מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשות בתיק פשיטת רגל: מחלוקות בין חייב לאחים

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

המבקשת טענה כי "2. הצדדים חלוקים ביניהם בשאלה מהו החוב נשוא השיעבוד. 3. המבקשת טוענת כי פרעה את מלוא החוב. 4. מר משה כהן, מנהל הגבייה, ערך למבקשת חשבון בנכוי ההפחתה לפי תקנת שר הפנים והגיע למימצא לפיו סכום יתרת החוב עומדת על סך 250,000 ₪. המבקשת ביקשה ממנו שובר תשלום, אולם טען שאינו מוסמך לתת לה שובר לתשלום, לאור הנחייה שקבל מעו"ד פורת דב עופר לפיה אסור למשיבה לקבל מן מבקשת תשלום ללא קבלת אישור בית המשפט לפשיטת רגל והנאמן לנכסי בעלה החייב... 5. ביום 5.3.18 קיבלה המשיבה לקופתה את הפיצויים המגיעים למבקשת על פי החלטת בית המשפט הנכבד, שהסיר את המכשול, בסך 244,035 ₪" (סעיפים 5-2 לבקשה).
בתגובת הערייה לבקשה ולהודעה מיום 10.4.18, נטען כי על המבקשת להעלות טענותיה בתיק פשיטת הרגל של בעלה, החייב (להלן: מר כוכבי), ולא בתיק דנן.
כך למשל, ברע"א 7987/06 הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ נ' אחים אבולעפיה בע"מ (25.3.2007) קבע כב' השופט (כתוארו אז) א' גרוניס כי "התובעים אינם כופרים באופן מפורש במלוא החוב למבקש. במילים אחרות, מכירים הם באפשרות שעריכת החישובים על פי דרכם תוביל לתוצאה לפיה חייבים הם סכום כלשהוא למבקש. בנסיבות אלה אין, דרך כלל, מקום למתן סעד זמני המונע את מימוש השיעבוד אשר נועד להבטיח את פרעון החוב" (פסקה 3 לפסק הדין.
...
סוף דבר בקשה זו היא אחת מני בקשות נוספות שהגישו המבקשת ובעלה במטרה לעכב את הליכי פינויים מנכס המקרקעין.
בנסיבות העניין, לא שוכנעתי גם כי מתקיימים יתר המבחנים שהתוותה הפסיקה למתן סעד זמני.
לאור כל אלה, דין הבקשה לעיכוב פינוי המבקשת מדירת המגורים – להידחות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שקלתי האם אין מקום לפזר את תיק פשיטת הרגל מחמת ניצול לרעה ע"י החייב אך לעמדת המנהל המיוחד, נימסר לו לאחרונה מידע לפיו יש לחייב זכויות בנכס [הכוונה לנכס שאחיו של החייב היה בו דייר מוגן ולא לנכס נשוא הבקשה דנן - א.ל.ע.] ומשכך עותר המנהל המיוחד להכריז על החייב פושט רגל ולאפשר לו לחקור באשר לנכסים או זכויות שיש לחייב.
ברם, הנאמן היתנגד לכך וטען כי "אני מיתנגד להצגת השיטריות. אני לא יודע מה עסקת היסוד שעומדת מאחורי השיטריות. במבט חטוף ראיתי שהתאריכים הם משנים 2007-09 לכן אני לא מצליח להבין את הרלבנטיות שלהן, לא לענין רלבאנטיות להליך עצמו אלא איך הם קשורים לעסקה נשוא המחלוקת כאן. משלא צורפו ולא הוגשו אני מיתנגד להצגתם"; ומיד בהמשך: "חברי מציג לי שטרות שמועד הפירעון שלהם הוא ינואר 2007 והוא נעשה בספט' 2006 והוא השטר היחידי שעליו יש תאריך בו נעשה השטר. היא הנותנת. מה הקשר של השיטריות האלה להליך הנוכחי, קל וחומר לעדות של החייב שאומר שהיו לו יחסים קודמים בינו לבין הניה. אני מיתנגד להצגתם. אם רצו היו צריכים להגיש בתצהיר" (שם, עמ' 14-13).
סוף דבר מכלל האמור לעיל, בקשת הנאמן (בקשה מס' 37) מתקבלת וניתנות ההוראות הבאות: ניתן בזאת סעד הצהרתי, לפיו ההסכם, אשר נחתם בין החייב ואחיו לבין ה"ה אפרים הניה, יצחק הניה וישראל אלישע ביום 11.5.2006 (נספח א' לבקשה), הנו הסכם למראית-עין וככזה הנו בטל.
...
בהתאם לכך, אני מורה על מחיקת הערות האזהרה שנרשמו על חלקו של החייב בנכס לטובת אפרים הניה, יצחק הניה וישראל אלישע ו/או לטובת גב' אורלי מסה ועו"ד ראובן (רובי) גלבוע, והנאמן רשאי להציג פסיקתא מתאימה לחתימתי.
לפי שעה תעמוד בתוקפה החלטתי מיום 9.12.2019 בעניין זה ומחצית חלקו של החייב בדמי-השכירות תועבר לנאמן, וזאת אלא אם כן הצדדים יגיעו להבנות אחרות.
ברם, אני מורה עוד כי מעתה ואילך עו"ד בן עזרא ישתף את הנאמן בהליכי ההשכרה של הנכס וכי השכרת הנכס וגביית דמי-השכירות תיעשה על-ידי הנאמן ועו"ד בן עזרא בצוותא חדא, ולא באופן בו עו"ד בן עזרא הוא "המשכיר" והוא מעביר את החלק הרלוונטי לקופת-הכינוס.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות הליכי פשיטת הרגל שנוהלו נגד החייבת, נוהל משא ומתן בין החייבת ובני משפחתה מחד, לבין הנאמנים מאידך, לשם פדיון זכויותיה של החייבת בדירה באופן שלא יידרש ממנה לפנותה.
לאחר שלא הושגה הסכמה בין הצדדים בדבר סכום הפדיון הראוי, הוגשה בקשה למימוש הדירה במסגרת תיק פשיטת הרגל (למרות שניתן היה לממש את הדירה בלישכת ההוצאה לפועל מכח שטר המשכנתא), וזאת נוכח הסכמתו האמורה של הנושה המובטח.
המחלוקת היחידה נגעה לשיעורם של דמי הסידור החלוף שישולמו לחייבת.
מטעם החייבת התייצבו חתנה אמיר שיפמן, מיופה כוחו של שיפמן (אדם בשם יעקב קדוש) ואחיה יונתן גל. כמו כן התייצבו שני מציעים חצוניים.
...
לאחר עיון בטיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה כי אין מנוס אלא לחדש את הליכי המכר רק לאחר שהחייבת תפנה את הדירה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יובהר, שבגין אותו חוב לרשות המיסים ניפתח תיק מימוש בהוצאה לפועל שהתנהל כ-15 שנים ללא היתקדמות בשל מחלוקות בין החייב לאחיו.
בית המשפט המחוזי חזר והבהיר בשורה ארוכה של החלטות כי הליך פשיטת הרגל אינו המסגרת הדיונית המתאימה לבירור טענותיו של המבקש בנוגע לחובות הנטענים של האחים כלפיו; והמשמעות היא שללא קשר לתוצאת העירעור, שמורה למבקש הזכות לנקוט בהליך משפטי מתאים בקשר עם חובות נטענים אלה, ככל שימצא לנכון לעשות כן. כך או אחרת, אין ולא יכול להיות חולק כי את חובות המבקש לנושים יש לפרוע – ומשהופקדו הכספים בקופת פשיטת הרגל, אין הצדקה לדחות את חלוקתם לנושים.
חשוב להדגיש שכפי שהבהיר החייב עצמו בבקשות שונות שהגיש, החייב מעולם לא היה חדל פרעון שכן יש לו זכויות בנכס העולות על מלוא חובותיו ועל אף האמור הוא בחר לנקוט בהליך פשיטת רגל שאינו מתאים למצבו הכלכלי ובקש לעשות שימוש בהליך לצורך תשלום חובותיו ככל הנראה מתוך הנחה שמהלך זה יאפשר לו להיתמודד מול נושיו באופן שלא יביא למימוש הנכס שבבעלותו (ראו לדוגמא דברי החייב בבקשתו מתאריך 2/9/21).
הלכה למעשה, החייב, אחיו וגורמים נוספים גררו את בעלי התפקיד ואת בית המשפט לסכסוך ממושך ומחלוקות בינם לבין עצמם ובינם לבין שוכרים המצויים במקום ודי לצורך כך לעיין בציטוטים של דברי הנאמן שפרט החייב עצמו בסעיף 102 לבקשתו מתאריך 9/8/22, בהם מתאר הנאמן פעם אחר פעם את הפעולות והניסיונות לקדם את ההליך, ללא הואיל.
...
בנסיבות אלה, נעתר בית המשפט לבקשת רשות המיסים שהינה נושה מובטחת, למימוש הנכס, וקבע שהמימוש יעשה בשיתוף המנהל המיוחד לנוכח גובה החוב של רשות המיסים ביחס לשווי המוערך של הנכס.
אשר לטענה שהחייב נותר עם חובות בתום ההליך, הרי שלאור הפירוט מצד הנאמן, לפיו כל החובות שהוכרעו בהליך כוסו, בכפוף לסעיף 69 לפקודה ולחובות שנוצרו לאחר צו הכינוס, הרי שדינה של טענה זו להידחות.
גם דינן של טענות אלה להידחות.
סוף דבר, הפסיקתה בגדרה יינתן הפטר לחייב תחתם.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בשלב זה, טרם נתפסו נכסים משמעותיים וטרם מומשו זכויות, אולם הנאמנת (בשיתוף הנאמן לנכסי אחיו של החייב) פועלת בניסיון לאתר נכסים ולממשם.
בהחלטה שניתנה ביום 31.1.22 נקבע כי בית המשפט בהליך פשיטת הרגל אינו דן במחלוקות בין המבקשת לחייב בעיניין דמי המזונות.
כך למשל קבע בית המשפט העליון בתיק רע"א 892/18 פלוני נ' פלוני (מיום 17.4.2018) כי את דמי המזונות הקצובים צריך לשלם החייב, אולם שעה שלחייב אין כל מקורות הכנסה ומצבו הבריאותי אינו מאפשר לו לעבוד ועם זאת בקופת פשיטת הרגל נצבר סכום כסף משמעותי נזיל (באותו מקרה דובר באיש עסקים מצליח ובקופה נצבר סך של מעל למיליון שקלים), ראוי כי תשלום קציבת המזונות תעשה מתוך כספי קופת הכנוס.
...
לעמדת הכונ"ר, בשים לב לכך שמדובר בחוב חדש ולאפשרויות הגבייה העומדות לרשות המבקשת אשר לא נוצלו על ידיה, ושעה שזכויות הנושים בכספים המצויים בקופת פשיטת הרגל קודמות, אין מקום להיעתר לבקשה להעברת הכספים הצבורים מקופת פשיטת הרגל לידי המבקשת.
לעניין זה אני מקבל את עמדת הנאמנת והכונ"ר כי המבקשת מנועה לבוא בדרישה לקבלת כספים מקופת פשיטת הרגל, כספים השייכים לנושי החייב, שעה שהיא נמנעת מביצוע פעולות גבייה רחבות העומדות לרשותה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו