לטענת המבקשת, למשיבה אין סמכות חוקית להשית חיוב בגין משלוח דפי הפרוט, בלא הסכמה מפורשת של הלקוח, מקום בו הוצע השרות בעבר ללא תשלום; וכי שיעור התשלום הנגבה בגין שירות זה הנו בלתי סביר וחסר פרופורציות ביחס לעלותו האמיתית, דבר המהוה ניצול לרעה של כוחה של המשיבה וקיום חוזה שלא בתום לב (להלן: "בקשת האישור").
וראו, פסקה 17 להחלטת בקשת האישור בעיניין פתאל:
"שירות פירוט השיחות שנתנה סלקום ללקוחותיה הוא ממין השירותים שהיתה רשאית להעניק בתשלום. סלקום העניקה את השרות ללקוחות המעוניינים בכך חינם אין כסף. נסיונה לחייב את הלקוחות חד צדדית בתשלום עבור השרות לא צלח, משום שאין בהסכם שבין סלקום לבין לקוחותיה, או בתנאי הרישיון שלה, או בדין, כל הוראה המאפשרת לסלקום להתחיל לגבות תשלום שלא גבתה קודם לכן ואינו נזכר בהסכם בינה לבין לקוחותיה. כך, בניגוד לעידכון סכומים אחרים שיכולה היתה לגבות וגבתה. אין לראות בחיוב הלקוחות לראשונה משום "עידכון תעריף", והנסיון לעשות כן הוא בבחינת הפרת ההסכם שבין סלקום לבין לקוחותיה.
לעניין זה יפים דבריה של כב' השופטת חיות בת"א (מחוזי ת"א) 1043/00 רוזנפלד נ' האירגון למימוש האמנה על בטחון סוצאלי, פסקה 10 לפסק הדין (פורסם בנבו, 24.10.2002):
"נתבע הניצב מול האפשרות שתביעת היחיד המוגשת נגדו תהפוך לתביעה ייצוגית, על כל המשמעויות והסיכונים הכלכליים הכרוכים בכך, ישקיע, מטבע הדברים, משאבים ניכרים ויוצאי דופן, על מנת להדפה. משהתמודד הנתבע בהצלחה עם בקשה לאישור בסוגיה מסויימת, אין הצדקה לחשוף אותו פעם נוספת, ואולי פעמים רבות נוספות, לאותה היתמודדות, על כל ההשלכות הכרוכות בכך, מבחינתו, אלא אם כן קיים הבדל ממשי ומשמעותי בין הבקשה לאישור שנדחתה בעבר ובין הבקשה הנוספת. בהיעדר טעם ממשי ומשמעותי כזה, יש לראות בבקשה הנוספת הטרדה חוזרת של הנתבע שאין לסובלה."
עם זאת, עצם העובדה כי תנאי עידכון התעריפים אינו מהוה תנאי מקפח בחוזה אחיד, אין משמעו כי המשיבה רשאית לעשות שימוש שלא בתום לב בזכותה החוזית להעלות את דמי פירוט השיחות.
סוף דבר
נוכח הנאמר לעיל, בקשת האישור מתקבלת ככל שהיא נוגעת לעילת התביעה הראשונה שעניינה בסוגיית העידר ההרשאה להשית חיוב חדש בגין השרות מושא בקשת האישור, וזאת מטעמים של השתק פלוגתא ומעשה בית דין, בתנאים המפורטים להלן:
חברי הקבוצה – לקוחות המשיבה אשר חויבו בגין פירוט שיחות החל מיום 18.8.2009 ועד ליום אישור תובענה זו, אשר במועד ההיתקשרות קיבלו את השרות ללא תשלום, וזאת בהיעדר הסכמה מפורשת.
...
מנגד, לטענת המשיבה, דין בקשת האישור להידחות.
על רקע האמור, הוגשה בקשה לאישור תובענה ייצוגית, אשר אושרה בהחלטת כב' השופט גרוסקופף, לאחר שנמצא כי חברת הדלק עשו שימוש בזכותם לעדכן את מחיר הסולר שלא בתום לב ובדרך המקובלת.
לנוכח האמור, המבקשים לא עמדו, ואף לו בנטל הראשוני המוטל עליהם בשלב זה, להוכחת עילת התביעה שעניינה סבירות שיעור התשלום, ועל כן דינה להידחות.
סוף דבר
נוכח הנאמר לעיל, בקשת האישור מתקבלת ככל שהיא נוגעת לעילת התביעה הראשונה שעניינה בסוגיית העדר ההרשאה להשית חיוב חדש בגין השירות מושא בקשת האישור, וזאת מטעמים של השתק פלוגתא ומעשה בית דין, בתנאים המפורטים להלן:
חברי הקבוצה – לקוחות המשיבה אשר חויבו בגין פירוט שיחות החל מיום 18.8.2009 ועד ליום אישור תובענה זו, אשר במועד ההתקשרות קיבלו את השירות ללא תשלום, וזאת בהעדר הסכמה מפורשת.