מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשות להבהרות תקנון קיבוץ בית קשת לאחר שמיעת ראיות

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפני בקשות הנתבעים (להלן בבקשה: "המבקשים") למתן צו שיורה למשיב - קבוץ בית קשת (להלן: "הקבוץ") ליתן הבהרות הנוגעות לאישור התקנון החדש של הקבוץ (בקשות 1-3), וכן בקשה לצרוף ראיה (בקשה 4), הכל כפי שיפורט להלן.
בנוסף, למרות שעניין זה היה ידוע למבקשים לפחות כבר ביום 17.12.17 הרי שהמבקשים בחרו להגיש את בקשתם אך כעת, לאחר סיום ההליכים המקדמיים, שמיעת ראיות וכן הגשת סיכומי הקבוץ.
...
עוד אציין, כי ביום 9.1.18 ניתנה החלטתי בנוגע לבקשה למתן צו לגילוי מסמכים ועיון בהם, וכן בקשה למתן צו להשיב על שאלון אשר הוגשה על ידי המבקשים.
לאמור האמור לעיל דין בקשות 1-3 של המבקשים להידחות.
לאור האמור לעיל, הרי שאני נעתר לבקשה לצרף את עמ' 2 לחוזה החכירה לתיק בית המשפט.
לסיכום: בקשות 1-3 למתן הבהרה לשאלות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפתח דיון ההוכחות, שב בית המשפט והציע לצדדים לנסות להגיע להסכמות כדי לחסוך הוצאות וסיכונים, אולם הצדדים עמדו על דעתם בדבר ההכרח בשמיעת ההוכחות בתיק.
לאחר שמיעת ההוכחות רק התחזקה התחושה, כי מדובר בעיניין פעוט שההוצאות בניהול הוכחות אינן מידתיות לאופי הסיכסוך, וצר עד מאד שהצדדים לא השכילו להגיע להסכמות והתעקשו על ניהול ההליך עד תום.
עוד נקבע כי אמירות כלפי אדם כי הוא "חשוך, נאלח ועלוב", מהוים גידופים שאינם מהוים לשון הרע, וזהו הדין גם לביטוי "חולה נפש" (ע"א (מח' ת"א) 9606-10-22 אמיר חצרוני נ' שידורי קשת בע"מ (16.03.2023)‏.
בנגוד לטענת התובעת בס' 9 לסיכומים, כי גם בסניף השופרסל ניסתה הנתבעת לגרום לפיטוריה, התובעת לא העידה על כך (ע' 5 ש' 1 – 5 לפרוט') ולא הובאה אף ראיה אחרת לגבי דבר מעין זה. התובעת הצהירה כי תביא לעדות את מנהלת הסניף לגבי הדברים שנאמרו לה, אולם העדה לא הובאה, ולא הובאה כל ראיה לטענה זו. הנתבעת בעדותה, טענה כי כלל לא ידעה שהתובעת עברה לעבוד בשופרסל, וכאשר נכנסה וראתה אותה נכנסה לחרדות.
התובעת לא הציגה כל הסבר לכך שהגישה תביעה נפרדת, לבית משפט אחר, במסגרתו גם לא צויין כי מיתנהל הליך דומה בין אותם צדדים בבית משפט אחר, ולא הובהר מדוע היה הכרח להגיש תביעה נפרדת, תחת בקשה לתקן את תביעתה המקורית.
בת"א (שלום רח') 68228-05-18 ירון הופמן נ' רובי ליטאי (21.03.2020)‏‏ נפסק פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין שורה של פרסומים קשים יותר מענייננו בקבוצות ווטספ בקבוץ.
...
סיכומו של דבר התביעה העיקרית בגין האירוע בסניף ויקטורי באופקים – נדחית.
התביעה שכגד בגין האירוע בסניף ויקטורי באופקים ובגין התלונה למשטרה – נדחית.
התביעה המצורפת בגין האירוע מסניף השופרסל באופקים – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במהלך הדיונים נשמעו עדויות כוח עזר שטיפל בתובעת, מעסיקיו הקודמים של התובע, התובעת ובנותיה והתובע, אשר השתרעו על פני כ-250 דפי פרטיכל.
בהחלטתי מיום 29.12.04 קבעתי כי הגישה הליברלית במינוי מומחים רפואיים צריכה לחול גם כאשר מבקשת המינוי הינה חברת הביטוח, אולם הסך המצטבר של השיהוי הרב בהגשת הבקשה, העובדה שהנתבעת ידעה על נוהגי העישון של התובעת כבר בשלב מוקדם של ההליך אך לא בקשה מינוי מומחה, ובעיקר העובדה שהנתבעת לא צרפה כל מסמך אשר ניתן לראות בו ראשית ראיה לקיומה של נכות או קשר בין עישון לקיצור תוחלת חיים, הביאו אותי למסקנה כי בנסיבות תיק זה יש לדחות את הבקשה וכך עשיתי.
מ"טופס העברה" של בית חולים הלל יפה אשר צורף לכתב התביעה, עולה כי התובעת פונתה לבית חולים הלל יפה כשהיא מחוסרת הכרה ולאחר טיפול ראשוני הועברה, כשהיא מחוסרת הכרה, ומונשמת למחלקת טראומה בבית חולים רמב"ם. בסיכום מחלה של מחלקת התאוששות שצורף לכתב התביעה, נרשם, בין היתר, כי ב-CT מוח אובחן "דימום תת עכבישי קטן שיועד לטיפול שמרני", בצקת בינונית במוח (MILD BRAIN EDEMA) שבר במנדיבולה,שבר בזיגומה וחבלה בריאה שמאלית.
איש מהמומחים לא נחקר על חוות דעתו אולם מקצתם השיבו לשאלות הבהרה שנשלחו עליהם על ידי מי מהצדדים, בהמשך אתייחס לתשובות במקומות הרלוונטים.
...
הסיבות לפיטורין לטענתו היו,"חיים לא הצליח להגיע לרמה הנדרשת"-ע' 195 ש' 3, ובהמשך "כשהיו טעויות שחזרו על עצמם אז מצאנו לנכון לפטר אותו" ש' 9.
פיצוי לתובע 45,000 ₪ סוף דבר 36.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 582,847 ₪ להיום ולתובע סך של 45,000 ₪ להיום, בצרוף הוצאות משפט, כשהן נושאות ריבית והצמדה כחוק מיום הוצאתן ועד התשלום המלא בפועל, וכן 13% שכ"ט עו"ד בתוספת מע"מ. הנתבעת תשלם סכומים אלה תוך 30 יום מיום המצאת פסק דין זה לידיה, שאם לא כן ישאו הסכומים ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד יום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

כפועל יוצא מכך, יש להדרש לטענה האם בגין אותה הפקדה הנתבע חב בנזקים עליהם עומד התובע בתביעתו זו. נדון בטענות אלו לפי סדרן: הסוגיה הראשונה : הדיבה תחילה אבהיר כי טענת ההתיישנות הועלתה בראשיתו של ההליך וזאת בעקבות בקשתו של הנתבע ולאחר שניתנה לתובע זכות תגובה בעיניין זה. ביום 7.12.2020 ניתנה על ידי החלטה, בה מצאתי לדחות את הדיון על טענת ההתיישנות והשהוי עד לאחר תום פרשת העדויות, ולקבלה במסגרת עתירת הנתבע להפקדת ערובה להוצאותיו.
] " אחרי כמה ימים מהשריפה, עוד לפני כן יעקב מתקשר אליי דיבר על דוד המלך והתורה, אחר כך אחרי כמה ימים 3-4 ימים אחרי השריפה היתקשר אמר תשמע יש לי עדויות כי מאיר שרף את החנות , אמר כי יש לו וידאו, הוא אומר כי רואים בן אדם , הוא אמר שהוא ראה את מאיר, אם אתה לא מסתדר איתי אמשיך הלאה." (עמ' 20 שורות 13-16 לפר' הדיון מיום 31.10.22).
(להרחבה ראו: ת״א (ת״א) 28564-05-20 פלונית נ׳ קבוץ גבולות (11.3.21), במקרה זה נדונה ונדחתה טענה זו; וגם: ת״צ (מחוזי מרכז) 65049-07-20 אילנה שטל נ׳ חברת פרטנר לתקשורת בע״מ פס׳ 25 לפסק הדין (14.10.21)).
בהמשך הגיע בית המשפט למסקנה כי התובע הפר את חובתו זו כלפי הנתבע בעת שלא השיב לידיו את המושכר במצב תקין כמוסכם: " לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובראיות שהוגשו לתיק בית המשפט, אני מקבלת את טענת התובע, כי החנות לא הושבה במצב תקין, וכי הושארה ביום מסירת החזקה כשנדרשים בה שיפוצים נרחבים. " (פסקה 64 לפסק הדין).
מסקנה זו של בית משפט קמא קיבלה חזוק בפסק הדין בעירעור: " צודקים המערערים כי סעיף 13.1 להסכם השכירות, שמבטא את אחריותם למצב המושכר, לא מקים חבות מוחלטת בכל הנוגע להשבת המושכר לקדמותו. ברם, שאלת החבות ואופייה לא הייתה סלע מחלוקת בהליך בבית משפט קמא ולא לובנה במהלך דיון ההוכחות (סעיף 43 לפסק הדין). המערערים לא הכחישו, בכתב ההגנה שהגישו, את החבות המוחלטת שיוחסה להם מכוח סעיף 13.1 להסכם, בסעיף 9 לכתב התביעה (המערערים 'דילגו' בכתב ההגנה על סעיף 9 לכתב התביעה ולא התייחסו אליו בכלל, בנגוד להכחשותיהם לסעיפים אחרים בכתב התביעה, הכחישו את סעיפים 7, 8 לכתב התביעה ולאחריהם את סעיף 11 וגו'); הודו, בסעיף 8 לכתב ההגנה בחובתם להשיב את המצב לקדמותו וחלקו רק על הסכום שנידרש לשם כך מה שמלמד, כי הם הודו בחובתם המוחלטת להשיב את המצב לקדמותו וטענו להגנתם, כי הם עמדו בחובתם זו; היתנהלות המערערים לאחר ארוע השריפה מלמדת על הכרה בחובתם להחזיר את המצב של המושכר לקדמותו גם בשל ארוע השריפה ללא קשר לסיבת פריצתה, כך שטענת בא כוחם, בעירעור לפנינו, כי ארוע השריפה מנתק את אחריות מרשיו הנה טענה כבושה שהועלתה רק בשלב העירעור."( עמ' 2 לפסק הדין).
בשים לב לכך שהתובע האריך את ההליך שלא לצורך, הגם שהובהרו לו הקשיים המהותיים שבכך,[footnoteRef:8] כפי שהנתבע הטעים בסיפא סיכומיו, וככלל מעצם הגשת תביעה זו שלא היה בה צורך, פרט על פניו לבוא בחשבון עם הנתבע על ההליך הקודם שזה פעל באמצעותו כלפיו, אני עושה שימוש בסמכות המנויה בתקנה 156 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע״ט-2018 המאפשרת הטלת הוצאות לטובת הנתבע ולהעמידן על סך 40,000 ₪ שכר טירחת ב"כ הנתבע.
...
בסופו של דבר הוא עשה מה שעשה והוציא דברים במרמה ועל זה הערעור.
אם כך, הרי שדין טענות התובע בסוגיה השנייה להידחות גם כן. סוף דבר אפוא יוצא כי במכלול האמור לעיל, דין התביעה להידחות על כל רכיביה וכך אני מורה.
[8: ראו החלטתי בדיון קדם המשפט מיום 27.2.2022.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו