מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת חייב לחידוש הליך ומתן הפטר מחוב מזונות

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי שתי בקשות: האחת, בקשת החייב להורות על חידוש ההליך בעיניינו, לאחר שההליך בוטל עקב אי הגשת תגובה לבקשה לביטול הליכים שהוגשה על ידי הנאמנת; השנייה, בקשת חייב ליתן לו הפטר מחובו היחיד והוא חוב מזונות כלפי המוסד לביטוח לאומי (להלן: "מל"ל").
...
סעיף 175(א)(3) לחוק זה קובע כי "ההפטר לא יחול על חובות עבר אלה [...] חוב מזונות שהחבות בו היא לפי פסק דין". דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים ועל רקע מגמות הפסיקה שהובאו בין היתר לעיל, מצאתי כי דין בקשת החייב למתן הפטר מחוב המזונות להידחות.
כתוצאה מכך, החלטתי מיום 7.4.2019 בדבר ביטול ההליך בעניינו של החייב, נותרת על כנה.
לאור האמור לעיל, מצאתי שיש להותיר על כנה את ההחלטה מיום 7.4.2019, וכי יש לדחות את בקשת החייב לקבלת הפטר מחוב המזונות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת החייב להחיל את צו ההפטר שניתן לו על חוב המזונות שצבר למוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל"): הרקע: ביום 1/11/2016 ניתן צו לכנוס נכסי החייב, לבקשתו.
ביום 9/1/2019 ההליכים חודשו, לאחר שהחייב הסיר את מחדליו.
בעת מתן ההפטר לחייב היתחשב בית המשפט בכך שלנושים האחרים לא תיצמח כל תועלת מהמשך ההליך ולא מקביעת תכנית פרעון, לנוכח נסיבותיו הרפואיות והכלכליות של החייב ולאור הקדימות הנתונה לחוב המזונות.
...
טענות הכנ"ר: הכנ"ר מצטרף לעמדת המל"ל, וסבור כי אין לפטור את החייב מחוב המזונות מאותם נימוקים אותם פירט המל"ל. דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות שהוגשו, באתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
יחד עם זאת, קביעתו של הרופא התעסוקתי, כי החייב מתאים לעבודה במגבלות (ראו דו"ח המנהלת המיוחדת מיום 8/1/2019), בצירוף העובדה שלא נקבעה לחייב דרג אי כושר, מלמדות כי אין בסיס למסקנה לפיה אין לחייב כל יכולת לעבוד וכל כושר פירעון.
התוצאה: בקשת החייב נדחית.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נטען כי בשל עקרונות אלו נקבע כי, ככלל, לא יינתן הפטר מחוב מזונות חרף השיקול השיקומי וכי החלת ההפטר הנו הליך השמור למקרים חריגים בעלי נסיבות קשות במיוחד, כגון גילו המבוגר מאוד של היחיד, מצב רפואי קשה במיוחד או נכות בשיעור 100%.
למעשה, החוק לא חידש בעיניין זה ורק אימץ את הכלל בפסיקה כי ההפטר יינתן בנסיבות חריגות, מבלי לפרט את המבחנים שנקבעו בפסיקה.
ביחס לבחינת תום הלב הובהר שם, פסקה 23: "בנוסף נקבע, כי בבחינת בקשה שעניינה חוב מזונות לעבר יש ליתן משקל "למידת אי-ההגינות, או חוסר-המוסריות, שדבק בהתנהלותו של החייב, כלפי הזכאים למזונות ממנו, אשר פרנסתם היתה (וייתכן שעודנה) עליו"; וכן הוטעם בעיניין זה כי הפקרת הזכאים למזונות למחסור ממשי נוגדת את תקנת הציבור, ובהעדר הסבר מניח את הדעת מצד החייב עשויה לעלות כדי חוסר תום לב קצוני.
...
כמו כן נטען כי הכלל הוא שלא לכלול את חוב המזונות בהפטר ולכן יש לדחות את בקשת החייב.
בהתחשב בגילו של היחיד, בזמן הרב שחלף מפתיחת תיק ההוצאה לפועל ובהתחשב בכך שאין ליחיד נכסים והוא מתקיים מקצבאות, אני סבור כי מקרה זה נכנס בגדר נסיבות חריגות בהן ראוי להחיל את צו ההפטר גם על חוב המזונות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען, כי ביום 28.5.19 הוענק לחייב הפטר חלוט, תיקי ההוצל"פ ניסגרו פרט לתיק ההוצל"פ נשוא בקשה זו. עוד נטען, כי ביום 20.10.20 היתקיים הליך משפטי בין החייב למשיבה לפני כב' השופט שקד, בבית משפט לעינייני מישפחה בת"א (תמ"ש 32095-04-20) במסגרתו הוסכם כי גביית דמי המזונות עד מרץ 2018 תעשה במסלול רגיל ולא במסלול מזונות (להלן: "פסה"ד") (פסה"ד צורף כנספח לבקשה).
נטען כי רק לאחר שהחייב קיבל הפטר, פנתה ללישכת ההוצל"פ וביקשה לחדש הליכי הגביה בגין מזונות עבר ועתיד.
עוד, הבקשה שלפני אינה בקשה המוגשת בנוגע לחוב של החייב כלפי מל"ל בהתאם למבחנים אשר נקבעו בפסיקה, אלא בקשת החייב לפטור אותו מחוב המזונות לאור פסה"ד ובהמשך להמלצת כב' הרשמת בהוצל"פ. בנסיבות, בכדי להכריע בבקשה דומה כי ניתן להקיש מההלכה שנקבעה בבקשות להפטר חוב מזונות למל"ל. ברם, לאור העובדה כי אין עסקינן במוסד צבורי, אלא בגרושת החייב על כל המשתמע, באיזון המתבקש בין זכויות הצדדים, יש אף להחמיר בבחינת הנסיבות.
...
נטען כי הגם שמדובר בתיק שצו הכינוס בעניינו ניתן ביום 6.12.11, בעת שהבקשה אינה עונה על המבחנים שנקבעו בפסיקה, לא נמצא הצדק להיעתר לבקשה.
לאור המקובץ ובראי ההלכה, לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי אין מקום ליתן הפטר לחייב בהתאם למבוקש.
אוסיף כי בהקשר זה נקבע בע"א 7092/13 (לעיל): "אסור ליצור מצב דברים שבו חייבים יעדיפו להימנע מתשלום חוב מזונות פסוק במשך שנים ארוכות (חרף יכולתם לעמוד בתשלום הסכום, אשר נקבע על ידי ערכאה שיפוטית מבררת), ובתוך כל יגדילו ויאדירו אותו, והכל במטרה לזכות, בסופו של דבר, בהפטר- מטעמים הנעוצים בהתנהלותם." 5129371טענות החייב בדבר קשייו הכלכליים והעדר היכולת להחזיר את חובותיו ידונו על ידי רשם ההוצל"פ. (ראו רע"א 3898/12 לרנר נ' כונס הנכסים הרשמי (30.8.12)).

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לעמדת החייב, ניסיונה של המשיבה לחדש את הליכי ההוצל"פ נגדו, לגביית חוב המזונות, עולה כדי חוסר תום לב וגם מטעם זה ראוי לקבוע כי צו ההפטר יחול גם על חוב המזונות.
החייב מדגיש כי מדובר בחוב מזונות עבר ועל כן לפי גישתו יש לראות בחוב זה כחוב רגיל, שהנו בר תביעה בהליכי פשיטת הרגל ואף בר הפטר, משניתן צו ההפטר.
לפיכך, אילו היה ברצון החייב לבקש כי ההפטר יחול גם על חוב המזונות, היה עליו להעלות בקשתו עוד קודם למתן צו ההפטר.
...
אני מקבל את עדותה זו של המשיבה.
נוכח האמור לעיל, אין מדובר במקרה המצדיק סטייה מהכלל בדבר החרגת חוב מזונות מצו ההפטר ולפיכך בקשת החייב בעניין זה, נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו