מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת ביטול חדלות פירעון והפטר לאלתר

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני בקשת הממונה לביטול הליך חידלות הפרעון של היחיד ומאידך בקשת היחיד למתן צו הפטר לאלתר.
"הליך פשיטת הרגל נועד כידוע לשרת את טובת החייב, את טובת הנושים ואת טובת הציבור, כאשר בשנים האחרונות קנתה לה טובת החייב עמדת בכורה, שאף עוגנה ככזו בחוק חידלות פרעון (ראו למשל בג"ץ 2804/18 כוכבי נ' הכנסת [פורסם בנבו] (22.5.2018), וכן ראו עודד מאור ואסף דגני הפטר – חידלות פרעון, הסדרי חוב ושקום כלכלי של יחידים 74 (2019)). מנקודת מבטו של החייב, הטובה הצומחת לו מן ההליך הוא צו הפטר אשר ישמוט את חובותיו ויאפשר לו פתיחה של דף חדש למען שקומו הכלכלי (עניין סולימאן, פסקה 14). טובת החייב ושיקומו במקרה שלפנינו משמעה שלמבקש יתאפשר להמשיך בדרך החדשה בה החל, ולהתקדם בה כשמועד תום תשלום חובותיו נמצא לנגד עיניו בעתיד הקרוב לבוא. ואולם, טובת החייב אינה תכלית העומדת לבדה ולמולה יש לאזן את טובת הנושה ואת טובת הציבור, בשים לב לאופיו הייחודי של חוב המזונות. בעניינינו, האיזון המתבקש בין מכלול השיקולים – החייב, נסיבותיו, טובת הנושה והציבור ובעיקר ייחודיות חוב המזונות – מחייבות את החלת ההפטר שניתן לחייב על חוב המזונות באופן חלקי, כך שמעמד חוב המזונות יתבטא בכך שלא יוחל עליו הפטר לאלתר, ומעמד טובת החייב ונסיבותיו הקשות של המבקש יתבטאו בכך שהסדר הקזוז יעמוד לתקופה מוגבלת בלבד, כאשר בסופה תימחק ייתרת החוב". לאחר שקילת מכלול השיקולים כאמור לעיל, אני רואה לנכון לאזן בין טובת היחיד, טובת הנושה וטובת הציבור, תוך היתחשבות באופיו הייחודי של חוב המזונות, בדומה לאופן בו עשה כן בית המשפט העליון בעיניין אייל אבן חיים, וכמפורט להלן.
...
אני מורה על מתן צו הפטר לאלתר ליחיד, בהתאם לסעיף 167 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
על כן ובהתאם לסמכותי על פי סעיף 175(ב) לחוק חדלות פרעון, אני מורה כי הסדר הקיזוז בשיעור של 10% מקצבאות היחיד המשולמות על ידי המל"ל, ימשיך להתבצע לשם סילוק יתרת חוב המזונות למל"ל, למשך תקופה מוגבלת, וזאת עד הגיעו של היחיד לגיל 62.
אני מאשרת תשלום שכר השגחת הממונה וכן את שכר טרחת נאמן, מע"מ והוצאות בסך 500 ₪ בהתאם לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), תשמ"א-1981 ובהתאם להנחיות הממונה, לפי הגבוה מביניהן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנאמן דיווח כי ב"כ הנושה הודיע לו שהגיש בקשה לביטול הליך חידלות הפרעון או להחרגת החוב כלפיו בטענה כי החוב נוצר במירמה.
ביום 15/9/22 הגיש הנאמן את תגובתו לבקשת הנושה וטען כי החוב של הנושה נתבע במסגרת חוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א – 2001 ועל כן אין מדובר בחוב בר הפטר בהליך לפי סעיף 175(א)(2) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2018 ( להלן: "החוק").
משנדחתה בקשת הנושה יש לידון בשאלת אפשרות מתן צו הפטר לאלתר ליחיד.
...
משכך, אני דוחה את בקשת הנושה לביטול ההליך או להחרגת החוב כלפיו.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הממונה על חידלות פרעון המליץ ליתן ליחידה הפטר לאלתר, מן הטעם שההכנסה הרעיונית של התא המשפחתי נופלת מדמי המחייה בכבוד הנדרשים למשפחה בגודל משפחתה של היחידה.
ביום 13.4.23 הגישה היחידה בקשה לביטול פסק הדין, שבה טענה כי החלה לעבוד כבר בחודש ינואר 2023 במשרה חלקית ובשכר של 5,000 ₪ לחודש, כי הגישה דו"חות ופעלה להסרת המחדלים.
הנאמנת תארה כי הוצאות התא המשפחתי חורגות במידה לא מבוטלת מדמי המחייה בכבוד שנקבעו על ידי הממונה על חידלות פרעון למשפחה שבה זוג הורים ושישה ילדים, ושבה על המלצתה לקביעת תכנית שקום בת 48,000 ₪ ב- 48 תשלומים.
...
בנסיבות אלה, ובפרט בשים לב להיקף המחדלים, אני סבורה שראוי היה לקבוע תקופת תשלומים ארוכה גם מזו שעליה המליצה הנאמנת, וממילא ארוכה מזו שעליה המליץ הממונה, אך לא ראיתי להחמיר עם היחידה מעבר להמלצת הנאמנת.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה להכללת חוב המזונות בהפטר, קשורה בהמלצה להפטר לאלתר, מאחר וככל שחוב המזונות לא יופטר אזי החייב יוותר חדל פירעון, דבר שלכאורה עשוי ליגרור ביטול ההליך נוכח סעיף 286(א) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "החוק").
...
הכללת חוב המזונות בהפטר לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לכלול את חוב המזונות בהפטר, ואנמק.
סבורני שכיום ניתן להכריע באופן שונה.
החלטתי מתייחסת למזונות עבר בגין ילדים בגירים אלו, כך שהחוב שינה, אפוא, את טיבו.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון חדל"פ 59917-12-19 אזולאי נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב ואח' תיק חצוני: 301532_3 לפני כבוד השופט גלעד לובינסקי זיו מבקש ליאור אזולאי (יחיד) משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז תל אביב 2. עו"ד אמיר דוק (נאמן) 3. בנק לאומי לישראל בעמ (נושה) 4. בנק דיסקונט לישראל בע"מ (נושה) 5. דורון בק 6. בנק מזרחי טפחות בעמ (נושה) פסק דין
יצוין, כי הליך חידלות פרעון קודם בעיניינו של היחיד בוטל בשל ניצול לרעה, תוך שנמתחה ביקורת נוקבת על אופן היתנהלותו של היחיד (ראו בהקשר זה, בין היתר, את החלטת כב' השופט דוד מינץ מיום 22.1.2018 במסגרת ע"א 530/18).
בעקבות כך, ביקש היחיד כי יינתן לו הפטר לאלתר.
...
בשל נסיבות הקשורות למצב החירום שחל על רקע המלחמה, הדיון התקיים בסופו של דבר בחודש פברואר 2024.
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, ואף שלא נעלם מעיניי מצבו הרפואי של היחיד והעובדה שהוא מוכר בדרגת אי כושר יציבה בשיעור של 100%, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להורות על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.
כך או כך, גם בחודש ינואר 2020 היחיד כבר היה בהליך חדלות הפירעון, וממילא גם אילו ההכנסה הייתה מתקבלת בחודש זה – ואני סבור כי הוכח ברמת הוכחה מספקת שלא כך הדבר – חובה היה על היחיד לדווח עליה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו