>> ודוק: בנגוד לטענת ב"כ המשיב, לא היה כל צורך לדיווח על כך לביהמ"ש שכן כאמור לעיל לא הייתה כאן כל "העברת ייצוג" אלא "סידור עבודה" בין שני מיופי הכח בינם לבין עצמם, שלא העלו על דעתם ולא יכלו לצפות את אשר יארע בהמשך כפי שיפורט:
ערב הדיון, ביום 14.9.22 בסמוך לשעה 12:00, הגיש עו"ד גלידר, בקשה דחופה לדחיית הדיון הקבוע למחרת בשל ארוע חריג ובלתי צפוי לחלוטין – וכך נכתב בבקשת עו"ד גלידר:
אם בוחנים בנקודת הזמן הזו את כל השתלשלות האירועים וההחלטות ממבט-על, התמונה העולה הנה כדלקמן:
דיון ההוכחות קבוע ליום 15.9.22.
לטעמי, בנסיבות הספציפיות כפי שתוארו, בפרט שמדובר בעורכי-דין officer of the court, כשהשעה כעת סמוך לשעה 13:00 ערב הדיון ואין כל אפשרות למשרד ב"כ הנתבע להתארגן ולהתייצב לדיון למחרת, ניתן היה להיות רגיש יותר ולא להתעקש על קיום הוכחות (למרות יומנו העמוס של בימ"ש, ברם מדובר בנסיבות חריגות מאד ויוצאות דופן); על בימ"ש קמא היה לקחת בחשבון שהחלטתו זו שניתנת ערב הדיון בשעות הצהריים, מכניסה את משרד ב"כ הנתבע למילכוד שאין לו כל יכולת לצאת ממנו ולהתייצב לדיון למחרת בבוקר: עו"ד שרגל תקועה למרבה הצער בבי"ח בניו-יורק, שותפה עו"ד גלידר צריך להתייצב בשעה היעודה בדיון הוכחות אחר בנצרת – מה יעשה משרד ב"כ הנתבע במצב דברים זה ערב הדיון??
ואכן, משצפה עו"ד גלידר בהחלטה בסמוך לשעת הינתנה 13:20 והבין כי ההחלטה מציבה את משרדו במלכוד, לא ישב בחיבוק ידיים ומייד פנה בשנית לבימ"ש כעבור כ-40 דקות בלבד, בסמוך לשעה 14:00, וניסה בזמן הקצר והדחוף שנותר לו להבהיר לבימ"ש את המילכוד בו נמצא המשרד ובקש מביהמ"ש לשקול בשנית את צירוף הנסיבות המצער והאומלל שנוצר ברגע האחרון ושלא בשליטת אף אחד ושאף אחד לא היה יכול לצפותו "ולעיין שנית בהחלטתו". שכן "אין במשרד כל עו"ד נוסף".
זאת ועוד: בסמוך לשעה 16:40 מגישה ב"כ הנתבעים האחרים (משיבים 1-2 לערעור דנן) הודעה כי הנתבעים שהנה מייצגת אותם לא יוכלו להתייצב לדיון:
במצב דברים זה, ובשים לב לכך שממילא יתר הנתבעים לא יוכלו להישתתף בדיון, ומדובר כעת בשעות אחה"צ של ערב הדיון בסמוך לשעה 17:00, היה מקום שבימ"ש ישקול בשנית וייעתר בחיוב לבקשת משרד ב"כ הנתבע לדחיית הדיון, תוך שיכול היה לשפות את התובע בהוצאותיו בגין דחיית הדיון; תחת זאת בחר בימ"ש קמא להתעקש ובשעה 20:44 הוציא החלטה כדלקמן:
לטעמי, מעבר לכך ששוב שגה בימ"ש קמא משלא בחן את ההשתלשלות ממבט-על, בנוסף בימ"ש קמא נתפס לכלל טעות בפסקה האחרונה: אכן עו"ד גלידר כבר הגיש בקשה דומה ביום 23/6 מחמת אותו נימוק של קיום דיון אחר – ברם הנסיבות של שתי הבקשות היו שונות לחלוטין: הבקשה מיום 23/6 הוגשה מבעוד מועד (3 חודשים טרם הדיון) וכשבימ"ש קמא דחה הבקשה, היה מספיק זמן "להחזיר את המושכות" לעו"ד שרגל וזו מצידה ובדלית ברירה (בשים לב למצבה הרפואי המתמשך של בתה) עשתה הכל כדי להתארגן ולטוס ארצה ולנחות ערב הדיון ולהתייצב לדיון למחרת! אלא שמה לעשות וצרוף נסיבות אומלל ומצער - אותו ארוע רפואי בלתי צפוי לחלוטין שאירע לעו"ד שרגל ברגע האחרון על המטוס מנע ממנה לטוס ולהתייצב לדיון ולפיכך נאלץ עו"ד גלידר "ליטול שוב את המושכות" אלא שכידוע הוא איננו יכול להתייצב לדיון מחמת דיון אחר ולפיכך לא היה מנוס מלהגיש את בקשתו בשנית, כשהפעם הנסיבות שונות: אין אפשרות "להחזיר את המושכות" לעו"ד שרגל, שנמצאת בבי"ח בניו-יורק!
כך או כך, החלטתו זו של בימ"ש קמא ניתנה ערב הדיון בשעה 20:44, עו"ד גלידר צפה בה בסמוך לשעה 21:00 – ברם מה הוא יכול לעשות במצב דברים שכזה כ-12 שעות טרם הדיון?? לטוס לניו-יורק ולחטוף את עו"ד שרגל ממיטת חוליה בביה"ח ולהטיס אותה ארצה ישירות לדיון?! להודיע ללקוח שלו בהליך בנצרת שהוא לא יתייצב לדיון שםו?! "או לי מייצרי ואוי לי מיוצרי"..
...
[הערה: בכל מקום שאנקוב להלן מועדי הגשות וצפיות לרבות נקיבת שעות, הנתונים נלקחו מצפייה בתיק העיקרי ובמערכת 'נט המשפט']
לאחר עיון בטענות הצדדים ובתיק קמא, מצאתי לדון בבקשה ולתת רשות ערעור בהתאם לתקנה 149(2)(א)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות"), ומכח סמכותי עפ"י תקנה 138(א)(5) לקבוע שדין הערעור להתקבל:
מהתמונה המצטיירת לפניי, ושהייתה אמורה להצטייר בפני בימ"ש קמא, אם לא בערב דיון ההוכחות 15.9.22 אז לפחות למחרת בבוקר טרם תחילת הדיון, הינה של באי כוח (המבקש) שנקלעו למילכוד עקב החלטות ביהמ"ש ועם זאת עשו כל מאמץ(!) שלא לסכל את דיון ההוכחות שנקבע על אף קשיהם, אלא שצירוף נסיבות אומלל ומצער ובלתי צפוי לחלוטין, שמקורו ועיקרו נעוץ בנסיבות רפואיות חריגות ויוצאות דופן, מנע מהם בסופו של דבר מלהתייצב לדיון; ואם זו התמונה שעמדה בפני בימ"ש קמא (ולטעמי הייתה אמורה לעמוד בפניו, אם לא בערב הדיון אז בוודאי בבוקר הדיון), היה על בימ"ש קמא להימנע מליתן החלטה קיצונית וחריגה שמשמעותה פגיעה אנושה ובלתי הפיכה בזכויות המבקש/הנתבע שעלולה למנוע את הירידה לחקר האמת, ותחת זאת לתת החלטה מידתית יותר כגון דחיית דיון ההוכחות תוך שקילת חיוב המבקש בהוצאות המשיבים.
וכעת ניגש לחיוביי ההוצאות:
באשר לחיוב המבקש לשפות המשיב בבימ"ש קמא בגין מועד ההוכחות הנוסף, סבורני כי בשים לב לנסיבות אשר גרמו לצורך בדיון הנוסף, יש לחייב המבקש בהוצאות המשיב בסך 3,000 ₪.
באשר לחיוב המשיב לשפות המבקש בגין הערעור שהתקבל, לאור עמידתו הדווקנית של המשיב למנוע מהמבקש להוכיח טענותיו בביהמ"ש, וניסיון בא כוחו להתעלם לחלוטין מצירוף הנסיבות המצער והאומלל, בפרט שאת טענותיו כאן לא טרח להביא לפני בימ"ש קמא בזמן אמת באמצעות הגשת תגובה לבקשת עו"ד שרגל, אני סבור כי יש לחייב המשיב בהוצאות המבקש בגין קבלת הערעור ומתן פס"ד מיותר, בסך 6,000 ₪.
סיכום האמור: המשיב ישלם למבקש בגין הליך זה בקיזוז ההוצאות להן הינו זכאי כאמור לעיל בגין ההליך קמא, סך כולל של 3,000 ₪, וזאת בתוך 30 ימים מהיום.