם לנושיו תמורת הפטרו, מקובלת עליי עמדת הנאמן והכנ"ר, כי יש מקום להיעתר לבקשת החייב למתן הפטר.
סבורני, כי באיזון, בין הזכויות הקנייניות של הנושים לגביית חובות ובין זכותו של חייב להשתחרר מעול חובו ומהליכי פשיטת רגל בטווח זמן כלשהו נראה לעין, התשלום הכספי ששולם ומוצע כעת על ידי החייב מצדיק מתן צו הפטר מותנה לחייב.
סוף דבר לנוכח כל האמור, ניתן בזאת לחייב צו הפטר מותנה, בכפוף לתשלום סך נוסף של 30,000 ₪, אותו יהיה החייב רשאי לשלם ב-20 תשלומים חודשיים שווים ועוקבים, החל מיום 01/06/14.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו