בהתנגדותם- נספח 4 לכתב העתירה, העלו העותרים שתי טענות נפרדות, הראשונה היא שיש לתקן את הקו הכחול של התכנית ולכלול מלוא שטח החלקה בתכנית, לאחר שהתגלה לעותרים כי שטח 1,791 מ"ר משטח החלקה לא נכלל בתכנית למרות שאותו שטח כלול בתכנית מתאר טמרה ג/15767 שפורסמה למתן תוקף (להלן :"תכנית המתאר"); והטענה השנייה שהעלו העותרים מתייחסת למגרשי התמורה; נטען כי מיגרש 267 הוקצה בשיתוף עם עריית טמרה, והוא רחוק מחלקת המקור ולכן ביקשו העותרים כי יוקצו להם מיגרש ללא שתוף.
יצוין כי בכל הקשור לפירוק השתוף בין העותרים הפנה החוקר לסעיף 3ג' במסגרתו הקציב זמן לצורך הגעה להסכמות, אולם המלצה זו נדחתה על-ידי הועדה וזאת לאור התארכות ההליכים בקובעה, כי: "הוועדה מבהירה כי בנקודת זמן זו לא ניתן להמשיך בהליך תיכנוני, וכי נכון לתת תוקף לתכנית ולאפשר לרוב המוחלט של בעלי הקרקע לצאת למימוש התכנית באופן מיידי. מאחר ומדובר בבעלי קרקע רבים, לא סביר לקבל ההסכמות כאלו בפרק זמן של חודש, ובכל מקרה אם הדבר יבשיל- מדובר על שינוי שיכול להעשות בסמכות מקומית בהתאמה להוראות חוק הותמ"ל" (סעיף 1(א) להחלטת הותמ"ל, נספח ב' לתשובת המשיבים).
סעיף 24 לחוק קובע סד זמנים לסיום הטיפול בתכנית, בקובעו "הועדה תחליט לאשר תכנית שבסמכותה או לאשרה בשינויים, לקבוע תנאים לאישורה או לדחותה, בתוך 24 חודשים ממועד הגשתה".
מהוראות החוק עולה כי החוק שמר על העקרונות הבסיסיים של אישור תכנית מתאר מקומית על-פי חוק התיכנון והבניה, כגון הפקדת התכנית, הגשת התנגדויות והכרעה בהם על-ידי ועדת המשנה להתנגדויות ולאחר מכן אישור התכנית על-ידי מליאת הותמ"ל ופירסומה למתן תוקף.
מעבר לאמור, אין עסקינן בסתירה לכאורה מהוראות תכנית מתאר ארצית, שהיתה כן מצריכה אישור הממשלה או ועדת השרים שמינתה לעניין זה, נוכח הוראות סעיף 8(ב)(1) לותמ"ל, אלא עסקינן בהוראות תכנית מתאר מקומית.
...
לכאורה, התכנית הנוכחית לא עברה בחינה לפי סעיפים 10 ו-13 מאחר והגרסה של התכנית הקודמת היא שעברה בדיקות אלה ויש טעם בטענות העותרים, אלא שאף אם אניח כי נפל פגם בהתנהלות הועדה והתכנית לא עברה בחינה לפי סעיפים 10 ו-13 לחוק, ואף אם אניח כי יש להכריע בטענה זו חרף אי מיצוי ההליכים, סבורני כי יש לדחות את הטענה בשל השיהוי שדבק בהעלאתה, ולדחותה לפי תורת הבטלות היחסית.
אדון במקרה שלפניי, ואעשה זאת כאשר מודע אני לקביעת בית המשפט (כב' השופט ד' ברק ארז) בעע"מ 8518/11 הועדה המחוזית לתכנון ובנייה נ' אליודן חברה לבניין בע"מ (04.02.2013), לפיה, "השימוש בעיקרון של בטלות יחסית צריך להיעשות בזהירות רבה יותר ככל שהפגם שנפל בפעולת הרשות הוא חמור יותר, ולא כל שכן פגם של חוסר סמכות".
יישום האמור לענייננו מוביל למסקנה כי אף אם נפל פגם בהתנהלות הותמ"ל, אין מדובר בפגם המצדיק ביטול אישור התכנית.
לסיכום:
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי עילה בדין להורות על ביטול אישור התכנית מושא העתירה שלפניי ולא מצאתי עילה להתערבות בהחלטת הועדה, ועל כן דין העתירה להידחות.