(ג) תוקנו פסק דין או החלטה אחרת כאמור בסעיף קטן (א) יראו, לענין ערעור, את מועד החלטת התיקון כמועד מתן פסק הדין או ההחלטה האחרת.
ראו למשל עמ"ש (ת"א) 45534-06-22 פלוני נ' אלמונית (31.10.2022, נבו) פסקה 7 נקבע כי:
"בהנתן שמדובר בהסכם פשרה לכאורה שקבל תוקף של פס"ד, הפן החוזי והפן השפוטי מכתיבים אף את הפרוצידורה שבה יש לנקוט לצורך תקיפת פסק הדין שאישר את הסכם הפשרה. אם ביטולו מבוקש בשל עילות חוזיות, על הצד המעוניין לבטלו לנקוט בתובענה לביטול פסק דין ולהגישה לערכאה שאישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק הדין; זאת, בנגוד למצב שבו העילה לביטול פסק הדין נובעת מפגמים שפוטיים שנפלו בו, שאז על הצד שמעוניין לבטלו להגיש ערעור על פסק הדין.
מאחר והתובע ובא כוחו חלוקים בגרסאותיהם באשר למועד בו הביע התובע את החרטה, כך שיכולות לעלות טענות גם במישור שבין עו"ד ללקוח, ומשעה שלא צורפו ראיות בנוגע לכך, כשעל פי גרסת ב"כ התובע היתה לתובע גמירות דעת בעת הגשת הסכם הפשרה והחתימה עליו, בית המשפט אינו יכול לקבל את בקשת התובע לביטול פסק הדין.
...
"מאפייניו הנ"ל של הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין על-ידי בית המשפט, שכאמור ממזג בתוכו תכונות של הסכם פשרה ותכונות של פסק דין, מצדיקים גישה זהירה בבואנו לבחון טענות התוקפות את תקפותו של פסק הדין בשל פגם בכריתת ההסכם שעומד בבסיסו, ורק טעמים כבדי משקל יצדיקו את המסקנה כי דין ההסכם להתבטל, כפי שנקבע בע"א 7399/10 חלפון נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 8.11.10):
"
בנסיבות אלה, בהעדר הוראה חוקית לבקשה, תוך שמירת שיקול דעת בית המשפט בעניין זה, ובשים לב למשאבים שיידרשו לבחינת טענות התובע ובא כוחו, הסותרות זו את זו, ודורשות מסכת עובדתית של "משפט בתוך משפט", תוך גרירת הנתבעת למסכת זו, לאחר שבהיבט השיפוטי של פסק הדין לא נפלו פגמים, מצאתי כי יש לדחות את הבקשה.