נוסף על כך, לנתבעים ניתנה זכות ברירה (אופציה) להאריך את תקופת השכירות למשך שתי תקופות שכירות נוספות, כל אחת בת 24 חודשים.
לטענת התובע, עד ליום 30.11.2023 דמי השכירות שולמו על ידי הנתבעים כסדרם ובמלואם, אולם החל מחודש דצמבר 2023 ועד למועד הגשת התביעה, הנתבעים לא שילמו את דמי השכירות כמתחייב מהוראות הסכם השכירות, וזאת לאחר שההמחאות שמסרו עבור דמי השכירות חוללו, משניתנה הוראה לביטולן.
עוד נטען על ידי התובע, כי נכון למועד הגשת התביעה לנתבעים חוב דמי שכירות בסך של 88,000 ₪, דבר המהוה הפרה יסודית של הסכם השכירות ומקנה זכות לפינוי המושכר.
דומני כי הנתבעים מודעים היטב לחרב הפיפיות שמקופלת בטענה כי התובע אינו בעל הזכות, ולכן ביקשו לבסס מקור חוזי אחר (ולא מכוח הסכם השכירות) לזכות החזקה במושכר.
...
בע"א 548/78 שרון נ' לוי, פד"י לה (1) 736, 760, נפסק:
"כלל נקוט בידי בתי המשפט מימים יממה, שמעמידים בעל דין בחזקתו, שלא ימנע מבית המשפט ראיה, שהיא לטובתו, ואם נמנע מהבאת ראיה רלבנטית שהיא בהישג ידו, ואין לכך הסבר סביר, ניתן להסיק, שאילו הובאה הראיה, היתה פועלת כנגדו. כלל זה מקובל ומושרש הן במשפטים פליליים, וככל שהראייה יותר משמעותית, כן רשאי בית המשפט להסיק מאי הצגתה מסקנות מכריעות יותר וקיצוניות יותר נגד מי שנמנע מהצגתה"
אשר על כן, משנחה דעתי כי התובע זכאי לדרוש מהנתבעים את פינויים מהמקרקעין, לכל הפחות מכוח הסכם השכירות עליו חתמו הצדדים ואשר מכוחו מחזיקים הנתבעים במושכר, ומשמצאתי כי לנתבעים אין כל זכות חוקית אחרת מכוחה הם זכאים להחזיק במושכר מקום שבו לא הוכחה זכות אחרת שהוענקה להם להחזיק במושכר – דין התביעה להתקבל.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להתקבל.
הנני מורה לנתבעים לפנות את המושכר ברחוב המפעל 3, אזור התעשייה אור יהודה הידוע כגוש 6226, חלקה 33.