לאחר שהליך של גישור ניכשל, נקבעה ישיבת הוכחות בפני כב' השופטת הדס פלד שהתיקים עברו לטיפולה.
עם זאת, נקבע כי:
"לטענת אלחדיף, הצורך בטיעוני השלמה והטיעונים שנשמעו, מעלה חשש כי ניהול ההליך על פי ההסדר הדיוני, יפגע בזכויותיו הדיוניות והמהותיות. אכן, מחומר הראיות ומסיכומי הצדדים, עלו שאלות, בגינן החלטתי לזמן את הצדדים להשלמת טיעוניהם. גם בהנתן טיעוני ההשלמה ונוכח השאלות העולות מחומר הראיות ומטיעוני הצדדים, סבורתני, כי נכון יהיה לקבל את הבקשה ולקיים בירור עובדתי במסגרת הליך הוכחות, בו יחקרו בעלי הדין והעדים, על מנת להגיע לחקר האמת ולהכריע במחלוקות האמיתיות בין הצדדים. לא נעלם מעיניי, כי הוגשו סיכומים מטעם הצדדים, אולם אין בכך כדי לפגוע בזכויות מהותיות של טופ, באופן שיש בו כדי להטיות את הכף כנגד ביטול ההסדר הדיוני. את התוצאה של התארכות ההליך המשפטי אשר כרוכה כמובן בהוצאות נוספות ניתן לרפא בהוצאות".
בסיכומו של דבר, בימ"ש קמא התיר לאלחדיף לחזור בו מהסכמתו הדיונית.
ב"כ המשיב מאשר; כי ללא זימון הצדדים לדיון ביוזמת כב' השופטת פלד לאחר שהוגשו סיכומים בכתב; אזי "הדברים היו מסתייעים ונגמרים בהתאם להסדר" (סעיף 3 לתשובה).
בסופו של דבר לאחר שבימ"ש העלה שאלות וניתן היה להבין כי נותרו בפני בימ"ש "סימני שאלה ותהיות בלתי פתורות" הבין ב"כ המשיב כי פסק דין לפי סעיף 79 א' ינתן "באופן העלול לגרום לתוצאה אשר תקפח את אחד הצדדים, אם לא את שניהם גם יחד" (מתוך סע' 5 לתשובה) ומצב דברים זה הביא אותו לבקש מבימ"ש את ביטול ההסדר ובימ"ש אישר זאת.
לו היה בימ"ש מתחייב, טרם ניתנה הסכמה למתן פס"ד לפי סע' 79 א' לחוק, לנמק פסק דינו ולהגיע לתוצאה אריתמטית מובהקת; יתכן והיה מקום לאפשר לבימ"ש לנהל הליך הוכחות ככל שהוא עצמו היה סבור כי אין באפשרותו להכריע במחלוקת האמיתית שבין הצדדים, ללא שמיעת הוכחות (ראה לענין זה גם ע"א 4384/90 ואתורי נ' בית החולים לניאדו פד נא (2) 171, 189, אך במקרה דנן בימ"ש קמא הזמין הצדדים לדיון משלים כדי לקבל מענה לשאלות שהתעוררו לאחר קריאת סיכומי הצדדים ולא כדי להודיע מיוזמתו כי הוא מבקש לבטל את ההסדר הדיוני בדבר מתן פס"ד לפי סעיף 79 א' ללא שמיעת הוכחות.
...
בימ"ש העליון קבע שם:
"השאלה האם נעשתה פעולה כלשהי על סמך ההסכמה עשויה להיות רלוונטית בבחינת השאלה האם מן הראוי לאפשר לצד להסדר דיוני לחזור בו מהסכמתו. אולם, אין די בנימוק זה כשלעצמו כדי להצדיק תשובה חיובית לשאלה זו. אין די בעצם העובדה שחלף פרק זמן קצר מאז ההסכמה ושלא בוצעו פעולות בהסתמך עליה כדי להוביל אוטומטית לתוצאה שבעל דין רשאי לחזור בו מהסכמתו, מבלי שיש טעם ממשי נוסף כלשהו המצדיק זאת. בענייננו, כפי שהובהר לעיל, לא הציג המשיב כל טעם המצדיק ביטול של ההסדר הדיוני, לא בבקשתו בהליך קמא ולא במסגרת הבקשה שלפניי, ולכן לא היה מקום לקבל את בקשתו".
אני סבורה כי בענייננו אין הצדקה לאפשר חזרה מההסכמה הדיונית למתן פסק דין לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט.
אמנם בהחלטה צויין כי גם בימ"ש קמא סבור כי יש לקיים הליך הוכחות לצורך הכרעה במחלוקת שבין הצדדים, אך ברור כי היוזמה לא היתה של בימ"ש.
אני סבורה כי חזרה מההסדר הדיוני לאחר שעדי המבקשת כבר התייצבו לישיבת הוכחות ולאחר שכבר הוגשו סיכומים; אינה מוצדקת בנסיבות הענין ואין מדובר במקרה החריג שבו יש לאפשר לבעל דין לחזור בו מהסכמתו.
לפיכך; הערעור מתקבל וכל שנותר לבימ"ש קמא הוא לתת פסק דין לפי סע' 79 א' לחוק בהתאם להסכמה מיום 21.12.23.
לסיכום:
לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל.