מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת הנתבעת להגשת ראיה חדשה: פרוטוקולים מהליך מקביל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במקביל לבקשה למתן פסק דין, מונחת בפני בקשה חוזרת מטעם הנתבע לדחיית ישיבת ההוכחות שהוגשה ביום הדיון 2.7.23, לאחר שבקשה ראשונה לדחיית מועד הדיון, שהוגשה אף היא בבוקר הדיון על ידי הנתבע, נדחתה על ידי.
בהחלטתי מיום 2.7.23 שניתנה במסגרת הבקשה החוזרת לדחיית מועד ישיבת ההוכחות הוריתי לנתבע להמציא לתיק בית המשפט לא יאוחר מיום 10.7.23, תעודת רופא ערוכה כדין לפי הוראות סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971, המפרטת את מצבו הרפואי של הנתבע נכון ליום 2.7.23 והאם לא היה באפשרותו להתייצב לישיבת בית המשפט היום 2.7.23, עקב מצבו זה, וכן אסמכתא בדבר תשלום ההוצאות בסך של 4,000 ₪ אשר נפסקו לטובת התובע בהחלטתי מיום 7.5.23.
עוד הודיע הנתבע באותה הודעה כי "החל להתנהל משא ומתן רציני בין הצדדים לשם הגעה להסכם פשרה לסיום ההליך וכי קיים סיכוי מאד טוב לכך שהצדדים אכן יגיעו להסדר פשרה ואז יוגש לתיק בית המשפט". בתגובה שהגיש התובע להודעה זו כפר התובע בטענה כי מיתנהל משא ומתן בין הצדדים ונטען כי הנתבע כלל לא שוחח ולא יצר קשר עם בא כוח התובע לצרכי משא ומתן ובכלל.
במעמד זה מסרו הצדדים במשותף לפרוטוקול כי עקרונות הסכם פשרה גובשו וסוכמו ביניהם ומה שנותר הוא העמדת ערב מטעם הנתבע, להבטחת התחייבויותיו כלפי התובע, אשר סוכמו כאמור בין הצדדים.
בטרם אכריע בבקשת התובע למתן פסק דין בהעדר התייצבות, איפשרתי לנתבע להמציא עד ליום 10.7.23 חוות דעת רפואית ערוכה לפי הוראות סעיף 24 לפקודת הראיות במסגרתה יפורט מצבו הרפואי ביום 2.7.23 והעדר יכולתו להתייצב לדיון, ואולם, לא הוגשה תעודת רופא שכזו, אלא הוגש, שוב, אישור רפואי של אותו רופא המומחה ברפואת ילדים אשר הנפיק את האישורים הקודמים שהוגשו לתיק, שאינו כולל את ההצהרה הנדרשת מטעם הרופא החתום, כפי הוראת סעיף 24 לפקודת הראיות.
...
בהתאם לנטען בכתב התביעה, התביעה הינה להשבת כספים שאין מחלוקת כי הופקדו בידי הנתבע ואשר יועדו לצרכי תשלום תמורה עתידית וכיסוי הוצאות באותה עסקת מקרקעין מתוכננת, בה חפץ התובע, בסך של 234,000 ₪ (קרן) ואשר לא הושבו מעולם לידי התובע, זאת חרף העובדה שאין עליה מחלוקת כי עסקת המקרקעין בה חפץ התובע לא יצאה לפועל בסופו של דבר ולמרות התחייבותו המפורשת של הנתבע בכתב מתאריך 28.3.21, להשיב את הכספים לידי התובע (במכתבו שצורף כנספח 2 לכתב התביעה).
למעלה מן הדרוש אוסיף כי מסקנה זו עומדת לצד כתב הגנה לקוני ובלתי מפורט בצורה מספקת.
בנסיבות האמורות לעיל ולאחר ששקלתי את כל טענות הצדדים, בכתבי הטענות שהוגשו על ידם לתיק, אני דוחה את הבקשה החוזרת שהוגשה מטעם הנתבע ביום 2.7.23 לדחיית ישיבת ההוכחות בתיק ויש לראות בנתבע כמי שלא התייצב לישיבת ההוכחות.
לאחר שעיינתי בכתב התביעה, בכתב ההגנה ובכתב התשובה לכתב ההגנה, על נספחיהם ולאחר שהתובע הצהיר בפני בישיבה שהתקיימה ביום 2.7.23, תחת אזהרה, על אמיתות הטענות שנטענו בכתבי הטענות מטעמו; בהיעדר התייצבות הנתבע לישיבת ההוכחות - אני מקבלת את התביעה ומורה כדלקמן: אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע את סכום התביעה בסך של 362,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה – 30.12.21 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש יולי 2019 הוגשה לתיק כאן "בקשה לביטול פסק דין שהושג במירמה והונאה". במקביל, התובע הגיש לבית הדין האיזורי הליך חדש (סע"ש 30935-07-19) שכותרתו "תביעה לביטול פסק דין שהושג במירמה והונאה". בשני ההליכים הנ"ל, התובע ציין ראיות אשר לטענתו מהוות הוכחה לכך שהנתבע הגיש ראיות כוזבות ומזויפות – אותן ראיות שצורפו לבקשה כאן.
עיון בפרוטוקול של בית הדין הארצי מעלה כי הצדדים התייחסו גם לראיות אשר התובעים מבקשים לצרף כעת (ואשר הוגשו גם לבית הדין הארצי).
...
במהלך השנים הנתבע נדרש להגיב להליכים רבים שבהם נקטו התובעים לאורך השנים ויש לשים לדבר סוף.
נוכח כל האמור לעיל, אין מקום לדון פעם נוספת בטענות התובעים ובמסמכים שצורפו לבקשה.
בקשת התובעים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הליכים בתיק בימ"ש מקביל – ה"פ (שלום ת"א) 15447-06-20 ביום 7.6.2020 הגישו הנתבע, בן הנתבע ואוריונטל נגד התובעת, עו"ד ברמי ומר שהרבני כתב תביעה לסעד הצהרתי החופף בתוכנו למעשה את טענות ההגנה העיקריות שהעלה הנתבע בתיק שבנידון וכמפורט להלן.
ביום 1.7.2020 נערך דיון בבקשת התובעים לסעד זמני של עיכוב הליכי הוצל"פ רלוואנטיים, שבמסגרתו נמחק הנתבע שלנו כתובע שם מכתב התביעה, בהסכמת הצדדים נוכח המלצת ביהמ"ש. בפרוטוקול הדיון אין פירוט של נסיבות מחיקה זו, אך יש להניח שהן קשורות לדברים שנכתבו בהחלטת ביהמ"ש שם מיום 28.6.2020 לקראת הדיון, דברים בהם מוצגת דרך המלך עבור הנתבע שלנו להעלות טענותיו במסגרת הליך של היתנגדות לבצוע שטר.
עם זאת, בהסכם השלישי הוסכם "לשנות את ריבית ההלוואה כך שתעמוד על 2% לחודש שישולמו מדי חודש בחודשו". בסעיף 3 להסכם השלישי נכתב כי הבטחונות המקוריים (שפורטו רק כמשכונות הנ"ל אבל לא צוין שטר החוב הנ"ל שניתן במסגרת ההסכמים המקוריים) "יחולו וימשיכו בין הצדדים גם בתקופת הארכה" בקשת הראיות החדשות כזכור וכמפורט מעלה, ראיות התביעה הוגשו עוד ביום 5.1.2022, וזאת לאחר שהוגשו תחילה ראיות ההגנה ועפ"י הסכמת הצדדים.
...
יוזכר לנתבע כי הוא כופר בחתימותיו הנחזות בשיקים (לפחות לגבי אחד השיקים), ועפ"י הדין במקרה כזה נטל הוכחת אותנטיות החתימות מוטל על התובעת, וזה אמור להיות עניינה ולא עניינו כיצד לעמוד בנטל הוכחה זה. יש למנות מומחה מטעם ביהמ"ש בנושא חשבונאי בהמשך להמלצתי בישיבת קדם המשפט ביום 7.11.2022 ולאחר שעיינתי בעמדות הצדדים לגבה, אני מוצא לקבוע כי יש למנות מומחה מטעם ביהמ"ש בנושא החשבונאי, כפי תוכן המלצתי בהחלטה המסיימת בדיון, וזאת חרף התנגדותה של התובעת לכך.
איני מקבל את נימוק התובעת בעמדתה הנ"ל, לפיו אין רלוונטיות וצורך בחוות דעת מומחה כזו.
מצופה שבחוות דעת כזו יהיו כמה מסקנות אפשריות, לפי כל אחת מהחלופות הנ"ל. למשל, מסקנה לפיה עפ"י חלופה מסוימת קיים עדיין חוב כספי, תוך פירוט והבהרת המסקנה, לעומת מסקנה אפשרית אחרת, לפיה עפ"י חלופה מסוימת אחרת לא קיים/נותר כל חוב כספי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בעקבות הגשת פסק הדין, ובטרם הגישו הנתבעים סיכומיהם, ביקשו הנתבעים להוסיף ראיות חדשות, הם מסמכים ספורים הנוגעים להליך הנוסף: פרוטוקול הדיון שבו נחקר התובע והקבלן בנוגע לסיווג ההסכם, הוספת נספח שהתגלה וכן הוספת פסק הדין כתעודה ציבורית.
על בעלי הדין היה להביא את כלל ראיותיהם "בחבילה אחת". המידע הנוסף, קרי פסק הדין, הנספח שלא גולה, ופרוטוקול דיון ההוכחות בהליך המקביל, לרבות חקירת התובע 1 ומר שבת (המסמכים שהוספתם התבקשה), לא צורפו במסגרת אותה חבילת ראיות.
...
בנסיבות אלה, השתכנעתי כי יש לקבל את בקשת הנתבעים 5-6 במלואה.
לסיכום: פסק הדין יוגש לתיק ויסומן ת/3.
הוצאות משפט: התובעים ישלמו לנתבעים 5-6 בגין ההליך האמור, לרבות הליך השאלות והתשובות והדיון הנוסף שהתקיים, סך של 8,000 ₪.
התובעים ישלמו לנתבעים 1-2 בגין תגובתם (תגובה אחת קצרה) והוצאות הדיון היום סך של 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[1: עקב טעות נרשם בפרוטוקול הדיון כי מוועדה הוא 18.9.2017, אולם הראיות מלמדות שהמועד הנכון הוא 19.7.2017.
במענה לפנייתו האחרונה של ב"כ התובע, שלחה החברה ביום 22.1.2018 מכתב שכותרתו "הודעה על סיום 'יחסי עובד מעביד' כתוצאה ממצב רפואי לקוי". במכתב הוסבר כי "החלטה זאת של החברה התקבלה מחוסר ברירה ומאחר והיא מחויבת להמשיך בפעילותה ובמתן מענה ללקוחותיה. יובהר, בשלב זה, אין עוד ברירה אלא לקבל עובד חדש לצורך ביצוע תפקיד מנהל הפרויקטים בחברה" (להלן – מכתב הפיטורים).
להשלמת התמונה נציין, כי במקביל להליך זה מיתנהל בין הצדדים הליך נוסף בבית משפט השלום בנוגע לנזקיו הנטענים של התובע בגין תאונת העבודה (ת"א 54202-06-20).
עקרי ההליך והכרעה בבקשה לצרוף ראיה לאחר גמר ההליכים המקדמיים, הגישו הצדדים תצהירי עדות ראשית מטעמם.
לאחר שהוגשו סיכומי הצדדים, הגישה הנתבעת בקשה להוספת ראיה – קורות החיים ששלח התובע והגיעו לידיה בסמוך להגשת הבקשה.
...
בסיכומיו הפחית התובע את סכום התביעה ברכיב זה והעמיד אותו על סך 25,000 ש"ח. בשים לב לכך שאין חולק שהתובע פוטר ללא שימוע, ועוד כשהוא מצוי בסיומה של תקופת מחלה, אנו סבורים כי מדובר בסכום סביר ואף נמוך לנסיבות העניין.
לפיכך אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע בגין הפרת זכות השימוע של התובע, פיצוי בסך 25,000 ש"ח. למען הסר ספק, איננו נדרשים לסוגיית פיטורים בתקופת מחלה, שכן לא נתבע סעד מכוח עילה זו. סוף דבר בתוך 30 ימים על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפקדות לקרן השתלמות בסך 7,875 ש"ח, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.7.2017 (אמצע תקופה).
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך של 15,000 ש"ח. ניתן היום, י"ב אב תשפ"ג, (30 יולי 2023), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו