ביום 14.12.2022 הגישה התובעת תצהירי עדות ראשית מטעמה- תצהירה שלה אליו צורפו נספחים ובכללם העתקים של בטוחי רכב (ת/1) ודוח איכון מחברת פרטנר (ת/2)) וכן תצהירו של מר ויקטור פופוב, בנה של התובעת מנישואיה הראשונים (להלן –ויקטור).
ביום 6.2.2023 הגיש הנתבע בקשה לזמן לעדות את אלכסנדרה ונטליה.
ביום 19.2.2023 היתקיים דיון הוכחות בפני כב' השופטת איצקוביץ, במהלכו העידו התובעת וויקטור; וביום 12.6.2023 היתקיים דיון הוכחות נוסף, במהלכו העידו אלכסנדרה ונטליה והוגשו על ידי הנתבע עדויותיהם בפני חוקר הנתבע (נת/1; נת/2; ע' 13 ש' 14-15; ע' 16 ש' 18-19).
דיון והכרעה
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית ועיינו בכלל החומר שבתיק, ובכלל זה בעדויות שנשמעו בפני כב' השופטת איצקוביץ אשר נציגי הציבור התרשמו מהם, הגענו לכלל מסקנה, ולא בלי היתלבטות, כי דין התביעה להיתקבל.
שכן בהודעתה בפני חוקר הנתבע טענה כי "בסוף אנסטסיה זרקה אותו מהבית בחודש 10/18 בערך והוא ישן אצלי לסירוגין ומחודש 12/18 הוא ישן אצלי בבית עד שנפטר" (ע' 2 ש' 3-4); ובהמשך כי כל סוף שבוע אלכסנדרה הייתה לוקחת אותו לתובעת על מנת שיראה את הילד המשותף (ע' 2 ש' 15; ע' 3 ש' 1).
...
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות על הסף, מחמת התיישנות; ולגופה, שכן ההחלטה התבססה על הממצאים לפיהם התובעת והמנוח ניהלו משק בית משותף, כידועים בציבור עד לחודש ספטמבר 2018 בלבד.
ואולם, נוכח התקופה שבמחלוקת ומצבו הרפואי, עת סביר להניח כי מיעט מלצאת מביתו למעט לטיפולים רפואיים, כאשר בחודשיים האחרונים מצאנו כי המנוח התגורר בעיקר בביתה של נטליה, לא מצאנו בנסיבות העניין לזקוף את הדבר לחובת התובעת.
עם זאת, מאחר שאין מחלוקת כי עד לחודש ספטמבר 2018 התובעת והמנוח היו ידועים בציבור, ובשל העובדה כי מוקד המחלוקת שהובאה לפתחנו סב על עניין המגורים המשותפים בתקופה שבמחלוקת, ומצאנו כי הקשר בין התובעת למנוח נמשך עד ימיו האחרונים של המנוח, לסירוגין, אפילו זה דעך קמעה, הגענו למסקנה כי התובעת והמנוח היו ידועים בציבור בעת פטירתו.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת.