מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת התובע להבאת ראיות לסתור בתביעת תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע לא הצביע על פגם כלשהוא שנפל בעבודת הועדות, או במסקנתן זו, ואין מקום למינוי מומחים נוספים או לסתירת קביעת המל"ל. לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, ועיינתי בקפידה בתעוד הרפואי הרב שהונח בפניי (לרבות תעוד עדכני שהוגש ביום 24.5.21, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום להעתר לבקשה החילופית שבקש התובע, להתיר הבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל, ולמנות מומחה מטעם בית המשפט שיחווה דעתו ביחס לנכות ממנה סובל התובע.
סעיף 6ב. לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 קובע: "נקבעה על פי כל דין דרגת נכות לנפגע בשל הפגיעה שנגרמה לו באותה תאונת דרכים, לפני שמיעת הראיות בתביעה לפי חוק זה, תחייב קביעה זאת גם לצורך התביעה על פי חוק זה; ואולם בית המשפט יהיה רשאי להתיר לבעל דין בתביעה לפי חוק זה, להביא ראיות לסתור את הקביעה האמורה, אם שוכנע שמן הצדק להתיר זאת מטעמים מיוחדים שיירשמו." בפסיקה נקבע כי נוסח הסעיף מצביע על כך שהבאת ראיות לסתור תותר במקרים מיוחדים וחריגים בלבד, ובנסיבות יוצאות דופן [ע"א 5779/90 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' טיארה, פ"ד מה(4) 77, 82 (1991)].
...
הנה כי כן, המסקנה היא כי קביעת הנכות במל"ל, המבוססת על בדיקה מיום 12.11.19, לכאורה אינה משקפת את מצבו הרפואי האמיתי של התובע אשר התפתח, ולמצער החמיר מאד, לאחריה.
בבואי לשקול באיזה תחום או תחומים יש למנות מומחה, ולאחר העיון בתיעוד הרפואי כאמור, באתי לכלל מסקנה כי גם אם משפטית ניתן למנות מומחים בתחומים שעליהם הועדה הרפואית שליד המל"ל לא התייחסה, לא יהא זה נכון בנסיבות העניין כאן למנות מומחים בתחום הנוירולוגיה ובתחום רפואת הכאב, אלא נכון יהיה למנות אורתופד שהתמחותו כירורגיה של היד.
הדרך בה יש לילך בנוגע לבקשות למינוי מומחה בתחום רפואת הכאב הותוותה בהחלטת כב' השופט א' ריבלין ברע"א 4299/07 ציון נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ (22.10.2007) כלהלן: "כעניין שבעיקרון, אין לפסול את האפשרות למנות מומחה בתחום הכאב. מקובלת עלי העמדה שבמקרים מתאימים יש להתייחס לכאב כנושא העומד בפני עצמו, שכן ללא ספק, מדובר בעניין שיש לו לעיתים השפעה מרחיקת לכת על האדם-הסובל, על איכות חייו ועל אפשרויות ההסתגלות והתפקוד שלו לאחר התאונה. יחד עם זאת, ברי כי לא בכל מקרה שבו קיימת תלונה על כאב, יש למנות מניה וביה מומחה ייחודי לתחום זה; ניתן לא אחת להסתפק בהתייחסות של המומחים הרלבנטיים, או במסלול של סעיף 6ב לחוק הפיצויים - בהתייחסות של הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי". ברע"א 3504/11 שון נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (5.9.2011) הוסיף כב' השופט ריבלין והבהיר: "לפיכך, ככלל ימונה מומחה נפרד בתחום הכאב מקום בו ישנה ראשית ראיה לכך שהכאב מוביל לתסמונת כרונית, אשר נבדלת באופן ניכר מהתחומים הרפואיים שבהם כבר מונו מומחים. במקרים רבים אחרים הכאב הוא פועל יוצא של בעיות רפואיות ספציפיות, ואז ניתן, בדרך כלל להסתפק בחוות דעתם של המומחים בתחומים הרלוונטיים או של הוועדות של המוסד לביטוח לאומי". עוד הובהר שם כי: "יתכנו מקרים שבהם יסבול תובע מתסמונת כאב כרונית נפרדת, ובמקביל יסבול גם מכאבים שמקורם בבעיה ספציפית אחרת. במקרה כזה, אין לשלול מינוי מומחה נפרד בתחום הכאב, אפילו אם הכאבים הספציפיים קיבלו כבר ביטוי בחוות דעת של המומחה בתחום הרלוונטי"; ואולם המבחן הינו האם הוצגה - "ראשית ראיה לקיומה של בעיה בתחום הכאב, הנפרדת מזו שכבר קיבלה ביטוי בחוות הדעת...". השאלה היא אפוא, האם הבעיה בתחום הכאב היא נפרדת לגמרי מזו שכבר קיבלה ביטוי.
סיכומו של דבר - הבקשה החילופית, להבאת ראיות לסתור, מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מהלך הדיון ועיקרי טענות הצדדים לפני בקשת התובעת להביא ראיות לסתור לקביעת דרגת נכותה, שנקבעה על פי דין לפי סעיף 6ב לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים").
בנסיבות אלה, סבורה המבקשת, מוצדק להתיר הבאת ראיות לסתור תוך מינוי מומחה מטעם בית המשפט, אשר יבדוק אותה ויקבע את שיעור הנכות שנגרמו לה בתאונת הדרכים מושא התובענה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכלל החומר שלפני מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
ממצאי מחקרים, הוסיף ד"ר גאגין, מעידים כי "הסובלים מהפרעות אישיות נוטים להגיב בעוצמה יתרה ולמשך זמן ארוך יותר למשברי חיים שונים". לסיכום, קבע ד"ר גאגין, כי בשים לב לזמן שעבר מאז התאונה, ומשום המרכיב האישיותי שניכר בדפוסי ההתמודדות עם קשיי המבקשת, ניתן לקבוע כי מצב המבקשת התקבע וניתן לראות בו מצב סופי.
סיכום נוכח האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשתו של התובע להביא ראיות לסתור את נכותו כפי שנקבעה במוסד לביטוח לאומי (נפגעי עבודה) בגין תאונת דרכים מתאריך 12.5.13.
סעיף 6ב לחוק הפיצויים שכותרתו "קביעת דרגת נכות לפי חוק אחר" קובע: - "6ב. נקבעה על פי כל דין דרגת נכות לנפגע בשל הפגיעה שנגרמה לו באותה תאונת דרכים, לפני שמיעת הראיות בתביעה לפי חוק זה, תחייב קביעה זאת גם לצורך התביעה על פי חוק זה; ואולם בית המשפט יהיה רשאי להתיר לבעל דין בתביעה לפי חוק זה, להביא ראיות לסתור את הקביעה האמורה, אם שוכנע שמן הצדק להתיר זאת מטעמים מיוחדים שיירשמו" [הדגשה איננה במקור].
...
התובע טוען כי עיון בפרוטוקולים של ועדות המוסד לביטוח לאומי מעיד על אנדרלמוסיה גדולה, כאשר תיעוד רב בתחום הנפשי לאחר התאונה השנייה לא עמד בפניה (למרות שהתכנסה מספר פעמים לאחריה) ואין בהחלטותיה התייחסות לאותו תיעוד, דבר שהוביל את הוועדה למסקנה שגויה כי קיים פער בין ממצאים סובייקטיביים לבין התיעוד האובייקטיבי מהרופאים המטפלים, בעוד שלו היה מונח בפניה אותו תיעוד מסקנותיה היו שונות.
לאור כל האמור, אין לפני מקרה מיוחד וחריג בעטיו יש להתיר לתובע להביא ראיות לסתור באופן שבו חוות דעתו של ד"ר קליין בקשר לנכותו הנפשית של התובע בגין התאונה הראשונה תבוא במקום זו של הועדה הרפואית במוסד לביטוח לאומי (נפגעי עבודה).
הבקשה נדחית.
המזכירות תמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפניי בקשת התובע להביא ראיות לסתור את קביעת הועדה הרפואית במוסד לביטוח לאומי (להלן – "המל"ל") מיום 1.11.19, שקבעה כי לא נותרה לו כל נכות אורתופדית בכתף ימין, ולהורות על מינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדי (כתף) על מנת שיחווה דעתו בעיניין מצבו הרפואי של התובע כתוצאה מתאונת הדרכים מושא תביעה זו. התיק, כמו גם בקשת התובע להבאת ראיות לסתור, הועברו לטיפולי ביום 3.12.20.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ובשים לב להלכה הפסוקה ויישומה על נסיבותיו של המקרה הספציפי שבפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להיעתר לבקשה להבאת ראיות לסתור בענייננו ואנמק.
סיכום אשר על כן הבקשה מתקבלת.
המזכירות מתבקשת להמציא החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

זוהי בקשת התובע על פי סעיף 6ב לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") להתיר לו להביא ראיות לסתור את קביעות הועדה הרפואית לעררים של הביטוח הלאומי (מתאריך 23.11.21 ו- 4.9.23), בהן נקבע כי לא נותרה לו נכות בתחום האורתופדי, בצואר ובגב.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, לרבות המסמכים הרפואיים שעמדו בפניי, הגעתי למסקנה שיש לקבל את הבקשה ולהורות על מינוי מומחה אורתופד, ואנמק; נכות שנקבעה על-ידי המל"ל בענף נפגעי עבודה כשמדובר בתאונת דרכים מהוה נכות מחייבת על-פי דין, בהתאם לסעיף 6ב לחוק הפלת"ד הקובע כי: "נקבעה על פי כל דין דרגת נכות לנפגע בשל הפגיעה שנגרמה לו באותה תאונת דרכים, לפני שמיעת הראיות בתביעה לפי חוק זה, תחייב קביעה זאת גם לצורך התביעה על פי חוק זה ; ואולם בית משפט יהיה רשאי להתיר לבעל דין בתביעה לפי חוק זה, להביא ראיות לסתור את הקביעה האמורה, אם שוכנע שמן הצדק להתיר זאת מטעמים מיוחדים שיירשמו". נקבע כבר בפסיקה כי בית המשפט יתיר הבאת ראיות לסתור את הקביעה על פי דין רק בנסיבות מיוחדות, והטעמים להבאת ראיות לסתור פורטו בר"ע 634/85 אבו עליון עודה נ' "רותם" - חברה לביטוח בע"מ  פ"ד לט (4) 505 (1985), כדלקמן: "בהקשר זה הכלל הוא שהקביעה הקודמת מחייבת, אך בית המשפט מוסמך לסטות מכלל זה ולהתיר הבאת ראיות לסתור במקרה חריג, היינו בנסיבות יוצאות דופן המצדיקות זאת.מן הראוי שהחריגים לכלל יעוצבו בדרך האינדוקציה תוך בדיקת כל מקרה נתון על פי נסיבותיו ולא בדרך של קביעת רשימה סגורה מראש. אולם בקווים כלליים ניתן לדעתי להצביע על שני סוגי טעמים
...
על החלטה זו הוגש ערר, והבדיקה בוועדה הרפואית לעררים הייתה שונה לחלוטין, שם הבודק התייחס לבדיקת סי.טי, וציין כי קיימים בלטים בדיסקה תחתונה נוטה לשמאל, וכל הפעולות האחרות תקינות ללא בדיקת מבחן שובר, והערר נדחה.
נוכח כל האמור, ובשים דגש על התייחסותי הפרטנית להחלטות הוועדות הרפואיות של המל"ל, וכן לממצאי בדיקת ה- CT שביצע התובע ביום 17.2.23, אישור רופא השירות המוסמך מיום 30.3.23 ותשובת הייעוץ מאת הרופא האורתופד מיום 7.7.23 שללא ספק לא ניתן להתעלם מהם – אין מנוס אלא להיעתר לבקשה.
בעניין זה, יפים הדברים שנפסקו ברע"א 7682/06 אליהו חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' חיים אלוש (25.6.07): "בהתחשב באי-הבהירות ובספקות שהועלו באשר למהות המידע שהיה בפני הועדה, נראה כי יש לסווג מקרה זה כאחד מן המקרים החריגים שבהם מוצדק לאפשר הבאת ראיות לסתור". בהצטרפות כל הנתונים דלעיל ביחד, ובשים לב שמדובר בתביעה על פי חוק הפלת"ד, בה הדרך היחידה היא מינוי מומחה מטעם בית המשפט כדי שהתובע יוכל להוכיח את טענותיו לקיומה של נכות אורתופדית, ועל מנת שלא לקפח אותו, אני קובעת כי המקרה דנן נופל תחת המקרים החריגים אשר מתקיימות בו נסיבות מיוחדות המצדיקות היעתרות לבקשה לסתור את קביעות המל"ל. מאידך לנתבעת לא ייגרם כל נזק או עיוות דין אם איעתר לבקשה, בשים לב לכך ששכרו של המומחה שימונה יוטל על התובע.
לסיכום, אני מקבלת את הבקשה, ומתירה לתובע להביא ראיות לסתור את החלטות וועדות המל"ל. החלטה למינוי מומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה תינתן בנפרד ותשלח לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו