בהחלטה נקבע:
"אני מקבל את דעת בית משפט השלום שבהנתן המסכת המלאה, דהיינו 'שיחת האיום' ביחד עם פניותיו החוזרות ונישנות של עורר 2 (העורר, ע.כ.) שקיימות ראיות לכאורה נגד העוררים. אולם, משאין זהוי של עורר 1 (נאשם 1, ע.כ.) כמי שביצע את שיחת האיום, הראיות נגד העוררים נחלשות באופן כזה המצדיק, בעיני, להורות על שחרורם של העוררים בשלב זה."
המשיבה הגישה ערר על ההחלטה הנ"ל בבש"פ 8679/23 וביום 8.12.23 קיבלו הצדדים את הצעת בית המשפט העליון לפיה:
"החלטת בית המשפט המחוזי מיום 7.12.2023 על שיחרור המשיבים ל'מעצר בית' בכפוף להפקדה ולערבויות – תעמוד בעינה. יחד עם זאת, בית משפט השלום הדן בתיק העקרי, ידון ויחליט כחכמתו בבקשת המבקשת לתיקון כתב האישום, מחמת אותה טעות סופר שנפלה בו, כשבינתיים הודיע ב"כ המשיב 1 שהעד ששמו נשמט מרשימת עדי התביעה (הנהג, ע.כ.), יזומן כעד הגנה. אם יוחלט לתקן את כתב האישום, יחזרו שני המשיבים לאלתר לבית המעצר: המשיב 1 (נאשם 1, ע.כ.) יהיה נתון במעצר עד תום ההליכים; המשיב 2 (העורר, ע.כ.) יהיה נתון במעצר עד למתן החלטה אחרת, תוך שמירת זכותו להגיש בקשה להורות על הגשת תסקיר מעצר מטעם שירות המבחן.".
ב-17.12.23 התיר בית משפט השלום הדן בתיק העקרי את תיקון כתב האישום, ובהחלטה מיום 18.12.23 הורה על מעצרו של העורר עד להחלטה אחרת והפנה אותו לקבלת תסקיר מעצר (נאשם 1 נעצר עד לתום ההליכים נגדו).
ב"כ העורר הציע לעבות את תנאי השיחרור המוצעים כך שסכום ההפקדה יוגדל (למרות שהדבר לא נרשם בפרוטוקול הדיון, הוצעה הפקדה של 50,000 ₪) ושני מפקחים יפקחו על העורר בכל רגע נתון.
אני מסכים עם בית משפט השלום שהתסקיר בעיניינו של העורר אינו חד משמעי – מצד אחד מתאר שירות המבחן את העורר באופן חיובי, נעדר עבר פלילי, העושה מאמצים לחיות אורח חיים נורמאטיבי, אשר לרוב נוהג על פי הנורמות והכללים הנורמטיביים בחברה, ושההליך המשפטי מהוה עבורו גורם מרתיע ומציב גבולות; ומצד שני מעריך שירות המבחן שבמצבי לחץ כלכליים עלול העורר לפעול באופן דורשני ומאיים, מבלי יכולת לבחון את מעשיו ואת המחירים שהוא עלול לשלם על היתנהלותו וכי במצבי לחץ כלכליים ורגשיים עלול העורר להיתנהגות אלימה בעתיד.
...
בהחלטה נקבע:
"אני מקבל את דעת בית משפט השלום שבהינתן המסכת המלאה, דהיינו 'שיחת האיום' ביחד עם פניותיו החוזרות ונשנות של עורר 2 (העורר, ע.כ.) שקיימות ראיות לכאורה נגד העוררים. אולם, משאין זיהוי של עורר 1 (נאשם 1, ע.כ.) כמי שביצע את שיחת האיום, הראיות נגד העוררים נחלשות באופן כזה המצדיק, בעיני, להורות על שחרורם של העוררים בשלב זה."
המשיבה הגישה ערר על ההחלטה הנ"ל בבש"פ 8679/23 וביום 8.12.23 קיבלו הצדדים את הצעת בית המשפט העליון לפיה:
"החלטת בית המשפט המחוזי מיום 7.12.2023 על שחרור המשיבים ל'מעצר בית' בכפוף להפקדה ולערבויות – תעמוד בעינה. יחד עם זאת, בית משפט השלום הדן בתיק העיקרי, ידון ויחליט כחכמתו בבקשת המבקשת לתיקון כתב האישום, מחמת אותה טעות סופר שנפלה בו, כשבינתיים הודיע ב"כ המשיב 1 שהעד ששמו נשמט מרשימת עדי התביעה (הנהג, ע.כ.), יזומן כעד הגנה. אם יוחלט לתקן את כתב האישום, יחזרו שני המשיבים לאלתר לבית המעצר: המשיב 1 (נאשם 1, ע.כ.) יהיה נתון במעצר עד תום ההליכים; המשיב 2 (העורר, ע.כ.) יהיה נתון במעצר עד למתן החלטה אחרת, תוך שמירת זכותו להגיש בקשה להורות על הגשת תסקיר מעצר מטעם שירות המבחן.".
ב-17.12.23 התיר בית משפט השלום הדן בתיק העיקרי את תיקון כתב האישום, ובהחלטה מיום 18.12.23 הורה על מעצרו של העורר עד להחלטה אחרת והפנה אותו לקבלת תסקיר מעצר (נאשם 1 נעצר עד לתום ההליכים נגדו).
לאחר שבחנתי את המיוחס לעורר בכתב האישום ואת המלצת שירות המבחן, מסקנתי היא שניתן להורות על שחרור העורר למעצר בית, כהמלצת שירות המבחן, תוך עיבוי תנאי הפיקוח.
כמו כן, בהינתן תנאים מתאימים, אני סבור שניתן לאיין את המסוכנות הנשקפת מהעורר ולהורות על שחרורו לחלופת מעצר.
התוצאה
אני מקבל את הערר ומורה על שחרורו של העורר למעצר בית בתנאים הבאים:
העורר יתייצב לדיונים בעניינו ויימנע מלשבש הליכי משפט.