עוד נפסק, כי "משממנה בית המשפט מומחה על מנת שחוות דעתו תספק לבית המשפט נתונים מקצועיים לצורך הכרעה בדיון, סביר להניח שבית המשפט יאמץ ממצאיו של המומחה אלא אם כן נראית סיבה בולטת לעין שלא לעשות זאת. אכן עד מומחה כמוהו ככל עד - שקילת אמינותו מסורה לבית המשפט ואין בעובדת היותו מומחה כדי להגביל שקול דעתו של בית המשפט. אך כאמור לא ייטה בית המשפט לסטות מחוות דעתו של המומחה בהיעדר נימוקים כבדי משקל שיניעוהו לעשות כן." (ראו, ע"א 293/88 חברת יצחק ניימן בע"מ נ' רבי ( 23.04.1990) וע"א 3056/99 שטרן נ' המרכז הרפואי על שם חיים שיבא, פ"ד נו(2) 936, 949 (2002)).
זאת להדגיש, כי התובע לא ביקש לחקור נגדית את המומחה מטעם בית המשפט על חוות דעתו.
...
לאור כל האמור עד כה, גם בהתעלם מסעיף 2 לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי קרוב מאד לוודאי שחתימות המחלוקת נחתמו על ידי חותם הדוגמאות".
התובע ישלם לנתבע 1 הוצאות משפט בגין עלות שכ"ט המומחית מטעמו ועלות עדותה בבית משפט, כנגד הצגת אסמכתא מתאימה, וכן בהחזר חלקו של הנתבע 1 בעלות שכ"ט המומחה מטעם בית המשפט, כנגד אסמכתא מתאימה.
בנוסף, התובע ישלם לנתבע 1 הוצאות משפט בגין שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 9,000 ₪.
בנוסף, התובע ישלם לנתבעים 2-3 הוצאות משפט בסכום כולל של 2,500 ₪ (זאת, בשים לב שהנתבעים 2-3 לא היו מיוצגים ולא הציגו קבלות עבור תשלום כלשהו לעו"ד או למומחים אחרים, כנטען על ידם בסעיף 7 לסיכומיהם).