מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת העברת תובענה לבית הדין האזורי בנצרת מחמת העדר סמכות מקומית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] ההליך ניפתח תחילה בבית הדין האיזורי לעבודה בנצרת, והועבר לדיון בבית דין זה מטעמי העדר סמכות מקומית.
כאשר הוסבה שימת ליבו של ב"כ התובע לסוגיה זו, הוא ציין בדיון המוקדם, כך: "... וכאשר בית הדין מבקש ממני להתייחס לטענה המופיעה בכתב ההגנה כי אין כל עילת תביעה כנגד הנתבע 4 ומשעה שמדובר במי שהיה רואה חשבון ומנהל חשבונות של הנתבעת 2, אך אינו משמש בתפקיד רישמי בפועל של הנתבעת 2 אני משיב שאני ער לבעייתיות של נושא המשרה לעומת בעל שליטה בחברה". עם זאת, עוד הוסיף ב"כ התובע וציין ביחס לנתבע, ש".
...
מנגד, הנתבעים התכחשו לכלל טענותיו של התובע, וטוענים כי יש לדחות את התביעה בכללותה.
הנתבעים טוענים, כך: - כטענה מקדמית, הנתבעים טענו כי התביעה כנגד הנתבעים האישיים דינה להידחות, היות שהחברה יציבה מבחינה כלכלית, ואין כל עילה להרמת מסך.
במסגרת פסק הדין המשלים שיינתן בתיק, תינתן החלטה משלימה לעניין זה. לבסוף, ואשר לסעד הנתבע בגין הנפקת תלושי שכר שאינם נכונים, הרי שנציין כי הוא נזנח בסיכומי התובע, ומשכך נשמט הצורך לדון בו. סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כדלקמן: התובע היה צריך להיות מבוטח בביטוח פנסיוני ביום 20.5.2018, בעת שאירע לו האירוע המוחי, ושהיה אמור להיעשות על ידי החברה.
גם לא הוכח שהתובע ביקש שלא לערוך לו הסדר פנסיוני, ובכלל זה מפאת היותו בתהליך פש"ר באותה עת; טענות הנתבעים ביחס לסוכן הביטוח ו/או לחברת הראל דינן להידחות במלואן, ולא הוכחה התרשלות ו/או מעשה בלתי ראוי מצידם כלפי הנתבעים; תביעתו של התובע כנגד הנתבעת והנתבע עצמם, ובהתבסס על עילת הרמת מסך, דינה להתקבל ביחס לנתבעת, ולהידחות ביחס לנתבע, קרי – התביעה כנגד הנתבע נדחית כעת במלואה; בכל הקשור למישור הנוירולוגי, אנו מאמצים את האמור והנטען בחוות הדעת מטעם התובע, אשר נכתבה על ידי ד"ר רואשדה, ודוחים את חוות הדעת מטעם הנתבעים, אשר נכתבה על ידי ד"ר סווירי; בכל הקשור למישור החיתומי, אנו מאמצים את האמור והנטען בחוות הדעת מטעם התובע, אשר נכתבה על ידי ד"ר פרישמן, ודוחים את חוות הדעת מטעם הנתבעים, אשר נכתבה על ידי ד"ר שראל; בכל הקשור למישור אובדן כושר העבודה, אנו מאמצים את האמור והנטען בחוות הדעת מטעם התובע, אשר נכתבה על ידי ד"ר נווה; בכל הקשור למישור האקטוארי, ומשעה שלא הוגשו חוות דעת בתחום זה מטעם הצדדים, אנו קובעים בזאת כי ימונה מומחה מטעם בית הדין, שהחברה והנתבעת יישאו בשלב זה בשכר טרחתו, והכל כפי שמתואר בסעיפים 139-138 דלעיל.
משכך ולאור כל האמור לעיל, וללא כל קשר לתוצאה שתינתן בפסק הדין המשלים, יישאו החברה והנתבעת, ביחד ולחוד, בהוצאות ושכר טרחת ב"כ התובע בסך של 12,000 ₪.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת חני אופק גנדלר לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי נצרת (סע"ש 62518-12-21) בגדרה הועברה תביעתו של המבקש מבית הדין האיזורי נצרת לבית הדין האיזורי תל אביב מפאת העידר סמכות מקומית.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ונימוקיה, החלטתי לדחותה אף ללא קבלת תגובת הצד שכנגד.
חיזוק למסקנה זו ניתן למצוא בבר"ע (ארצי) 23699-06-16‏ ‏אור-ברקן בע"מ נ' כמאל חדר (31.7.16) (להלן: עניין אור-ברקן).
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית, ומשלא התבקשה תגובת הצד שכנגד אין צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

סעיף 79 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 קובע כי לבית המשפט או לבית הדין לפי העניין, סמכות להורות על העברת הדיון לבית המשפט המוסמך לידון בהליך מחמת העדר סמכות עניינית או מקומית.
כמו כן, אציין כי בהתאם לפסיקה שפורטה לעיל, אין בהסכמת הצדדים בהליך שהתנהל בבית משפט השלום בחיפה שהתובעת זכאית לתבוע את העובדים בבית דין זה או בהסכמתם בהסכם העבודה כדי להקנות לבית דין זה סמכות לידון בהליך זולת בית הדין האיזורי לעבודה בבאר שבע שהוא בית הדין היחיד המוסמך לידון בתביעה זו. עוד אציין כי בעיניין בשרי אף נפסק שבית הדין יכול לעורר מיוזמתו את סוגיית הסמכות המקומית, אף אם הצדדים לא טענו לעניין זה ולא ביקשו להעביר את ההליך לבית הדין המוסמך.
בעיניין מסאלחה[footnoteRef:10] קבע בית הדין הארצי "ככל שבית הדין האיזורי בנצרת יראה לעשות שימוש בסמכותו לפי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט, ולהדרש לבקשת הצדדים להמשיך בדיון בתביעה חרף העדר סמכותו המקומית, מן הראוי כי יבחן האם זהו אחד מן המקרים החריגים ויוצאי הדופן המצדיקים קבלת הבקשה, בשים לב לנסיבות שתוארו בהחלטתו, ולהלכה הפסוקה לפיה אין לסטות מהוראות תקנות סדר הדין בבתי הדין לעבודה בכל הנוגע לקביעת סמכות מקומית, אלא במקרים חריגים בלבד". מעיון בהחלטה עולה כי באותו מקרה התובע ועדיו התגוררו כולם באיזור הצפון, מקום ביצוע העבודה היה באבו גוש ומקום העבודה היה בחולון.
...
לעניין טענת התובעת שבמקרים חריגים בית הדין יכול לדון בהליך אף אם הוא נעדר סמכות מקומית אציין כי דינה להידחות.
בנסיבות אלה, לא מצאנו כי מקיימות נסיבות חריגות המצדיקות סטייה מהוראות התקנות לעניין הסמכות המקומית והותרת ההליך בבית דין זה. בנסיבות אלה, משמקום העבודה ומקום ביצוע העבודה נמצאים באזור שיפוטו של בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, הרי שיש להעביר אליו את הדיון בהליך.
סוף דבר בהתאם לתקנה 3(א)(1) לתקנות הסמכות לדון בתביעת התובעת נתונה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת הנתבע להעברת הדיון בתביעה זו לבית הדין האיזורי לעבודה בירושלים, מפאת חוסר סמכות מקומית של בית דין זה לידון לטענתו בתביעה.
הנתבע השיב לתגובת התובע ובהיעדר הסכמה בין הצדדים בשאלת הסמכות המקומית, ניתנת החלטה זו. טענות הצדדים לטענת הנתבע בכתב ההגנה, בהתאם לתקנה 3(א)(1) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין),תשנ"ב-1991 (להלן: "התקנות") הסמכות המקומית לידון בתביעה נתונה רק לבית הדין האיזורי לעבודה בירושלים, מהסיבה כי מקום עבודתו של התובע, שהיא העבודה נושא התובענה, היה באיזור התעשייה מתתיהו הסמוך לעיר "מודיעין מכבים רעות". נטען כי מקום העבודה מעולם לא היה בנצרת, או באיזור נצרת, ומכאן שלבית הדן הדין האיזורי לעבודה בנצרת לא נתונה הסמכות המקומית לידון בתביעה.
] משאין מקום שיפוט מוסמך לפי תקנה 3, יש לפנות להסדר השיורי שבתקנה 5 לתקנות, אליו מפנה התובע, המורה כך: "תובענה שאין מקום שיפוט המתאים לה לפי תקנות אלה או לפי כל דין אחר, יכול שתוגש לכל בית דין איזורי, אולם רשאי בית הדין להורות על העברת הדיון לבית דין איזורי אחר, אם ראה שלפי נסיבות הענין יהיה הדיון בבית דין אחר נוח יותר לבעל הדין". מכאן שהתובע היה רשאי להגיש את תביעתו לבית הדין זה ולבית הדין האיזורי לעבודה בנצרת נתונה הסמכות המקומית לידון בתביעה.
...
בתגובתו טען התובע כי יש לדחות את בקשת הנתבע מאחר ומקום עבודתו של התובע היה באזור התעשיה מתתיהו ועל פי מפת השיפוט מקום זה לא נמצא בתחום השיפוטו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, אלא מחוץ לתחום אזור השיפוט.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה לפיה דין בקשת הנתבע להעברת הדיון לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים להידחות, וזאת מהנימוקים אשר יפורטו להלן; התובענה במסגרתה הוגשה הבקשה, היא בין עובד ומעסיקו כאמור בסעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק בית הדין לעבודה").
] בשל כלל האמור לעיל, הבקשה כאמור – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת הנתבעת להעברת מקום הדיון בתביעה לבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב (בשבתו בבת ים).
כן נטען בתשובה כי "אין ממש חשיבות או רלוואנטיות לשאלה היכן כתובתה הרשומה של הנתבעת, לצורך קביעת הסמכות המקומית", כי אין רלוואנטיות לתקנה 3 לתקנות בית הדין לעבודה, וכי התקנה הרלוואנטית לענייננו היאה תקנה 5 לתקנות שכן במקרה זה אין מקום שיפוט מתאים "בהתאם לתקנות הנ"ל". דיון ומסקנות ובכן, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני סבורה כי לכאורה, הסמכות המקומי לידון בתביעה זו, אכן נתונה לבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב.
הבקשה לפיכך תועבר למתן החלטה לכב' נשיא בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת.
ניתנה היום, י"ט טבת תשפ"ג, (12 ינואר 2023), בהיעדר הצדדים ותישלח אליהם.
...
כן נטען בתשובה כי "אין ממש חשיבות או רלוונטיות לשאלה היכן כתובתה הרשומה של הנתבעת, לצורך קביעת הסמכות המקומית", כי אין רלוונטיות לתקנה 3 לתקנות בית הדין לעבודה, וכי התקנה הרלוונטית לענייננו היאה תקנה 5 לתקנות שכן במקרה זה אין מקום שיפוט מתאים "בהתאם לתקנות הנ"ל". דיון ומסקנות ובכן, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני סבורה כי לכאורה, הסמכות המקומי לדון בתביעה זו, אכן נתונה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו