מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת הגנה לנוכחות מומחה בבדיקת תקינות ינשוף

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד מצוין בתחקור, כי בעת שהנאשם התבקש להסביר הכיצד נמצא שיכור בבדיקת הינשוף הוא השיב: "פעם אחרונה וראשונה" ולאחר מכן עת נישאל אם יש ברצונו להוסיף דבר מה ציין: "נגמר הכל. אמרתי לך לא לשתות יותר. למדתי". לדברים אלה, אשר יש בהם משום ראשית הודיה ואף למעלה לכך, לא התבקש העד להתייחס במהלך חקירתו הנגדית ומשמעותם הראייתית אף מתחזקת נוכח העובדה שהנאשם בחר שלא להעיד במסגרת פרשת ההגנה.
לגישתי, מאחר ופלט הכיול הוא חד חד ערכי אל מול מכשיר הינשוף הספציפי (שכן המספר הסידורי מצוין בכל הפלטים, הן בכיול היומי והן בפלטי הנשיפה של הנאשם - ובמקרה זה 0012-ARJC), הרי שניתן לטעון כי עצם העובדה שקיימים שני פלטי כיול תקינים, אחד שנערך פחות מ-24 שעות לפני הבדיקה ואחד שנערך פחות מ-24 שעות אחרי הבדיקה, די בהם על מנת לקיים את דרישת תקנה 169ז(א)(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א- 1961.
על מנת לבסס טענה מעין זו על הנאשם היה להעיד מומחה שינמק מדוע תקלה שהתגלתה יותר מחודשיים וחצי לאחר הבדיקה שבנידון, משליכה גם על עצם הבדיקה.
ניתנה היום, ו' תמוז תש"פ, 28 יוני 2020, במעמד הנוכחים.
...
סיכומו של עניין, לאחר בחינת טופסי ההפעלה, טופסי הביקורת התקופתית והתע"צ בעניין, טופסי הבדיקות היומיות, פלטי הנשיפות של הנאשם ועדויות העדים הרלבנטיים, הגעתי למסקנה כי הנאשם נבדק במכשיר ינשוף, אשר תקינותו התקופתית והיומית הוכחה, כי הבדיקה בוצעה בהתאם לכללים ולנהלים ולכן התוצאה שהוצגה הינה תוצאה תקינה ומדויקת.
לפיכך אינני מקבל את טענת הסנגור, זאת לאחר שנחה דעתי כי הנאשם לא עשה את הדברים האמורים בתוך 15 הדקות טרם הנשיפה, כנדרש".
סיכום לאור כל האמור לעיל, לאחר ששקלתי את עדויות עדי התביעה, השתלבותן אלה באלה, התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים ומהמסמכים שערכו ולעומתם בחירת הנאשם שלא להעיד להגנתו, הגעתי למסקנה כי עובדות כתב האישום הוכחו מעבר לכל ספק סביר.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

יודגש, כי ההגנה לא כפרה בתקינות מכשיר הינשוף, אלא, טענה כי על המאשימה להוכיח כי במקרה דנן לא נפל פגם בתוצאה שכן הושפעה על ידי התרופה שנטל הנאשם.
המאשימה ביקשה לדחות את חוות דעתו של המומחה מטעמה של ההגנה וצירפה מספר פסקי דין, אשר יש בהם, לטעמה, בכדי ללמד על כך כי עמדתו המקצועית הנה שגויה, לא התקבלה על ידי בתי משפט וכי בתי משפט אחרים התרשמו מעבודתו כבלתי מקצועית.
הנאשם טען כי יצא לפאב עם חבריו ואולם, הנאשם נימנע מלהעיד את החברים עימם בילה ואשר נכחו ברכבו בעת שנעצר לבדיקה.
לאחר שבחנתי היטב את העדויות והראיות שהובאו בפני במסגרת חוות הדעת של מומחה ההגנה, אני דוחה את טענת ההגנה בנוגע לדלקת שהשפיעה על תוצאות בדיקת הינשוף.
...
לעניין הוכחת השכרות בנאשם, אני סבורה כי זו הוכחה הן על פי בדיקתו במכשיר הינשוף והן באופן עצמאי ונפרד, על בסיס בדיקת המאפיינים שנערכה לו. עדי התביעה ככלל, הותירו בי רושם כי עשו עבודתם במיומנות ובאופן מקצועי ואמין.
לפיכך, ועל פי תוצאת מכשיר המדידה שתקינותו לא נסתרה, אני קובעת כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו, על פי העובדות כמפורט בכתב האישום.
לכן, גם על סמך מאפיינים שנמצאו בבדיקת מאפיינים שערכה עת/1 לנאשם, אני קובעת כי הנאשם נהג בשכרות.
מכל המקובץ לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות של נהיגה בשכרות, בניגוד לסעיפים 62(3), 64ב(א) ו-39א לפקודת התעבורה, בקשר עם תקנה 169(א) לתקנות התעבורה.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה תת"ע 1513-07-14 מדינת ישראל נ' לשקר 20 דצמבר 2017 דו"ח תעבורה 50250645483 לפני כבוד השופטת רות רז המאשימה מדינת ישראל הנאשמים לשקר עדי לשקר עדי ת.ז. 059744888 <#1#> נוכחים: ב"כ המאשימה - עו"ד רויטל מוסקוביץ ב"כ הנאשמת – עו"ד דוד קולקר הנאשמת פרוטוקול
ב"כ הנאשמת ויתר על חקירת עורך התע"צ אבנר ברזילי בטענה שאינו עד מומחה.
תקינותו של מכשיר הינשוף הוכחה באמצעות הבדיקה התקופתית והבדיקות היומיות שבוצעו בתחילת המשמרת ובסיומה, בדיקות כיול ונשיפות עצמיות של מפעיל הינשוף.
לא הוצגה כל ראיה על ידי ההגנה שיש בה כדי לסתור את תקינות המכשיר.
ברע"פ 9272/12 צחי טננצפף נגד מדינת ישראל נפסק על ידי כבוד השופט שוהם - " אין ממש בטענות המבקש בדבר אי תקינות מכשיר ה"ינשוף". זאת, שעה ששאלת האמינות של המכשיר עצמו כבר הוכרעה, וכאשר למכשיר זה עומדת חזקת התקינות, לאחר שעמד בבדיקות התקופתיות ובבדיקת הכיול, עובר לשימוש בו (ראו, למשל, רע"פ 8135/07 גורן נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 11.2.2009); רע"פ 3981/11 שרביט נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 5.7.2012)).
...
שוכנעתי כי המפעיל פעל על פי נהלי ההפעלה, בדק תקינותו של המכשיר בטרם הפעלתו וודא כי הנאשמת לא אכלה, שתתה, עישנה או הקיאה לפחות 15 דקות לפני ההפעלה.
נוכח כל האמור לעיל אני מרשיעה את הנאשמת במיוחס לה בכתב האישום.
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים מצאתי כי אין מקום להשית על הנאשמת רכיב של מאסר לריצוי בפועל.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

חצי שעה לאחר מכן, לאחר שנימצא שיכור על פי בדיקת הינשוף השיב שנסע מ"הביג" (מרכז מסחרי) לבית שמש, שתה בירה קרלסברג אחת 330 בביתו, שעתיים קודם לעיכובו, כשאף אחד לא נכח עמו במקום בו שתה (ת/11 עמ' 4 – תיחקור חשוד).
העידר עדי הגנה איש מבני המשפחה לא הגיע להעיד לטובת הנאשם וגם לא מי שנצפתה על ידי המיתנדב שנסעה עמו ברכב ואשר עזבה המקום לאחר שעוכב לתחנה (מיזכר -ת/1).
(על משמעות אי הבאת עדים ראה ע"א 548/78 שרון ואח' נ' לוי, פ"ד לה(1) 736) תקינות מכשיר הינשוף ומיומנות המפעיל משקבעתי כי הנאשם היה בהשגחה רצופה מהרגע שנעצר ועד שנבדק, ומשלא האמנתי לסיפור כי עישן במיתחם תחנת המישטרה ושהה בחוץ לבדו כשעה, הרי שלא נוצרה כל מניעה שייבדק במכשיר הינשוף, אגב, גם אם עישן מבלי שאף שוטר הבחין בכך, כדי שיהיה לי ספק סביר לגבי מהימנות הבדיקה, היה צריך הנאשם לשכנעני ולדייק בסיפורו, מתי בדיוק עישן, ביחס לזמן בדיקתו, יותר מ-15 דקות או פחות.
לפי הסיפור של הנאשם הוא קודם היה בחוץ לבדו, אח"כ הוכנס לתחנה, נרדם על השולחן, העירו אותו אחרי זמן רב ובקשו בדיקת מאפיינים, הוא סרב, ואח"כ בוצעה בדיקת שיכרות.
העובדה שלא ידע להסביר פשר תוצאת "מדד אלכוהול סביבתי" ומספר האחוזים השונה שנקוב בכל בדיקה, אין בה כדי ללמד על אי מיומנותו של המפעיל, זו שאלה שיש להפנות למומחה, ואף הסניגור בסיכומיו לא טען דבר וחצי דבר לכך שהפרשי האחוזים הנקובים בכל פלט מלמדים על אי תקינות המכשיר, אלא שאי תשובת המפעיל בענין זה מלמדת על חוסר מיומנותו.
...
לסיכום המאשימה הוכיחה מעל לספק סביר את שכרותו של הנאשם ואת תקינות בדיקתו במכשיר הינשוף, לרבות שמירת קשר העין עמו.
התנהגותו של הנאשם ומראהו לימדו אף הם על שכרותו, הנאשם בסופו של דבר הודה ששתה משקה אלכוהולי, לא הייתי סומכת על תשובתו ששתה רק בקבוק או פחית אחת, כאשר שעה שקודם לכן הכחיש ששתה כלל.
אשר על כן אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום שהיא נהיגה בשכרות בריכוז 325 מ"ג אלכוהול בליטר אויר נשוף, בניגוד לסעיף 62(3) לפקודת התעבורה תשכ"א – 1961 ותקנה 169 (ב) לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשת ב"כ הנאשם, לאפשר למומחה מטעם ההגנה להגיע למעבדה של משטרת ישראל, ולהיות נוכח בעת ביצוע בדיקת תקינות תקופתית של מכשיר ינשוף כלשהוא.
אני סבורה כי יש יסוד ממשי לטענתה של התביעה כי מדובר "במסע דייג", היות וההגנה לא הצביעה על כשל כל שהוא בתהליך הבדיקה, ממנו עולה צורך בבדיקתו באמצעות נוכחות פיזית של מומחה מטעמה.
...
איני סבורה כי מהות הבקשה, חוסה תחת בקשה לגילוי חומר ראיות לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי, ובפרט אני סבורה כי אין להיענות לה, כאשר מדובר במעבדה מוסמכת, המפוקחת על ידי הגורם המוסמך לכך על פי חוק.
אני סבורה כי יש יסוד ממשי לטענתה של התביעה כי מדובר "במסע דייג", היות וההגנה לא הצביעה על כשל כל שהוא בתהליך הבדיקה, ממנו עולה צורך בבדיקתו באמצעות נוכחות פיזית של מומחה מטעמה.
בסופו של יום, לא שוכנעתי כי הבקשה עומדת באמות המידה לגילוי חומר חקירה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי, ולכן אני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו