מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה שלישית למניעת אלימות במשפחה

בהליך ה"ט (ה"ט) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובענה שבכותרת הנה למעשה, בקשה שלישית המוגשת ע"י המבקשת על פי החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א - 1991 (להלן: "החוק למניעת אלימות במשפחה").
...
לאחר ששמעתי הצדדים, שוכנעתי כי האירוע המתואר בבקשה ומהווה פגיעה קשה בפרטיות המבקשת, אכן התרחש כפי שהיא עצמה מתארת בצורה אותנטית גם בחקירתה.
אחרי כמה ימים נראה לי שהם העבירו את ה תיק לתחנת ***, כי קיבלתי שיחה מחוקר ממשטרת *** הוא אמר לי יש לך צו הרחקה ממנו עד 28.11 , אני ממליץ לך לכי לבית משפט, תבקשי צו הרחקה יותר ארוך.
מכל האמור לעיל מסקנתי היא אחת וכמפורט להלן: א .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

להלן נסקור את ההליכים והפעולות שבגינם מוגשת תביעה זו: הראשון - מחודש יוני 2018; בקשה למתן צו הגנה מכוח חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, שהגישה רים נגד עיסאם, אחותו והוריו במסגרת תיק ה"ט 27478-06-18 בבית המשפט לעינייני מישפחה בנצרת ואשר נדון בפני ס. נשיא (כתוארו אז) כבוד השופט אסף זגורי.
הגשת הבקשה השלישית למניעת הטרדה מאיימת, תוך הסתרת עובדות מהותיות מביהמ"ש (אי גילוי קבלת הבקשה השנייה למניעת הטרדה מאיימת שהגיש עיסאם נגד רים קודם לכן), ובידיעה כי עיסאם כלל לא היפר את ההגבלה שהוטלה עליו בנוגע לנשיאה בנשק בגדר פסק הדין שניתן בהליך הראשון למתן צו למניעת הטרדה מאיימת, מהוים בנסיבות העניין חוסר תום לב משווע.
...
לפי שאכנס לעובי הקורה אומר כי אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי גרסת התובע בדבר סימון הרובריקה של איסור הנשיאה והחזקת הנשק בטופס הבקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת, מהווה שינוי חזית לו היא מתנגדת (סע' 7 לסיכומים), משום שטענה זו נטענה מפורשות בכתב התביעה (סע' 27(ג)) והוכחשה ע"י הנתבעת בסעיף 23 לכתב ההגנה.
דא עקא, התובע נמנע מלהציג תלושי השכר שהונפקו לו בתקופה בה נשללה ממנו נשיאת הנשק, קרי בחודשים ינואר ופברואר 2019, ומשכך אין לפניי נתונים מלאים בדבר הפסד השכר שנגרם לתובע במהלך תקופה זו, והאם הוא מימש זכויות אחרות שעומדות לו בתקופת היעדרותו, כגון ניצול ימי חופשה וכיוצ"ב. לאור כל האמור לעיל, רואה אני לפסוק לתובע פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת הפקדת הנשק על דרך האומדנה בסך של 4,000 ₪.
אשר לנזק לא ממוני - עוגמת נפש, לאחר ששקלתי את מלוא טיעוני הצדדים, ולאחר שנתתי את דעתי למניעת יצירתו של "אפקט מצנן" של תלונות מוצדקות והאינטרס הציבורי בלאפשר את הגשתן, לעומת האינטרס הציבורי במניעת הגשת הליכי הטרדה מאיימת בלתי מוצדקות, מבלי שהמתלונן מאמין בצדקת התלונה, ככל שהיא נוגעת להטלת המגבלה שבמדרג הגבוה של איסור לשאת נשק למי שהדבר דרוש לו לצרכי פרנסתו, כל זאת בהסתמך על אווירת "חשש" כללית שאין לה אדנים עובדתיים, כפי שארע במקרה שלפנינו, ולאחר שנתתי את דעתי להשתלשלות הסכסוך בין הצדדים דכאן מאז פסק דינו של כב' השופט זגורי ואילך, נחה דעתי כי נסיבות המקרה מצדיקות פיצוי התובע בגין נזק לא ממוני בסך גלובלי של 17,000 ₪, וזאת בשל עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לו עקב האיסור לשאת נשק המשמש אותו לצרכי פרנסתו, ומשנמצא כי בקשת הנתבעת למניעת הטרדה מאיימת נעדרת הלימה בין המגבלה של איסור לשאת נשק ברישיון לבין חומרת ההטרדה המאיימת שנטען כי נקטה כלפיה התובע, וכן חוסר המידתיות באיסור האמור שביקשה הנתבעת להטיל במעמד צד אחד, תוך הסתרת הליכים קודמים שהתקיימו בין הצדדים, ובעיקר צו מניעת הטרדה מאיימת שניתן נגדה לבקשת התובע, מעיניו של בית המשפט, הן בבקשה והן בדיון במעמד צד אחד.
סוף דבר לשיטה אחרונה, התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

קדמו לבקשה זו, שלושה הליכים למתן צו הגנה, במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, 11 .
...
הטענה לפיה לא ניתן להידרש לסעד המבוקש והיה על המבקשת להגיש תובענה עיקרית לצו מניעה קבועה ובמסגרתה להגיש הבקשה דנן דינה להידחות גם כן. הבקשה הוגשה כאמור במסגרת תובענה למזונות קטינים וזאת כחלק אינהרנטי מחבות הצדדים להעניק לילדיהם קורת גג ראויה.
וגם משבא בית המשפט למסקנה, שיש לנקוט דרך זו, יחזור וישקול, מה היו מידתו והיקפו של איסור הכניסה, ובאיזה סייגים יש ללוותו".
אשר על כן, משהגעתי לכלל מסקנה זו היה ראוי שיבוטל הצו לאלתר.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ב"כ המשיבים ציין כי זוהי בקשה שלישית שמגישים המבקשים.
בבר"ע 179/04 נס שובל נגד מרים ניסים (10.8.2004) דן בית המשפט בחוק ותכליותיו ואת הזיקה בינו לבין החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, שנחקק עשר שנים לפניו וקבע כדלקמן: "העילה המיוחדת, שהיא החידוש של חוק מניעת הטרדה מאיימת, היא זו: אם אדם ביצע הטרדה בעבר, או נקט איומים כלפיו (זה היסוד הראשון, שכולל את המעשה שבוצע בעבר), ובנוסף לכך הנסיבות נותנות בסיס סביר להניח כי אותו אדם יטריד או יאיים שוב ויפגע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחרותו או בגופו של אותו אדם (היסוד השני, הצופה פני עתיד), כי אז, רק לאחר שהתקיימו שני היסודות הללו יחדיו ובאופן מיצטבר, רשאי בית משפט ליתן צו למניעת הטרדה מאיימת (בעיניין זה מקובלת עליי גישתה של עו"ד סלע בסעיף 28 לבר"ע).
בה"ט (ראשל"צ) 8252-06-17‏ ‏ שחר עזרא נ' ערן מישוריס (23.6.2017) היתייחס בית המשפט לאיזון בין המבחן הרחב הקבוע בסעיף 2 לחוק מניעת הטרדה מאיימת לבין הפגיעה הכרוכה במתן צו לפיו ואמר את הדברים הבאים: "... בהיתחשב בתכליות של החוק, ובסמכויות שהוא מקנה לביהמ"ש, ליתן צוים המהוים הגבלה של ממש על חירותו של אדם, על חופש התנועה שלו ועל חופש הביטוי שלו, ספק אם יש הצדקה להפעיל את אותן סמכויות בהיעדר סכנה לפגיעה ממשית במבקש.
...
משלא הוצגה כל ראיה אובייקטיבית התומכת בטענותיהם הקשות של המבקשים דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, אני מורה למזכירות להעביר החלטה זו למחלקת הרווחה בעיריית שפרעם.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המשיב ביקש שלוש פעמים סליחה על כך שאמר לבת לא לבוא.
עוד הציע שלאחר מכן יימצא מחוץ לדירה אם רב מוסכם על בני הזוג ימליץ על כך. המבקשת דחתה הצעה זו ובסיכומיו טען ב"כ המבקשת שיש להרחיק את המשיב מדירת המגורים למשך "כ- 3 חודשים או כמה שבועות עד שתימצא המבקשת דירה להשכיר, היא רוצה לעבור את חתונת הבת ולחפש דירה שכורה". גישה זו מוכיחה שהמבקשת מעוניינת להשתמש בארוע שהתרחש ככלי להשגת מטרות החורגות מתכלית החוק למניעת אלימות במשפחה.
...
המשיב הכחיש אירועי אלימות נוספים וביקש להבהיר מה ארע במקרה שארע לפני 15 שנה, דבר שלא אפשרתי לו, משום שאינו נראה לי רלבנטי לצורך ההליך שלפני.
טענת המבקשת היא שהיה על המשיב לציית לדרישתה ולעזוב את הבית "ביקשתי ממך לצאת מהבית ותפסת לי את שתי הידיים למרות שביקשתי ממך לצאת מהבית ותעזוב אותי" ואילו בא כוחה היה החלטתי יותר ולטענתו "(המשיב) ... היה צריך לעזוב אותה ולברוח מהבית, אם היו הדברים כפי שאומר לא היה צריך לנעול שום דלת אלא לברוח". המבקשת הבהירה עמדתה שרצונה הוא שהמשיב יהיה מחוץ לבית "עד אחרי החתונה" ובמקום אחר: "אני לא הולכת להיות איתו בבית, אני לא בבית, יש לי חתונה בעוד 4 שבועות, אני לא צריכה לחשושים. בוא נסכם שאתה לא בבית". אין חולק שבטרם הגיעו השוטרים ניגבה המבקשת את עקבות הדם מהרצפה.
לא שוכנעתי מטענתה של המבקשת שהיא חיה בפחד, התרשמתי שהמשיב אינו מהווה סכנה למבקשת.
התוצאה היא שהמשיב רשאי לחזור לדירת המגורים מיד לאחר תום ההרחקה שהוטלה עליו על ידי משטרת ישראל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו