בהחלטות הללו נדחו בקשותיו של המבקש, דוד כהן, לזימון עדים ולגילוי מסמכים, במסגרת ערעור שהגיש נגד החלטת הלישכה לסיוע משפטי, שלא לייצגו בהליך משפטי.
לדבריו, "עם כישורי המכירות שבהם ניחן, וקולו הרדיופוני, היה מוכר בהצטיינות את מוצרי החברה, וזאת כאשר מכר 150 שמפונים במשך כ-4 שעות בלבד, בסניף סופר פארם ברמת אביב, וזאת לתדהמת כולם, וכך הגיע למקום הראשון במכירות". לאחר היתדיינות ממושכת, הגיעו הצדדים להסכם פשרה, וביום 26.1.2012 נתן בית הדין האיזורי לעבודה (השופט ד' ספיבק ונציגי הציבור י' סרי ו-ב' חג' יחיא) תוקף של פסק דין להסכם הפשרה, שלפיו:
"מבלי להודות בטענה מטענות הצדדים ולסילוק סופי ומוחלט של כל תביעות התובע מהנתבעת הנובעים מיחסי עובד-מעביד ומסיומם, תשלם חברת דנאל השמות ושרותי מיקור חוץ בע"מ לתובע סך של 600 ₪ וזאת בהמחאה שנמסרת לידיו במעמד חתימה על הסכם הפשרה.
לבסוף, מציין כהן, "איני עורך דין בהכשרתי, ואינני עובד מזה, ואין ברשותי לרכוש שירותי עורך דין. בנסיבות דנן מתבקש בית המשפט לתת לי את יומי בבית משפט ולהורות על קבלת העירעור, לתת לי לזמן עדים ולקבל מסמכים להוכיח את תביעתי".
המשיבה טוענת מנגד, כי דין הבקשה להדחות.
...
לבסוף, מציין כהן, "איני עורך דין בהכשרתי, ואינני עובד מזה, ואין ברשותי לרכוש שירותי עורך דין. בנסיבות דנן מתבקש בית המשפט לתת לי את יומי בבית משפט ולהורות על קבלת הערעור, לתת לי לזמן עדים ולקבל מסמכים להוכיח את תביעתי".
המשיבה טוענת מנגד, כי דין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה
אקדים אחרית לראשית ואומר, כי החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות, והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
לאחר עיון בטענות הצדדים מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור – להידחות, וכך אמליץ לחברַי שנעשה, אם כי מנימוקים שונים מאלו שעליהם התבסס בית המשפט המחוזי.
נמצאנו למדים, כי אין זה נכון שכשבהליך ביקורת מנהלית עסקינן לא ניתן לזמן עדים ולבקש גילוי מסמכים.