המשיבה מצביעה, בין היתר, על הקושי שבהצבת כלי האצירה בעיר העתיקה, שכן מדובר במיתחם תוסס בעל רחובות צרים וחד סיטריים, חלקם ללא מוצא, הגובלים בכנסיות, מסגדים, בתי כנסת ומבנים הסטוריים רבים, זאת בנוסף לבתי מגורים, מסעדות, שווקים ונמל פעיל.
טוענת המשיבה, שהתביעה הייצוגית היחידה שניתן להגיש כנגד רשות היא לפי פרט 11 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות:
"תביעה נגד רשות להשבת סכומים שגבתה שלא כדין כמס, אגרה או תשלום חובה אחר".
ואולם, כך מציינת המשיבה, בקשת האישור שבפנינו אינה עוסקת בהשבת סכומים שגבתה המשיבה כמס, אגרה או תשלום חובה אחר, ולכן לא ניתן לידון בתביעה זו במסגרת תובענה ייצוגית בבית המשפט לעניינים מינהליים, ומכאן שדין התביעה להדחות על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית.
המבקש הגיש את תביעתו לבית משפט זה בשבתו בבית משפט לעניינים מנהליים כאשר טרונייתו היא על כך שהמשיבה לא היתקשרה בהסכם עם "גוף מוכר", כנדרש בחוק האריזות, וכי כתוצאה מכך לא הוצבו ברחבי העיר המתקנים הדרושים להפרדת פסולת אריזות, כל זאת בנגוד לחובתה של המשיבה לפי סעיף 23(ב)(1) של חוק האריזות, הקובע:
"אחראי לפינוי פסולת יהיה אחראי לבצע הפרדת פסולת אריזות ואיסוף ופינוי של פסולת אריזות מתחומו, בהתאם להסדרי הפרדה, איסוף ופינוי שקבע לעניין זה לפי סעיף קטן (א) ולהוראות לפי חוק זה".
"אחראי לפינוי פסולת" מוגדר בסעיף 2 של חוק האריזות כרשות מקומית, וכן כל מי שחייב
לפי כל דין באיסוף ובפינוי פסולת משטח שבבעלותו או בהחזקתו.
...
על יסוד כל האמור לעיל, אני סבור שיש מקום לפסוק לזכות המבקש גמול בסכום כולל של 3,000 ₪ וכן שכר טרחת עו"ד לזכות ב"כ המבקש בסכום כולל של 17,000 ₪ (כולל מע"מ), וכך אני אכן מחליט.
אני מחייב את המשיבה לשלם סכומים אלה לידי ב"כ המבקש בתוך 30 יום ממועד המצאת ההחלטה (פגרת הסוכות כלולה במניין הימים), שאם לא כן, יישא כל סכום שבפיגור הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
כאמור כבר לעיל, בקשת האישור נדחית.