מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת גילוי מסמכים בעניין חקירות חייב, הלוואות ומשכנתאות

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכל מקום, ההחלטה להשחיר את הנתונים היתה של המשיבות, ובנסיבות המקרה שלפנינו אין לנו אלא להפעיל – לטובת המבקשים – את החזקה העובדתית הידועה שככל שהיו המשיבות נמנעות מלהשחיר את הנתונים המספריים, היה בהם כדי לתמוך בעמדת המבקשים דוקא; שנית, המבקשים הגישו כראיה בכתב התומכת בגירסתם העתק מתוך אתר האנטרנט של הקבוצה (נספח ד' לתשובתם), שבו נאמר כי: "קל אוטו עוסקת בהשכרת רכב בארץ לאנשים פרטיים ולעסקים שנים רבות. לחברה ידע וניסיון רב בתחום השכרת הרכב והיא משרתת מדי שנה אלפי לקוחות. בקל אוטו מיגוון כלי רכב המותאמים לצרכיהם של סוגים שונים של אוכלוסיות. מתוך הכרה השוק ניבנו אפשרויות ייחודיות של השכרת רכב בזול רק לסופי שבוע או לפרקי זמן קצרים אחרים, במחירים אטרקטיביים ובתנאים משופרים". שלישית, כראיה נוספת לכך שתחום עיסוקה המרכזי של הקבוצה הנו בהשכרת רכב, הגישו המבקשים את דוח BDI, הסוקר את פעילות המשיבה 2 (נספח א' לכתב התשובה), שכך ובסדר הזה מתוארים בו תחומי העיסוק של החברה: "שירותים, השכרת מכוניות נוסעים; תחבורה, השכרת רכב; סטונאות, כלי רכב; שירותי מימון – הלוואות; משכנתות ואשראי ליסינג (מימון) לציוד; ליסינג (מימון) לכלי רכב". בהמשך לדוח זה מתוארת פעילות המשיבה 2 כך: "החברה עוסקת במתן שירותי השכרת רכב בליסינג תפעולי ומימוני לזמן ארוך, ומהוה חלק מקבוצת 'קל אוטו' המספקת מיגוון שירותים בתחום"; רביעית המבקשים הגישו עוד ראיה לתחומי העיסוק של הקבוצה (נספח ג' לכתב התשובה) – ברושור המתאר את תחומי פעילות הקבוצה, ובו נימסר כי תחומי הפעילות של הקבוצה הם אלה: ליסינג תפעולי ומימוני, מכירת רכב וטרייד אין, והשכרת רכב; חמישית המשיבות, מנגד, נימנעו מלהציג מסמכים בכתב שלהם, שיש בהם כדי להוכיח כי עיקר הפעילות שלהן אינו בתחום השכרת הרכב (כולל ליסינג תפעולי), וכל שצרפו לתגובה שהגישו היה מיסמך קצר ודל.
באותה החלטה נקבע כי אמנם אין לחייב את המשיבות בגילוי מסמכים רחב הנוגע לפעילותן – מעבר לדוחות הכספיים – אך המשיבות הוזהרו כי "ככל שמצויים [מסמכים] כאלה בידי המשיבות ייתכן שהיא תעשה נכון אם תגלה אותם למבקשים... שכן בהחלט ייתכן כי במסגרת הדיון בבקשה לאישור תנתן משמעות ראייתית לכך שהמשיבות טענו טענות כאלה ואחרות לגבי עיקר פעילותן, וזאת בלא לתמוך טענות אלה במסמכים כלשהם"; שישית מנהל הכספים של המשיבות, שהעיד מטעמן, העיד כי המשיבות 1 ו – 2 עוסקות ב"ליסינג, מכירה והשכרה" (עמ' 19 ש' 8).
יודגש, כי זוהי אף עמדתם המפורשת של הצדדים להסכם הקבוצי (ראו עמדת לישכת המסחר שהוגשה ביום 23.6.19 ועמדת ההסתדרות שהוגשה ביום 30.6.19), ולכל האמור נוסיף כי ניתן ללמוד על כך שהתחולה הגיאוגרפית הנכונה היא על כל מחוזות תל-אביב והמרכז גם מפסק דין ליטוס (שם), שניתן בבית הדין הארצי לפני שנים ספורות, ומפסקי הדין המוזכרים בו. נבהיר, כי התחולה הגיאוגרפית הרחבה יותר מובילה למסקנה עובדתית לפיה צו ההרחבה חל על המשיבות, לאור כך שמרבית סניפיה מצויים בתחום מחוזות תל אביב והמרכז (רשימת הסניפים צורפה לתגובה לבקשה) וכן לאור העובדה שנציג המשיבות אישר בחקירה הנגדית שלמשיבות מרכזים גדולים יחסית (ובהם משרד ההנהלה) שבכל אחד מהם מועסקים עשרות עובדים בתל-אביב, חולון, ופי גלילות (עמ' 17 ש' 6 ואילך).
...
טענות הגנה נוספות להלן נתייחס על דרך הקיצור לטענות נוספות שהעלו המשיבות כנגד אישור התובענה כייצוגית, ונסביר מדוע אין בידינו לקבלן: ראשית, הטענה כי לא מדובר בשאלות משותפות לכלל חברי הקבוצה, על פני הדברים, אם אכן יקבע בסוף ההליך כי צו ההרחבה בענף השירותים חל על המשיבות, כי אז ברור כי חברי הקבוצה יהיו זכאים לפיו לפיצוי על אי ביצוע הפרשות לפנסיה.
שנית, הטענה בעניין היותה של הקבוצה מוגדרת, לטענת המבקשים, עובדי הקבוצה אינם קבוצה מוגדרת של תובעים, ומטעם זה יש לדחות את הבקשה.
דין הטענה להידחות, באשר היא עומדת בניגוד לפסיקה הברורה לפיה אין כל קושי לאשר תובענה ייצוגיות כאשר חברי הקבוצה הם כל עובדי מעסיק מסוים, אף שתמיד – כמו במקרה שלפנינו – המדובר בקבוצה שמספר חבריה מוגדר וניתן לאיתור; שלישית, עניין הפניה מוקדמת – נחה דעתנו כי המבקשים אכן פנו למשיבות בפניה מוקדמת קודם לפניה לבית-דין זה, ועל כן אנו דוחים את טענת המשיבות כי יש לדחות את הבקשה לאישור רק על שום פרק הזמן הקצר לשיטת המשיבות שחלף בין הפניה לבין הגשת הבקשה (וממילא, נזכיר, על פי פסיקתו העדכנית של בית-הדין הארצי, קיים ספק של ממש האם קיימת חובת פנייה מוקדמת למעסיק בטרם פניה לבית-דין זה בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, ראו: ע"ע 20957-05-11 שרעבי נ' רשת בטחון בע"מ (21.11.17, ראו את עמדתו של כב' הנשיא יגאל פליטמן ואת עמדתה של כב' סגנית הנשיאה (כתוארה אז) ורדה וירט-לבנה, והאסמכתאות שם)); רביעית, הטענות לחוסר תום לב – לא מצאנו כל יסוד לטענות נעדרות הפירוט של המשיבים לפיהן המבקשים פועלים בחוסר תום לב וממניעים זרים, וכל שנאמר על טענות אלה שמוטב היה לולא נטענו; ולבסוף נחה דעתנו כי ב"כ המבקשים, שהינו פרקליט בעל ניסיון בייצוג בתיקי תובענות ייצוגיות בבית-דין זה, ייצג בצורה הולמת את עניינם של חברי הקבוצה, ולא מצאנו כל יסוד לטענות המשיבות בעניין זה. לסיכום לאור כל המפורט לעיל, יש מקום לאשר את ניהול התובענה כייצוגית, אך זאת רק כנגד המשיבות 1 ו-2 (שפעילותן מוזגה), ורק בעילת צו ההרחבה בענף השירותים, להבדיל מעילת צו ההרחבה בענף התובלה, והכל בהתאם למפורט להלן: חברי הקבוצה: כל מי שהועסק על ידי המשיבות 1 או 2 החל מיום 1.8.10 (שבע שנים קודם להגשת הבקשה לאישור) ועד ליום אישור תובענה ייצוגית זו (18.8.19).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רוטנברג טוען כי שפירא קיבלה לכיסה תוך הטעייתו סך של לפחות 3,801,988 ₪ מעורכי דינו, ולא רק הסך של 2,800,000 ₪ כנטען על ידה בכתב התביעה, חרף העובדה שלא הוציאה מכיסה סכום המתקרב לסכום זה. ככל שהוציאה עבורו סכומים כלשהם, אלו הוחזרו לה. שפירא מנועה ומושתקת מלהעלות טענה ביחס לכספים שלטענתה רוטנברג חייב לה, לנוכח הצהרתה בשטרי סילוק המשכנתא.
באשר להסכם 99, רוטנברג מכחיש את הסכומים המצוינים בו. המדובר בהסכם בדיעבד, העוסק בהלוואות שכבר ניתנו ונפרעו עת חתמה שפירא על שטרי ביטול המשכנתא.
זאת, כאשר היתקבל בסמוך לפני כן אצל עו"ד וינשטוק סך של 930,000 ₪ בגין מכירת קוטג' מישפחת חיון ובהפחתת שכ"ט בסך 63,131 ₪, היתרה עומדת על סך של 866,869 ₪ והציג בפניה את מכתבה של עו"ד דפנה וינשטוק מיום 8.8.02 שצורף לבקשת הנתבע לגילוי מסמכים ובו הפרוט לגבי יתרת הסכום בסך 866,869 ₪ (ר' עמ' 26 לפרוט' הדיון שורות 5-22, המכתב של עו"ד וינשטוק מיום 8.8.02 אכן צורף לבקשת הנתבע לגילוי מסמכים שהוגשה ביום 6.9.17 .
לגבי חלק מהסכומים שנחקרה לגביהם, סכומים אלו לא נכללו ברשימת ההוצאות להן טענה (נספח 25 לתצהירה) ולכן אין צורך להתייחס אליהם בשלב זה. במסגרת ההוצאות, שפירא מציינת את ההלוואה בסך 483,000 דולר אשר רוטנברג אישר בהסכם 99 כי קיבל מידה.
...
לפיכך, התביעה שכנגד אף היא דינה להידחות.
סיכומו של דבר, התביעה והתביעה שכנגד נדחות.
באשר להוצאות, שפירא היא שהחלה בהתדיינות ארוכה זו וזאת, כפי שהסתבר בסופו של דבר, שלא לצורך.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת המשיבה 3 לגילוי מסמכים, בהמצאת פרוטוקולים של חקירות החייב בפני בעלת התפקיד ומסמכים שהמציא; פרוטוקולים של חקירת המנוח דב שטייסל ז"ל; כל מידע ומסמך הקשור להלוואה מאברהם לפקוביץ או למשכנתא וחילופי דברים עם מר אהרון שטיסל ו/או גב' ברכה שטיסל ו/או עו"ד מנדי שטרן; כל מידע ומסמך הקשור לארנונה על ת"ח 88/2 או 88/3 (להלן-"הדירות"); תביעת החוב של עריית ירושלים בנוגע לתתי חלקות אלה וההכרעה בהן; תביעת החוב של מר ראובן דבידוב וההכרעה בה. המשיבה 3, אלמנה ויורשת יחידה של המנוח דב שטייסל ז"ל (להלן-"המנוח") , אח החייב.
...
בהתאם לאותם עקרונות ואיזון בין האינטרסים השונים, אני קובעת כדלקמן: · על הנאמנת להמציא למשיבה 3 פרוטוקולים של חקירות החייב ומסמכים שהמציא לנאמנת אך ורק בנוגע לנושאים שהוזכרו בבקשתה, אותם ראתה כרלוונטיים להכרעה בה. ככל שהחקירות כוללות עניינים אחרים, יושחרו אותם חלקים ע"י הנאמנת קודם להמצאתם.
· נוכח הודעת הנאמנת , שאינה טעונה הגשת תצהיר בתמיכה לה (רע"א 7791/14 יוסף מסיקה ואח' נ' יאיר שארנבך ואח' ) לפיה אין בידה מסמכי ההלוואה מלפקוביץ או בנוגע למשכנתא ואף לא חילופי הדברים עם מר אהרון וברכה שטיסל או עם עו"ד מנדי שטרן, נדחית הבקשה לגילוי בנדון.
סוף דבר, הנאמנת תמציא למשיבה 3 את המסמכים עליהם הוריתי תוך 14 בכפוף ולאחר תשלום הוצאות הבקשה ע"י המשיבה 3 לאלתר , אותם אני מעמידה בסך של 3,000 ש"ח. ימי הפגרה יבואו במניין הימים נוכח מועד ההוכחות הקבוע בסמוך לתום הפגרה.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעת אינה חולקת שכל ההלוואות שפורטו על ידי הנתבע (פרט להלוואה מס' 10) אכן ניטלו על ידיו אך טוענת שאת מרביתן נטל ללא ידיעתה וכי אין לה מידע באשר לשימוש שעשה בכספי כל ההלוואות, והנתבע אף לא נעתר לבקשותיה לגילוי מסמכים בעיניין זה (סעיפים 59-60 לתצהירה).
רק בחקירתו, ואף רק בחקירתו בעקבות השלמת הראיות על ידי התובעת לאחר תום שלב ההוכחות, הודה הנתבע שעשה שימוש בכספי המאמץ המשותף ובכספי ההלוואות להשקעות והוצאות שוטפות בנחלה לצרכיו החיצוניים שאינם נכללים על ידו בהשקעות הצדדים בנחלה בהן לתובעת זכויות.
יתרה מכך, הנתבע גם לא סיפק כל הסבר מניח את הדעת מהו הראציונאל מאחורי נטילת ההלוואה הנטענת, ומדוע הכספים שלכאורה התקבלו מאחיו מוגדרים כ"הלוואה", כאשר אחיו הוא אשר חב לנתבע כספים בגין סילוק הלוואת המשכנתא על שמו (על סך 206,000 ₪, לצורך העברת הזכויות במשק ע"ש הנתבע והתובעת; ראו גם עדותו בעמ' 86 לפרוטוקול מיום 24.11.21).
...
מעת פינוי דירת המגורים, אז תצטרך התובעת לשכור דירה בה יוכלו בנות אלה להתגורר בזמנים שאין הן שוהות בבסיס, ולהעמיד להן את התנאים לכך, ועד לסיום שירות צבאי סדיר ישלם הנתבע לתובעת סך של 600 ₪ לחודש בעד מזונות ומדור כל אחד מהבנות הבגירות.
סיכומו של דבר, הריני מורה כדלקמן: הנתבע ישלם לידי התובעת בעד מזונות הקטינים סך של 2,400 ₪ (1,250 ₪ עבור Y, 1,150 ₪ עבור X) מדי ראשון לחודש.
מעת פינוי הדירה ועד לתום שירות חובה בצה"ל ישלם הנתבע לתובעת סך של 600 ₪ לחודש בעד מזונות ומדור כל אחד מהבנות הבגירות Z, A ו- B. הסכומים האמור יישאו הפרשי הצמדה למדד המחירים לצרכן, על בסיס המדד הידוע היום, ויתעדכן מידי שלושה חודשים, ללא עדכון בדיעבד.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האיש לא הגיש בקשה לגילוי מסמכים, לא הגיש בקשה למתן צוים לצורך איסוף מסמכים הקשורים בהליך רכישת הדירה, דפי חשבון בנק שלו או של האשה ולא הגיש כל מיסמך מטעמו להוכחות טענותיו.
האיש בחקירתו העיד, כי מלבד מגורים משותפים בתקופה מסוימת, הצדדים לא קיימו שתוף כלכלי, לא חלקו חשבונות בנק, האיש לא ביקש להצהיר על האשה כידועה בציבור במל"ל, לא טס עימה לחו"ל ואף העיד כי טסה לבדה או עם הבן, הצדדים היו ביחד בארוע אחד משותף בלבד.
האיש אף לא ידע אודות הלוואות שנטלה האשה בשנת 2012: "איזה הלוואה? בשביל האוטו לקחה כי אנחנו לא מדברים. אפילו לא ידעתי." ובהמשך: "לא יודע. לא אמרה לי." עמ' 15 לפרוטוקול שורה 10 ואילך.
האשה הציגה הוראה לחיוב חשבונה, הרשום על שמה בלבד בבנק לאומי סניף xxxx, בהחזר המשכנתא החודשי לטובת בנק ירושלים (מוצג ה' למוצגי האשה).
לסיכום, לאחר שעיינתי במסמכים שהציגה האשה בפני והתרשמתי באופן בלתי אמצעי מהעדים ומהצדדים, אני קובעת כי התובע לא הוכיח, לא במסגרת העדויות מטעמו, ולא באמצעות מסמכים כלשהם כי שילם את המקדמה בעבור הדירה וכי שילם את החזר המשכנתא החודשי, מלבד פעמים ספורות.
...
מאחר ולא הוכיח תביעתו אין מנוס מדחיית תביעתו בכל הנוגע לריהוט.
נוכח האמור, אני קובעת כי המיטלטלין אשר האיש קיבל בירושה מהוריו שייכים לו בלבד.
סוף דבר תביעתו של האיש לצו הצהרתי הקובע כי לתובע זכויות בדירה נשוא המחלוקת נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו