מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת ההסתדרות להכרה בוותק משגיחי כשרות

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 27.9.12 כתב יו"ר המועצה הדתית למר אבוחצירא כי עליו לצאת לחופשה כפויה עד ליום 14.10.12, עד לבירור שערוך רב העיר; ביום 11.10.12 פנה מר אבוחצירא ליו"ר המועצה הדתית ובקש למנוע המשך הפגיעה בו, בשכרו ובזכויותיו מכוח ההסכם הקבוצי ועל פי דין, וביום 21.10.12 פנה רב העיר לראש המועצה הדתית והודיע לו על סיום תפקידו של מר אבוחצירא כמשגיח כשרות.
אני מכיר את הגב' רחל שריקי במסגרת עבודתי במועצה כאשר רחל משמשת כבלנית במקוה נשים בשכונה א'.
אבל באותו נשימה אנחנו מבקשים מיו"ר המועצה מר חביב להיתחשב בותק של רחל ולשלם את הזכויות המגיעות לה לפי החוק.
בכבוד רב ותודה מראש וועד עובדים המועצה הדתית" לכאורה, עולה תמונה כי חברי הוועד נתנו את הסכמתם לפיטורי גב' שריקי (לענין זה יתכן שיש מקום להקיש על מעמדם של רוב חברי ועד ממה שנאמר בסעיף 20 לחוק הפרשנות, התשמ"א-1981, אף כי לפי לשונו חוק הפרשנות חל רק על חיקוקים והוראות מינהל: "פעולה שהוטלה על מספר בני אדם כשרה אם נעשתה בידי רובם") ואף ניתן ללמוד כי מר אזולאי יו"ר ההסתדרות במרחב אילת נתן הסכמתו, לכאורה, לפיטורים בכך שאמר שאם יהיה תצהיר הוא יסכים לפיטורים.
...
המועצה הדתית טוענת כי דין הבקשה להידחות מאחר ואין מדובר כאן בסכסוך קיבוצי אלא בסכסוך היחיד.
ולאור זאת, הבקשה למתן צו שיורה על ביטול הפיטורים של גב' שריקי - נדחית.
לעומת זאת, אנו מורים על הקפאת ההחלטה המורה על פיטוריו של מר דוד אבוחצירא, עד למתן החלטה אחרת.
לאחר ששקלנו את מאזן הנוחות אנו קובעים גם שמאזן הנוחות נוטה לטובת ההסתדרות, כי אם לא יינתן בשלב זה הסעד הזמני ופיטוריו של מר אבוחצירא ייכנסו לתוקף, יגרם מצב שספק רב אם ניתן יהיה לשנותו בשלב מאוחר יותר.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

החייב הוכר כנכה בשיעור של 81%.
כדוגמה להתעקשות חסרת תועלת וטרחנות לשמה מצד הנושות, אציין את בקשתן עתה, כי החייב יתייחס לכל אחד ואחד מכלי הרכב הישנים הנ"ל, מתי רכשו החייב, ממי, כמה שילם ומה מקורות המימון, מתי ולמי מכר, כמה קיבל ומה עשה עם הכסף.
הליכי הגבייה וההוצל"פ ביחס לחובות בני הפטר – בטלים ותיקי ההוצל"פ האמורים – יסגרו, לרבות תיק האיחוד, ככל ונפתח, במסגרתו כונסו תיקי ההוצל"פ כנגד החייב בעקבות הכרזתו כמוגבל באמצעים.
כמו כן, זכאי הכונס הרישמי לשכר השגחה.
...
דין התנגדותן של הנושות להידחות.
לפיכך, אני מורה כדלקמן: לפטור החייב מהליכי פשיטת הרגל בכל הנוגע לחובות ולחיובים שצמחו עד ליום מתן צו הכינוס.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עם זאת, פרופ' בן חור קבע כי כך הדבר "להערכתו". נקודה זו לא הובררה עד תום על-ידי מי מהצדדים, אם בדרך של משלוח שאלת הבהרה ואם בדרך של זימון מי מהמומחים לחקירה (לא נתבקש זמונו בשנית של המומחה בתחום האף אוזן גרון שהעיד במועד מוקדם יותר לחוות דעת פרופ' בן חור ולא נתבקש זימון פרופ' בן חור לחקירה).
בעוד שהנתונים העובדתיים, כגון בסיס השכר והפסד השכר לעבר צריכים להתמך בראיות, השאלה האם השכר משקף וותק או קידום והאם הוא עומד בקנה אחד עם כושר ההישתכרות לעובדים אחרים בותק התובע וסוג עסוקו הנה עניין של מומחיות.
התובע הנו משגיח כשרות בקבוץ קלי"ה ועובד כמשגיח כשרות וכמכין בני נוער לבר המצווה במועצה הדתית האזורית בבקעת הירדן (ר' סעיף 5 לתצהיר התובע).
עם זאת, הפסיקה הכירה בכך שעזרה סיעודית שמעניק בן מישפחה חורגת בהרבה מהעזרה הרגילה שבני מישפחה מעניקים זה לזה (ר' רע"א 6680/08, מדינת ישראל נ' סלים סעיד, (06.02.2012), פיסקה 33).
...
מקובלת עלי טענת התובע כי לא הונחה תשתית עובדתית לטענת הנתבעת כי רכבו של התובע הינו בשירות המעסיק, טענה שהועלתה לראשונה בסיכומי הנתבעת.
עם זאת, לאור התוצאה אליה הגעתי מתייתר הצורך בדיון בשאלה זו. לסיכום, הנתבעת תישא בנזקיו של התובע כדלקמן: פגיעה בשכר עבר 5,973 ₪ פגיעה בכושר השתכרות 1,412,062 ₪ פגיעה בחסכון פנסיוני 176,508 ₪ הוצאות לעבר ולעתיד 15,000 ₪ עזרה לעבר ולעתיד 100,000 ₪ כאב וסבל 88,154.82 ₪ סה"כ 1,797,697.82 ₪ מסכום זה יש לנכות את תגמולי המל"ל (למעט דמי פגיעה שכבר נלקחו בחשבון).
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ, וכן החזר הוצאות משפט.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ההסתדרות טענה כי מאחורי העובדים המתנגדים להתארגנות עומדת המשיבה כאשר במקביל טענה האחרונה כי הנחתה את מנהליה שלא להתערב וכי פעלה בהתאם לפסיקה עת לא התערבה בין שני קבוצות העובדים (אלו שבעד ההתארגנות ואלו שנגדה) אלא שבהנתן המסרים שבאותם דפי מידע, עתוי הפצתם והעובדה ששורשרו על ידי מינהלי GF וסופרוויזרים אשר העבירו אותם לעובדי המחלקות שתחתיהם השתכנעתי כי האחריות על ניסוח הדפים הנ"ל והפצתם היתה של המשיבה ו/או של מנהלים מטעמה ולא של עובדים מהמניין, שאם כך היה לא הייתי מקבלת את טענת ההסתדרות שגם בהפצת דפי המידע הנ"ל היתה משום פגיעה לא חוקית בחופש ההתארגנות שכן לגיטימי בהחלט שיהיו עובדים שיתנגדו להתארגנות ויפעלו בדרכים כשרות כדי למנוע אותה, אלא שלא זה המקרה כאן ולכן מצאתי כי גם בגין הפצת דפי המידע ביום 31/5/22 יש לחייב את המשיבה לשלם להסתדרות פיצוי.
אקדים ואציין כי אם כל סוגיית ה"וועד כפנימי" לא היתה קורמת עור וגידים בצמוד לניסיון הנוכחי של ההסתדרות לארגן את עובדי המפעל, סביר להניח שבית הדין היה מברך ומעריך מאוד את היוזמה הברוכה של המפעל לייצר שיח פתוח עם עובדיו במטרה לשפר את תנאי העסקתם ולתת להם הטבות נוספות אלא שבהתאם לפסיקה, לעיתוי הקמת הועד הפנימי (בתחילת חודש 6/21 מיד לאחר הודעתה ההסתדרות על הקמת וועד הפעולה), למי שהוזמן להיות חבר בו (אנשים שנקבעו על ידי גב' דלית ומנהלים במשיבה ולא בדרך של בחירות כאשר גם חברי הועד הוזמנו להיות חלק מהועד הפנימי עובדה שמחזקת את טענת ההסתדרות אודות הלחץ שהופעל על אלו והניסיונות לשכנעם שההתארגנות הנה מיותרת), לתדירות קיום המפגשים (בשבועיים שבין 6/6/21-20/6/21 היתקיימו ארבע ישיבות - צפיפות שהוכחה כחריגה בהשוואה לפורומים קודמים ואחרים שהפעילה המשיבה בנושאים של רווחת העובדים) לדרך בו הוקם הועד, לרבות לעובדה שהזימון למפגש הראשון בו יצא ממר נועם דרמן ממשאבי אנוש הכפוף לגב' דלית, לנושאים שנידונו במסגרתו (נושאים שנקבעו על ידי המשיבה ובכללם נושאים כלכליים של שכר, תגמולים לעובדים לרבות כאלו על וותק בעבודה, חידוש והחזרה של רכיבי קרן ההשתלמות שהופסקו בשנת 2020, תמריצי שכר - ראו נספח ל"ז לבקשת הצד) ולמעורבותה האינטנסיבית של גב' דלית בו, לא נותר לי אלא לקבוע כי גם הועד הפנימי היה חלק מהפעולות שעשתה המשיבה כדי לפגוע בהתארגנות הראשונית, ומכאן,בהתאם לפסיקה, חומרתם של המעשים שעשתה המשיבה בכל הקשור לועד הפנימי המצדיקים אף הם את חיובה בפצוי ההסתדרות.
ראוי להדגיש כי הפצוי שהחלטתי להשית על המשיבה הביא לידי ביטוי את השיקולים שנקבעו בפס"ד אלקטרה כשיקולים שעל בית הדין לבחון בקביעת גובה הפצוי, כאשר במקרה שלפניי מדובר בהפרות רבות חלקן חמורות מאוד, כפי שפירטתי במסגרת פסק דיני, הפרות שעולות כדי הפרות שיטתיות (ושוב יש להזכיר כי זו הפעם השלישית שההסתדרות מנסה לארגן את העובדים), הפרות שבוצעו בשלב ההתארגנות הראשונית ולכן יש להן להיות השלכות חמורות יותר, מאשר לו היינו מצויים בשלב בו הוכר ארגון עובדים יציג ומתנהל משא ומתן קבוצי, או בשלב לאחר שנחתם הסכם קבוצי במקום העבודה.
7-8/06/21 - "השגחה" מצד מנהלים בכירים ואוירה מאיימת על עובדים בזמן ביקורי נציגי ההסתדרות - 15,000 ₪.
...
על בסיס השיקולים הנ"ל ובהתעלם (בשל טענות המשיבה) מטענות ההסתדרות בנוגע להימנעותו של מר טל מלבוא ולהעיד ובשקלול כל הנתונים שהובאו בפסק הדין ,להלן סכומי הפיצוי בהם החלטתי לחייב את המשיבה: 27/04/21 - פרסום עמדה נגד ההתארגנות בפלטפורמה המקוונת "מה השאלה" והטעיית העובדים לגבי זכויותיהם כחברי הסתדרות - 15,000 ₪.
בכל הנוגע לצו שהתבקש בקשר למר סמיון - לא מצאתי לנכון לתיתו במסגרת הליך זה. סוף דבר - בקשת הצד התקבלה בחלקה הארי וכמפורט לעיל.
הוצאות משפט בשים לב להליכים הרבים שהתקיימו בתיק ולנוכח העובדה כי בשל הפרות המשיבה גם תוך כדי קיומו של ההליך, מצאה עצמה ההסתדרות נאלצת להגיש עוד ועוד בקשות לבית הדין, בקשות שעל פי רוב התקבלו, החלטתי כי מתקיימים החריגים המצדיקים חיוב בהוצאות משפט בהליך סכסוך קיבוצי ולכן הריני מחייבת את המשיבה לשלם להסתדרות הוצאות משפט בסכום של 50,000 ₪.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת צד בסכסוך קבוצי מטעם הסתדרות העובדים הכללית (להלן: "ההסתדרות"), למתן צו המורה למשיבה 1 (להלן: "כפל" או "החברה") להכיר בותק העסקתם של עובדים שהועסקו ברציפות כמשגיחי כשרות בפתח-תקווה (להלן: "העובדים" או "המשגיחים") טרם קליטתם בחברה וזאת לצורך כלל הזכויות הנובעות מוותק ובכלל זאת הבראה, חופשה, פצויי פיטורים ומחלה[footnoteRef:1].
...
מסקנה זו מקבלת חיזוק מפסיקת בית הדין הארצי שעסקה בזכויותיהם של עובדי ניקיון ושמירה במצב של חילופי מעסיקים, שם נקבע כי ככלל עובד הממשיך לעבוד במקום עבודה מסוים ומעסיקיו התחלפו – אינו זכאי לפיצויי פיטורים בעת חילופי המעסיקים, זאת אומרת שותקו נשאר עימו.
בעניינם של עובדי ניקיון ושמירה נקבעה הלכה לפיה הזכאות לפיצויי פיטורים קמה בסיום תקופת עבודה אצל כל מעסיק, לאור אופיים הייחודי של ענפים אלו, המתאפיינים בתחלופה תדירה של מעסיקים באופן שעלול להותיר את העובדים בפני 'שוקת שבורה' (ר' עד"מ (ארצי) 1011/04‏ א. דינמיקה שירותים 1990 בע"מ נ' טטיאנה וורונין ו-5 אח' (2005)) בפסיקה זו לא נקבע כי עצם תשלום הפיצויים "מאפס" את וותק העובד, כאשר כל מסקנה אחרת תפגע בעובד, תעמוד בניגוד לתכלית חקיקת המגן ותהווה תמריץ למעסיקים להתחלף באופן תדיר על מנת לפגוע בצבירת זכויות 'תלויות וותק' כגון הבראה וחופשה.
אמנם, בענייננו אין מדובר בענפי השמירה או הניקיון, אולם המסקנה זהה ולפיה עצם תשלום הפיצויים ע"י המעסיק הקודם בגין תקופת ההעסקה אצלו אינו 'מאפס' את הוותק של העובד וזכויותיו ימשיכו להיצבר בהתאם לוותק הקיים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו