ביום 8.1.2018 היתקיים בפניי דיון בנוכחות הצדדים לחמשת ההליכים, במסגרתו הציגו הצדדים את עקרי טיעוניהם בעל פה.
יצוין עוד, למען שלמות התמונה, כי ביום 31.1.2018 הגיש מר גיל אמיד, המבקש בבקשה לאישור תביעה נגזרת תנ"ג 37867-03-15, בקשה למחיקת בקשת גנסין 2, בטענה כי זו מתיימרת לתקוף את עסקת בזק-יס בעוד בית המשפט כבר קבע, בהליך אחר, כי ניהול כל ההליכים ביחס לעיסקת בזק-יס בכללותה יהיה במסגרת בקשת האישור שהגיש אמיד.
הבקשה מתייחסת לנושאי המשרה הבאים, אשר כיהנו, נכון למועד הגשת הבקשה, בחברת בזק, יס או בשתיהן בתפקידים שונים: מר שאול אלוביץ, מר אור אלוביץ, מר עמיקם שורר, גב' סטלה הנדלר, מר רון אילון, עו"ד לינור יוכלמן ומר מיכאל ניימן, תוך פירוט אודות פרטי הסכם שירותי הניהול והייעוץ בין יורוקום תיקשורת בע"מ לבין בזק לרבות סכומים ששולמו למר שאול אלוביץ, אור אלוביץ ועמיקם שורר וכן אודות פרטי הסכמי ההעסקה של גב' הנדלר ומר אילון בהתאם למידע המפורסם לציבור, לרבות מענקים ששולמו להם.
מבלי להכריע בסוגיה האם יש חובה לפנות בפניה מוקדמת בטרם הגשת בקשה לגילוי מסמכים לפי סעיף 198א לחוק החברות, דוחה אני את טענתו של סיני לפיה המועד בו הוגשה הפניה המוקדמת הוא המועד הקובע לעניין פתיחת ההליך.
ודוק, כאשר נדרשו בתי המשפט להכריע בין בקשות מתחרות לאישור תביעה נגזרת ובין בקשות מתחרות לאישור תביעה ייצוגית נקבע כי לצורך בחינת איכות הבקשות לאישור אין לבחון בשלב זה לעומקן את טענות המבקשים השונים זה כנגד זה וכי בחינה שכזו חורגת מהשלב הראשוני של הדיון בו מצויה הבקשה לאישור, עוד בטרם הוגשו תשובות המשיבים לבקשה (ראו עניין אסם, פסקה 50; תנ"ג (מחוזי ת"א) 19057-07-16 כימיקלים לישראל בע"מ נ' ברק (6.12.2016)).
...
במצב דברים זה, בו אחת מן הבקשות הוגשה כשבועיים לאחר הבקשה המתחרה, שיקולי המדיניות המשפטית הראויה מובילים למסקנה כי בכל הנוגע לעסקת היסוד, עסקת יס-חלל, יש ליתן עדיפות לבקשה הראשונה בזמן, היא הבקשה המאוחדת.
לפיכך, אני מורה על מחיקת חלקי בקשת גנסין 2 המתייחסים לעסקת יס-חלל.
סוף דבר
בקשת גנסין 2, תנ"ג 67531-07-17, תתוקן באופן שימחקו כל העילות וכל התייחסות בבקשה לעסקת יס-חלל.