הדיון הוא בשני תיקים במאוחד – בקשה לקיום צוואה (ת"ע 29782-04-22) והתנגדות לקיומה, שנמחקה בפסק דין (ת"ע 29880-04-22).
משלא פעל המתנגד בהתאם להחלטות בית המשפט, נמחקה בפסק דין מיום 5.12.22 ההיתנגדות וניתן צו קיום צוואה (להלן: "פסק הדין" ו"צו הקיום").
יום לאחר מתן פסק הדין, ביום 6.12.12, הגיש המתנגד בקשה שבמהותה היא בקשה לביטול פסק הדין.
ביום 5.5.24 דחיתי בהחלטה מנומקת את הבקשה מהנימוקים שפורטו בה. בין היתר גם הבהרתי למבקש, כי ככל שלא יתייצב לדיון יכול ויוכרע ההליך בהעדרו על פי צד אחד בלבד (להלן: "ההחלטה הרביעית").
ביום 7.5.24 – יממה עובר לדיון שנקבע – הודיע המבקש כי לא יוכל להתייצב ואף צירף אסופת מסמכים חדשה באנגלית להם צורף תירגום "באמצעות מכונה".
ואמנם, לדיון ביום 8.5.24 לא התייצב המתנגד.
הבהרתי מפורשות, כי ככל שהמיתנגד לא יתייצב לדיון, בקשותיו תסולקנה ועיכוב צו הקיום יבוטל (להלן: "ההחלטה החמישית").
...
ביום 13.2.24 ניתנה החלטתי המנומקת שבה דחיתי את בקשתו של המתנגד מהנימוקים המפורטים בה וחייבתי אותו להתייצב לדיון, תוך שהבהרתי מפורשות כי ככל שלא יתייצב יהא צפוי למחיקת כתבי טענותיו (להלן: "ההחלטה השלישית").
אינני מקבל כל עיקר הסבר זה, גם לו הייתי מניח שזהו אמנם מצב הדברים.
מכלל אלה, אין למתנגד להלין אלא על עצמו ואינני מקבל כל עיקר את הסברו למחדל היעדרותו מן הדיון.
מכאן, שלאור מחדלו הנמשך של המתנגד, שנעדר גם מהדיון השני שנקבע בעניינו ; ושעה שלא נמצא הצדק סביר להיעדרותו מן הדיון, דין הבקשה סילוק.
דומה שטענתו העיקרית של המשיב היא שלאור הסכם נאמנות שנכרת בארה"ב בינו ובין המנוחה ואשר קבע בין היתר מנגנון העברת זכויות בדירה של המנוחה לאחר פטירתה לידי הנאמן, דין הצוואה שהתבקש קיומה להידחות.
יוצא, אפוא, לכאורה שגם דיון לגופו של הנכס, לגופה של הצוואה ולגופו של הסכם הנאמנות הנטען חוסה בצלו של סעיף 8 לחוק הירושה, האוסר על עסקאות בירושה עתידה וקובע בין היתר, כי הסכם בדבר ירושתו של אדם שנעשה בחייו של אותו אדם – בטל, וכי מתנה שניתנת בתנאי שתוקנה רק לאחר מותו של הנותן, איננה תקפה אלא אם נעשתה בצוואה כדין.
נימוקים אלה מובילים אף לכל הפחות למסקנה כי יש למחוק את הבקשה שכן מצופה מבית המשפט גם בשלביו המוקדמים של הדיון לבחון היטב גם את סיכויי ההליך משיקולים של מינהל שיפוטי תקין והקצאה יעילה של תשומות שיפוט ומינהל [באשר לשיקולים אלה, מקום בו מוסמך בית המשפט אף ליתן פסק דין בשלב קדם המשפט, השוו, בין היתר: בע"מ 7367/22 פלונית נ' פלונית (מצוי במאגרים המשפטיים ; 26.1.23)].
לאור מכלול האמור לעיל, אני מורה כדלקמן:
אני מורה על מחיקת הבקשה.