מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשות למינוי אפוטרופוסים לענייני האם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בהקשר זה מקובלת עליי טענת הנתבע, לפיה ככל שאומנם האגף לשירותי רווחה במועצה אזורית חוף אשקלון הוא שהגיש בקשה למשרד הרווחה, ליזום הליך למינוי אפוטרופוס לנתבע, ומאחר שבית המשפט לעינייני מישפחה מצא להורות על מינוי אפוטרופוס, כי אז השמוש במונח "פיקציה", אינו ראוי.
...
הדרישה נדחית בזאת.
בהקשר זה מקובלת עליי טענת הנתבע, לפיה ככל שאומנם האגף לשירותי רווחה במועצה אזורית חוף אשקלון הוא שהגיש בקשה למשרד הרווחה, ליזום הליך למינוי אפוטרופוס לנתבע, ומאחר שבית המשפט לענייני משפחה מצא להורות על מינוי אפוטרופוס, כי אז השימוש במונח "פיקציה", אינו ראוי.
ממילא, אין מקום לדרישה זו בתביעה זו. הדרישה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לא נכביר עוד במילים, אך אציין כי בהחלטה מיום 22.10.16 קבעתי כי התביעה לידתה בחטא, תוך מתן החלטות וקציבת לוח זמנים להגשת בקשה למינוי אפוטרופוס לתובעת, בבית משפט לעינייני מישפחה.
...
החלטה ראשונה בעניין זה ניתנה על ידה ביום 19.5.13; החלטה שניה ניתנה ביום 5.9.14, בדיון הראשון שהתקיים בפניה (כולל הוראה להמציא כתב וויתור על סודיות רפואית); בשל מחדלי התובעת, ניתנה ביום 20.1.15 התראה על כוונה למחוק התובענה מחוסר מעש; בינואר 2015 הגישה הנתבעת 2 בקשה למחיקת התובענה בשל אי קיום הליכים מקדמיים על ידי התובעת; התובעת ביקשה להאריך המועד לקיום ההליכים, בשל מצבה הרפואי – מוזר הדבר שלא העלתה את הקושי עוד קודם לכן, שהרי, כזכור, בכתב התביעה נטען כי כבר כשחתמה על שטר המשכנתא, הייתה במצב מנטלי שלא אפשר לה להבין דבר; בשלב זה ניתנה החלטה נוספת בפברואר 2015 כי על התובעת להציג מסמך רפואי, לפיו, היא אינה יכולה לקיים ההליכים המקדמיים; מטעם התובעת הוגשה חוו"ד רפואית התומכת בטענתה כי היא סובלת משיטיון, שיפוט המציאות שלה מופרע, היא אינה מבדילה בין טוב לרע, אינה אחראית למעשיה, אינה כשירה להיות מעורבת בהליכים משפטיים; ביוני 2015 ביקשה התובעת ליתן לה אורכה של 60 יום לקיים הליכים באמצעות בניה; בשלב הזה התיק הועבר לטיפולי ובעקבות הדיון ביום 18.10.15, ניתנה החלטתי הנ"ל בדבר הצורך למנות אפוטרופוס לרכוש, להבדיל מאפוטרופוס לדין, לתובעת.
אשר על כן, אני מורה על מחיקת התובענה בהתאם להוראות סעיף 122 לתקנות סדר הדין האזרחי וממילא, אני מורה על מחיקת ההודעה לצד ג'.
אני מחייב את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט בסכום כולל של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ. זכות ערעור תוך 45 יום.

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפיכך אני קובעת כי במידה ובעתיד תחול הדרדרות במצבו הרפואי של המשיב 1, יוכל המבקש לפנות לבית המשפט בצרוף תעודה רפואית מתאימה, המעידה על הדרדרות במצבו הרפואי- קוגניטיבי ועל העידר יכולת לקבל החלטות בענייניים רפואיים, והמבקש ימונה לאלתר כאפוטרופוס לענייניו הרפואיים של המשיב.
...
בנסיבות אלה שוכנעתי כי מתקיימות נסיבות מיוחדות המצריכות מתן מענה למצוקתו של המשיב 1.
לפיכך אני קובעת כי במידה ובעתיד תחול הידרדרות במצבו הרפואי של המשיב 1, יוכל המבקש לפנות לבית המשפט בצירוף תעודה רפואית מתאימה, המעידה על הידרדרות במצבו הרפואי- קוגניטיבי ועל העדר יכולת לקבל החלטות בענייניים רפואיים, והמבקש ימונה לאלתר כאפוטרופוס לענייניו הרפואיים של המשיב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כשנשאל מדוע לאחר הארוע המוחי השני הוגשה בקשה למינוי אפוטרופוס, ולא הוגשה בקשה למינוי אפוטרופוס לעינייני רכוש, השיב הנכד עופר: "עניין הרכוש באותו זמן לא היה כל כך דחוף ... זה לא עלה. עינייני הגוף היה חשוב, כי סבא שלי לא אכל והיה צורך לעשות לו ניתוח" (פרוטוקול 21.3.2010, עמוד 233 שורות 16 – 17).
...
אפס, גם אם נאמץ את הגישה המקלה עם הנתבעים 1 – 4, עדיין תהיה המסקנה כי יפוי הכוח הנוטריוני בטל, שכן מהאמור בפסקאות 35 – 51 ברור שלא עמדו בנטל ההוכחה שמוטל עליהם בעניין זה (נהפוך הוא, התובעים הם שעמדו בנטל להוכיח את העדר גמירות הדעת של מר קופל במועד הקובע).
המסקנה המתבקשת היא, אם כך, שיפוי הכוח הנוטריוני אינו בר תוקף, מאחר שנעשה בניגוד להוראות חוק הנוטריונים, ולמצער, מאחר שהנתבעים 1 – 4 לא עמדו בנטל שמוטל עליהם להוכיח כי יפוי כוח נוטריוני שהוצא בניגוד להוראות תקנות הנוטריונים מבטא את רצונו הממשי של של מר קופל במועד הקובע.
סוף דבר לאור הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל, הריני להצהיר כי לא נכרת כל חוזה מחייב בין התובעים, או מי מהם, לבין הנתבעים 1–4 בקשר לנחלה בכפר מעש (דהיינו חלקות 121א' ו- 121ב' בגושים 6721 ו-6723), וכי כל המסמכים הנזכרים בסעיף א' לכתב התביעה בטלים, ונעדרי תוקף משפטי.

בהליך א"פ (א"פ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

יובהר, כי המשך היתנהלות בעייתית מצדה עלול להוביל להגשת בקשה להפסקת מינויה כאפוטרופא לעניינים רפואיים ו/או לסיכול האפשרות למינויה כאפוטרופא גם על עינייני רכוש בעתיד.
...
בנסיבות אלו קבעתי, בין היתר, כי נוכח משמעויותיו והשלכותיו של מהלך מעין זה, קיימת חובה לבחון בעין מקצועית ונטראלית את ההתכנות הכלכלית של אפשרות זו, בצייני כך: "משעל הפרק החלטה גורלית מסוג זה, לא שוכנעתי כי בשלה העת להעביר את ההכרעה בנדון לידי האֵם וזאת ממספר טעמים מצטברים, שיפורטו להלן.
סבורני, כי גם בנסיבות אלו יש כדי לתמוך בהחלטה להותיר לעת הזו את המינוי בכל הנוגע לנושאים הרכושיים, בידי עמותה חיצונית ואובייקטיבית, אשר אינה נתונה לאינטרסים, קשיים ואילוצים אחרים.
לדבריו, על רקע התנהלותה של האֵם והדיווח מהמוסד "אני עכשיו מגובש שהטיפול של האֵם בדרור מזיק ופוגע בו. אף מוסד, אף מסגרת או מטפל של דרור לרבות שורה ארוכה של עו"ד, לא היה להם יום אחד של חסד אצלה... כל הזמן טענות שהם לא בסדר. זה היה באגרסיביות וכוחניות וללא ביסוס... המסקנה היא שדרור במקום להתחיל הליך שיקומי נעצר כל הזמן בגלל שהמעורבות של האמא מונעת את זה... אם היה שיתוף פעולה ותקשורת תקינה, ההליכים היו מתקדמים במהירות גבוהה יותר...". עוד טען כי "האמנתי שהאֵם רוצה לדאוג לבן שלה אך אין לה את הכישורים המתאימים לנהל את זה. היא הורסת לדרור כל אפשרות לשיקום... התחושה היא שאו שהוא מפחד ממנה, הוא תלותי בה. היא הגורם המקשר עם העולם החיצון. נבקש לשאול את דרור מדוע העמותה כשלה? הוא יענה כי הכספים שלו מעוקלים, בדיוק כמו שאמא שלו אומרת. מדובר בדברים לא מבוססים לגבי העמותה... דרור רצה לעשות קעקועים, עשה אחד והיא לא אישרה לו את השני והוא לא עשה. אז של מי הרצון של דרור או של האֵם? אני לא רוצה להפריד ביניהם ויש כאן נזק שהופך להיות בלתי הפיך... אני מכיר את דרור במשך 7 שנים. עכשיו דרור כותב לי 'רפי מה עשית בשבילי' אלו המילים של אמא שלו עכשיו". האפ' לדין עמד בנוסף על ההליכים המתנהלים בביה"ד הרבני (בעניין זמני שהות, כתובה ורכוש).
עוד עמד על כך שיש לקדם את היציאה של דרור חזרה לקהילה אך מנגד "אנחנו יודעים שאז האחיזה של האֵם בו תהיה חזקה יותר. כרגע אין היתכנות כלכלית וכן צריך תסקיר עו"ס". לסיכום הבהיר כי "אני לא ממליץ להחליף את האפוט' לענייני רכוש. אני חושב שמעל ומעבר מנסים לתת להם מענה ולרצות את דרור". ב"כ היועמ"ש חידדה כי מוקד הדיון הוא בקשת האֵם להתמנות כאפ' לענייני רכושו של דרור וכי "לא נוכל להסכים למינויה של האֵם לאפ' לרכוש. עמדתנו זו מתחדדת נוכח התנהגותה ותפקודה של הגב' שאני לא מפקפקת בכוונות הטובות שלה כאֵם. לאורך כל התקופה גם לפני כב' השופטת מירז ועד היום כולל הדיווח הקשה ביותר מהמסגרת בו שוהה דרור, הפגיעה הקשה בנפשו של דרור. הוא נמצא במקום מורכב – הוא כן מסוגל להביע את רצונו אך נוכח המצב שבו הוא ניזון רק מאימו, עמדתנו היא כי הוא לא יוכל לגבש את רצונו באופן שקול וטבעי. לכן, נמשיך להתנגד למינויה של המבקשת". עוד נטען כי יש לשוב ולבחון ההתכנות הכלכלית לחזרה לקהילה וכי בכל מקרה האֵם אינה הגורם שיוכל לגבש תוכנית סדורה בעניין זה. עוד עמדה על כך שיש ליתן את הדעת לחיכוכים החוזרים ונשים בין האֵם לבין צוות המוסד ולשקול מתן הוראות בעניין זה. ב"כ העמותה עמדה על האמור בדיווח המוסד ועל כך שהמוסד מבקש לפלוט את דרור.
לאחר שעיינתי היטב בעמדותיהם הכתובות של הצדדים, האזנתי בקשר רב לטענותיהם בדיון, כאשר עמדתו של דרור היתה לנגד עיני לאורך כל העת ומשבחנתי את כלל החומר המצוי בתיק לרבות חוות הדעת והתסקירים שהוגשו בשעתו, לאור הוראות החוק, הרציונל שבבסיסו והפסיקה הנוהגת, הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום להעביר את האחריות לניהול ענייניו הרכושיים של דרור לידי האֵם.
סוף דבר, אני קובעת כי מינוי העמותה כאפוטרופא על ענייניו הרכושיים של דרור יהפוך למינוי קבוע.
מאחר והאֵם שוהה עם דרור באופן תכוף וקיים ביניהם אמון מלא, והיא משמשת לו כצינור להעברת בקשותיו, לפנים משורת הדין אני מורה כי אף האֵם תשותף במידע ובעדכון כמפורט בסעיפים א' – ב', כל זאת בכפוף לכך שלא ידווחו אירועים חריגים מצדה כנגד הגורמים השונים המטפלים בדרור, לרבות ביטויי אלימות.
אני מורה כבר עתה לאפ' לדין לערוך בדחיפות ביקור במוסד ולבדוק את הטענות העולות מהמסמך הרפואי ולהגיש בהקדם האפשרי את עמדתו בעניין התאמת המוסד לצרכיו של דרור.
בד בבד אני מורה לעמותה לערוך כבר עתה בירור באשר לעלויות הכרוכות ביישום מידי של ההמלצות הרפואיות כמפורט במסמך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו