התובעת טוענת כי החלטת ועדת הערר מיום 23.9.2019, אשר היתנתה את הוצאת ההיתר לחיבור הקומות בהריסת מרפסת הגג שניסגרה וסופחה לדירה, סתמה את הגולל על אפשרות התובעת לקבל היתר בנייה ואת תשלום יתרת התמורה מהקונים וכי עילת התביעה נולדה ממועד זה ועל כן התביעה לא היתיישנה.
עניינה של התביעה הוא בטענת התובעת כי הדירה ניבנתה בחריגות בנייה על ידי הקבלן ובמצבה זה נימסרה לבעלה המנוח של התובעת (ממנו קיבלה התובעת את הזכויות בדירה), וכי הנתבעות התרשלו בכך שלא נקטו כנגד הקבלן שבנה את הבניין בהליכים משפטיים בגין חריגות הבנייה שבנה ונתנו טופס 4 ואשור איכלוס לדירה במצבה זה, וכן באי מסירת הנתבעות מידע אודות חריגות הבנייה כל השנים, בכך שלא רשמו הערת אזהרה בפנקסי המקרקעין בגין חריגות הבנייה, ובהנפקתן אישורי ערייה פעמיים ללא הסתייגות להעברת זכויות בדירה.
בעיניין קורלנד, אליו מפנה התובעת, נדחתה טענה דומה שהעלתה התובעת ונקבעו הדברים הבאים, היפים לענייננו:
"תעודה מכח סעיף 234 מונפקת ע"י הנתבעות על מנת לאשר שעל הנכס אין כל חובות כספיים המגיעים לרשות המקומית מבעל הנכס במועד ההעברה. באישור מצוין שאינו מגיע במקום היתר לפי חוק התיכנון והבניה. האישור על כן אינו מעיד כלל ועיקר שהדירה בנויה על פי היתר וכי אין בדירה חריגות בניה. האישור יוצא ממחלקת הגביה" (פס' 10)
האישור משנת 2012 להעברת הזכויות לקונים לא הוצג, ולא ניתן להדרש לטענות התובעת לגביו.
ועדת התיכנון (שהערר על החלטתה נדחה) אישרה את בקשת התובעת להיתר בגין איחוד הקומות, אולם היתנתה זאת בהריסת מרפסת הגג החורגת שניסגרה והריסת הפרגולה בגג שהתובעת אישרה שנבנתה על ידי בעלה המנוח.
...
הנתבעות אמנם צרפו לסיכומים אסמכתא לתשלום סך של 41,007 ₪ בגין חוות דעת השמאי צור, אולם בשים למהות חוות הדעת , תוכנה והשפעתה על תוצאות ההליך - אני סבורה שסכום זה חורג מההוצאות הסבירות וההוגנות שיש לפסוק.
ההודעה לצד שלישי, אף היא, נדחית.
עם זאת, לאור קביעותיי ביחס לכיסוי הביטוחי, אני סבורה שהיה הצדקה להגשת ההודעה לצד שלישי ושיש לחייב את איילון בתשלום הוצאות אגרת משפט של הנתבעות בגין ההודעה לצד שלישי כפי שפסקתי.