מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת זוכה לביצוע פסק דין מכוח סעיף 6 לחוק ההוצל"פ

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

באשר להחלטת רשמת ההוצל"פ טענו המשיבים 1-2 כי בקשת המערער להעביר את תיק ההוצל"פ מלשכת עכו לחיפה נדחתה בדין מכוח סעיף 6 לחוק ההוצל"פ, שכן הזוכה רשאי לפתוח את התיק בכל לישכה שיבחר וכי לא היו טעמים מוצדקים להעברת התיק ללשכה אחרת.
אשר לקביעתה של הרשמת הנכבדה כי לא הוכח בפניה תשלום פסק הדין למשיבה 2, הרי שהחלטת רשמת ההוצל"פ מקיפה ומנומקת היטב בקביעות עובדתיות רבות, הנסמכות הן על המסמכים שהוצגו לפניה, הן על טענות הצדדים בדיון וכן, ניתנה לאחר שבוצעה חקירה למשיבה 2, בעלה ומוסר האזהרה בתיק ההוצל"פ. הלכה פסוקה היא כי ערכאת ערעור אינה מיתערבת בממצאים עובדתיים ובממצאי מהימנות שקבעה הערכאה הדיונית.
על מנת שלא לעשות מלאכתי קלה, נידרשתי לשלל טיעוניו של המערער לעניין זה (באשר למראהו הייחודי של המערער, לתאור הבניין בו הוא מתגורר ובו נימסרה לו האזהרה , תאור רכבו של המערער ועוד, בכל הנוגע לאזהרה וכן למימצאי חקירת המשיבה 2 באשר לשיקים אשר טען המערער כי מסר בידיה), אך בדומה לרשמת ההוצאה לפועל לא מצאתי ולו בדל ראייה כי המבקש שילם את חובו בהתאם לפסק הדין נושא תיק ההוצאה לפועל פסה"ד או כי ההמחאות אותן טען כי מסר בידי המשיבה 2, ניפרעו.
...
בהתאם יש לדחות את ערעורו כנגד המשיבה 2.
משנדחו אחת לאחת טענותיו של המערער באשר לכל אחד מהמשיבים לבקשה, הרי שיש לדחות ערעורו כולו וכך אני מורה.
סוף דבר, הערעור נדחה על כלל רבדיו כנגד כל אחד מהמשיבים.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה מעוררת את השאלה אם זוכה שמימש מישכון שנירשם לאחר שהוטלו עיקולים על הנכס שמושכן, זוכה לקדימות בחלוקת כספים שנתקבלו בעקבות הליך המימוש שנקט, וזאת מכוח סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967.
הבקשה לרשות ערעור מכוונת להחלטה זו. המבקשת טוענת כי סעיף 76(א) לחוק ההוצאה לפועל מעניק לה, בהיותה זוכה שנקטה הליך שבעקבותיו היתקבל התשלום, קדימות על זוכים אחרים שלא נקטו הליך, ואין נפקא מינה שהיא זוכה שהגישה בקשה לבצוע מישכון שדינה כדין בקשה לבצוע פסק דין.
...
לטענתה יש לדחות את הבקשה מטעמי הרשמת.
מסקנה זו מתיישבת גם עם תכלית התיקון: לתמרץ זוכים באותו מדרג לפעול לגביית החוב.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אם הזוכה התעכב בהגשת פסק הדין לבצוע יותר משנה ללא הצדקה מספקת, תתוסף לחוב ריבית "רגילה", כזו השומרת על ערך הכסף, ולא ריבית פיגורים, אלא אם כן ביקש הזוכה שתתוסף ריבית פיגורים מטעמים שיירשמו (סעיף 6(ב2)(1) ו-(3) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967; רער"צ (שלום ת"א) 21279-08-20 אילן נ' הפסטוס אקוויטי בע"מ (2.9.2020)).
אם אין הצדקה לכך שהזוכה לא פעל משך תקופה ממושכת דיה, תרופתו של החייב היא לבקש הפחתת ריביות מכוח סעיף 81א4 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ט-1969 ולפי הילכת מור.
...
בלא טעם כזה, ככלל אין מקום לשלוח הודעה לזוכה, ויש לדחות את הבקשה לסגירת התיק על אתר.
מן הכלל אל הפרט יישום אמות מידה אלה מוביל למסקנה שאין מקום להתערב בהחלטות מושא הבקשות.
סוף דבר הבקשות לרשות ערעור נדחות.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

החייבים בתיק ההוצל"פ הם צד ג' -מושכת הצ'קים, לוריאן והמשיבים מכוח הערבות.
דיון והכרעה חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 קובע בסעיף 81א כי בקשה לבצוע שטר ניתנת לבצוע כמו פסק דין של בית משפט בלישכת ההוצאה לפועל.
בהתאם לסעיף 6 לחוק רשאי זוכה להגיש בקשה כאמור לכל לישכת הוצאה לפועל ומכאן כי אינו כפוף להוראות תקנות סדר הדין האזרחי בכל הקשור לסמכות המקומית.
...
סוף דבר הבקשה להעברת מקום הדיון נדחית.
המבקשת תשלם למשיבים הוצאות הבקשה בסך של 1,800 ₪.
אני מורה למשיבים להגיש את ארבעת ההתנגדויות בצירוף התצהירים התומכים בהן במאוגד לתיק זה בתוך 7 ימים בצורה מסודרת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נוסף על כך, מדגיש התובע שבתביעה מבוקש לקבוע את זכויות הנתבע 1 בדירה, טרם נקיטת הליכי גביה של הוראות גזר הדין שמעמדו כשל פסק דין בהוצל"פ. כמו כן, סבור התובע שעל מנת להגיש תביעה מכוח סעיף 34(ב) לחוק ההוצל"פ, אין צורך בנקיטת הליך קודם של פתיחת תיק הוצל"פ. בכל הנוגע לסמכותו העניינית של בית משפט זה, טוען התובע שהוא אינו בן מישפחה, עבירות המין בוצעו בקרובות מישפחה שאינן "בן מישפחה" ואין המדובר בסכסוך בתוך המשפחה.
סעיף 34(ב) לחוק ההוצל"פ קובע: "בית המשפט רשאי, לבקשת הזוכה ולאחר ששוכנע שמקרקעין שאינם רשומים על שם החייב הם של החייב, להצהיר על כך ולצוות על עיקולם". המחלוקת בין הצדדים היא האם על התובע, המסתמך על סעיף 34(ב) לחוק ההוצל"פ, להקדים ולפתוח בהליכי הוצל"פ טרם הגשת תביעה כאמור או שמא אין צורך לנקוט, כתנאי מקדים, בהליכי הוצל"פ. הנתבעות מסתמכות על דבריו של כב' השופט טירקל בע"א 8789/96 פולק נ' סיסמיקה פ"ד נג(5) 689 (להלן: "עניין פולק").
...
משכך, המסקנה היא שהתובע רשאי היה להגיש את התביעה.
אשר על כן, הבקשה לסילוק על הסף – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו