מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת היועמ"ש לבטל החלטת ועדת השחרורים

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

פסק דינו של בית המשפט לעניינים מינהליים בית המשפט לעניינים מינהליים קיבל את עתירת היועמ"ש וקבע כי החלטת הועדה לשחרר את המבקש שיחרור על תנאי חורגת ממיתחם הסבירות ומשכך דינה להתבטל.
...
בחינת התנאים הנמנים בחוק שחרור על תנאי מובילה למסקנה כי דינה של בקשת רשות הערעור להידחות, אף לגופם של דברים.
אכן הטיפול המוצע על ידי שב"ס יחייב את המבקש לשוב ולהתבונן בעברו, להתעמת עם תחושות שאינן פשוטות, ולבחון באומץ חלק מהקשיים שעימם הוא מתמודד; אולם לעיתים אין מנוס מהליכה בדרך כזו, ונראה כי המבקש טרם השלים את ה"מסע" הטיפולי שלו, שבתקווה יסייע לכך שמאסרו הרביעי יהיה גם מאסרו האחרון.
לנוכח האמור, ומשהוועדה לא נתנה משקל ראוי למסוכנות הנשקפת מהמבקש טרם שהשלים את ההליך הטיפולי שלו הוא זקוק, דומה כי החלטתה של הוועדה חרגה ממתחם הסבירות והצדיקה התערבות בה; ומשכך, לא מצאתי שנפל פגם בפסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים, והבקשה נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"ב 5531/18 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקש: מחמוד נורין נ ג ד המשיבים: 1. היועמ"ש 2. וועדת השחרורים המיוחדת במחוז מרכז בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים מחוז מרכז (כב' השופטים א' טל, מ' ברנט ונ' בכור) בעת"א 59478-05-18 מיום 19.6.2018 בשם המבקש: עו"ד אלי כץ בשם המשיבים: עו"ד אילנית ביטאו החלטה
בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים (כב' הנשיא א' טל, כב' השופטים מ' ברנט ו-נ' בכור) בעת"א 59478-05-18 מיום 19.6.2018, בגדריו התקבלה עתירת המשיבה להורות על ביטול החלטת ועדת השחרורים מיום 23.5.2018 אשר קיבלה את בקשת המבקש לשחרורו המוקדם.
...
דיון והכרעה לאחר העיון שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות.
בענייננו, שוכנעתי כי לא נפלה טעות בקביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה המבקש לא ביסס ברמת ההוכחה הנדרשת כי שחרורו לא יסכן את שלום הציבור וכי חל בו שינוי בולט וממשי.
נוכח האמור, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

זו הפעם השנייה שבה מובאת סוגיית שיחרורו על תנאי של המבקש לפני בית משפט זה. בקשתו הקודמת של המבקש, משנת 2012, נדונה בפסק דין קודם של בית המשפט המחוזי – שאף בו בוטלה החלטת הועדה המיוחדת, שהורתה על שיחרורו המוקדם של המבקש (עת"א 47599-03-13).
נגד החלטת השיחרור הראשונה הגיש היועץ המשפטי לממשלה (להלן: היועמ"ש) עתירה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (עת"א [47599-03-13‏]); ובפסק דין מיום 1.5.2013 קיבל בית המשפט (כבוד השופטים – הנשיא י' אלון, השופט י' צלקובניק והשופטת י' רז-לוי) את העתירה והורה על ביטולה של החלטת הועדה המיוחדת (להלן: פסק הדין הראשון).
...
עם זאת, בנסיבות המקרה מצא בית המשפט כי לא ניתן להתעלם מכך שהמבקש חדר לשטחה של מדינת ישראל באופן בלתי חוקי, וביצע בצוותא רצח אכזרי של אזרח ישראלי.
על יסוד האמור קבע בית המשפט המחוזי כי המבקש טרם הפנים את חומרת מעשיו, וכי בנסיבות אלה לא ניתן לקבוע כי חלפה מסוכנותו; ועוד נקבע שדי בזאת על מנת להוביל למסקנה כי המבקש אינו עומד בתנאים שנקבעו בחוק לשחרור מוקדם.
על רקע האמור, העובדה כי לא ניתן לפקח באופן אפקטיבי על המבקש לאחר שחרורו מקבלת משנה חשיבות.
בנסיבות המקרה, ומשלא עלה בידי המבקש להפיג את החשש הממשי ממסוכנותו והסיכון הקיים לציבור משום כך, היעדרה של יכולת פיקוח אפקטיבית על המבקש לאחר השחרור מטה את הכף אל עבר המסקנה שלא ניתן להורות על שחרורו.
מכל אותם טעמים שפירטתי אין עילה להתערבות בפסק דינו של בית המשפט המחוזי, והתוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקש: עו"ד ענת יערי; עו"ד אנה שכטמן קוגלר בשם המשיב 2: עו"ד פנחס גורט החלטה בקשת רשות ערעור על פסק-דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים (כב' הנשיא א' טל; והשופטים ב' טולקובסקי; וש' בורנשטיין) בעת"א 16446-05-18, מיום 31.7.2018, בגדריו התקבלה עתירת היועץ המשפטי לממשלה, הוא המשיב 2 (להלן: המשיב), להורות על ביטול החלטת ועדת השחרורים (להלן גם: הועדה) מיום 2.5.2018 אשר קיבלה את בקשת המבקש לשיחרור מוקדם.
...
בתשובתו טוען המשיב כי דין הבקשה להידחות על הסף מאחר שהיא אינה מעלה כל שאלה משפטית בעלת חשיבות עקרונית, אלא ממוקדת בנסיבותיו הפרטניות של המבקש.
כן נטען, כי דין הבקשה להידחות אף לגופה, שכן היא אינה מגלה עילה להתערבותו של בית משפט זה. המשיב טוען כי מחוות הדעת הפסיכו-דיאגנוסטית אשר הוגשה בעניינו של המבקש עולה כי נשקפת ממנו מסוכנות אשר אינה מאפשרת את שחרורו המוקדם בתנאי תכנית השיקום, וזאת בשים לב לחוסר היציבות במצבו הנפשי לאורך תקופת המאסר.
למעלה מן הדרוש, אציין כי דין הבקשה להידחות אף לגופה.
יחד עם זאת, ובהינתן שלעת הזו לא נמצאה מסגרת סגורה המאיינת את מסוכנותו של המבקש וזמינה לקליטתו המידית, אין מנוס מדחיית בקשתו.
נוכח האמור, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין נדחתה עתירת אסיר שהגיש המבקש ושהופנתה כלפי החלטת ועדת השחרורים לפי חוק שיחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001, לבטל את שיחרורו המותנה ממאסר (להלן: ועדת השחרורים או הועדה).
ביום 22.4.2021 הגיש היועץ המשפטי לממשלה (להלן: היועמ"ש) בקשה לועדת השחרורים לביטול שיחרורו על תנאי של המבקש, מכוח סעיפים 20 ו-21 לחוק שיחרור על-תנאי, התשס"א-2001 (להלן: בקשת ההפקעה ו-החוק).
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות, וזאת אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו