לקראת תום הדיון הצעתי לצדדים להסכים למתן פס"ד לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, ללא דיון נוסף ועל סמך מיסמכי התיק וסיכומים שיוגשו.
בתגובה לכך ביקש ב"כ הנתבעת לחקור את התובעת, אך משהבהרתי לו שבמצב דברים כזה התובעת יכולה להחקר רק אם תשמש כעדה מטעם הנתבעת, הודיע ב"כ הנתבעת כי הוא אינו מעוניין בכך, ולכן החלטתי (בעמ' 14 לפרוטוקול ובהמשך להחלטתי מעמ' 13 לפרוטוקול) כי התובעת לא תחקר ע"י ב"כ הנתבעת ולא תעיד כלל בדיון.
ומאחר שבת התובעת הסתייגה מדברים אלה (אמרה "אני לא זוכרת שאמרתי את זה" בשורה 17 בעמ' 35 לפרוטוקול) והסתייגה בהמשך גם מאותנטיות ומדייקנות התמליל הנ"ל (העדה טענה כי לא קראה את התמליל לקראת הדיון השני אך כן קראה אותו לקראת הדיון הראשון, אך לא הייתה בפיה הסתייגות קונקרטית מתוכן או מצורת התמליל), וגם מאחר שב"כ התובעת אמר כי לא קיבל את קבצי השמע של ההקלטות ולכן לא האזין להם בטרם הדיון (ומשכך ומן הסתם לא יכול היה לומר כי התמליל משקף נכונה את קובץ השמע), הוריתי לעצור את שטף החקירה הנגדית של עדה זו, כדי להשמיע לה בדיון עצמו את ההקלטה של הדברים שהיא אמרה קודם שהיא אינה זוכרת שהיא אמרה אותם.
בכך, התובעת (באמצעות בתה) הפרה את חובתה החוזית הבסיסית לשמור על הגינה.
זה המקום לפרט את המחדלים הראייתיים הרלוואנטיים הבוטים של שני הצדדים גם יחד:
שני הצדדים לא הציגו חוות דעת מומחה כדין של מומחה לבוטניקה או של שמאי או של אדם המומחה בתחום רלוואנטי אחר, שיכול להעיד כמומחה על מצב הגינה (לפני ואחרי גיזום היתר), שיכול להסביר איזה נזק בדיוק נגרם לגינה, האם מדובר בנזק קבוע או זמני בלבד, מהי עלות תיקון הנזק, ועוד.
ניכר איפוא כי התובעת "נזכרה" לתבוע בגינם בכתב התביעה רק כדי להאדיר באופן מלאכותי את תביעתה, וזה אמנם הרושם הכללי שנותר בסופו של יום, גם לאור חוסר הרצינות המובהק שבו הוגשה התביעה לסעד זה.
הנתבעת לא הוכיחה את זכאותה לכל סעדי התביעה שכנגד (פרט לעוגמת הנפש)
בשלב זה ודאי לא יתפלא הקורא לקרוא, כי הנתבעת לא השכילה להוכיח, בראיות קבילות וממשיות כדין, את כל הסעדים אותה תבעה בכתב התביעה שכנגד.
...
למרות שלא קיימת חוות דעת מומחה רלוונטית וחוקית לשיעור הנזק, אני סבור שלא ראוי לפטור את התובעת בלא כלום, וזאת מאחר שהתובעת עצמה צירפה לכתב התביעה העיקרית שלה את הצעת המחיר של הגננת מטעמה (שאח"כ ומשום מה הפכה להיות עדת הגנה מטעם הנתבעת דווקא), והתובעת טענה לאורך כל הדרך (גם בשיחות ובהתכתבויות בטרם הגשת התביעה המשפטית ובטרם מימוש הערבות הבנקאית) כי זהו סכום הנזק הנכון/הסביר שנגרם לגינה.
על פגיעה זו בנסיבות מיוחדות אלה אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת סך של 7,000 ₪ בגין עוגמת נפש, סכום סביר ומידתי לדעתי.
בהתאמה ובאופן אופרטיבי, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 9,947 ₪ (סכום הערבות הבנקאית שחולטה בסך 24,000 ש"ח בניכוי הסך הנ"ל של 7,053 ₪ שבו על התובעת לשאת בגין עלות שיקום הגינה ובניכוי סך נוסף של 7,000 ₪ בגין עוגמת נפש), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה 11.5.21 ועד יום התשלום המלא בפועל.
אני קובע כי אף אחד מהצדדים אינו זכאי להוצאות ולשכ"ט עו"ד, כך שכל אחד מהם יישא בעצמו בכל הוצאותיו.