מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון מעצר בית למעצר עד תום ההליכים

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר שהמאשימה היתנגדה לבקשה, ואף הצביעה על כך שהמפקחים צעירים, פנה ביום 5.4.2022 דהן בבקשה מתוקנת לעיון חוזר, והציע כתובת אחרת למעצר בית ומפקחים מבוגרים יותר.
סעיף 61 (ג) לחוק המעצרים קובע כי: "בלי לגרוע מהוראות סעיף 62, ניתן פסק דין מרשיע נגד נאשם לאחר שהיה נתון במעצר לתקופה המצטרפת כדי תשעה חודשים ... בשל אותו כתב אישום, רשאי בית המשפט שהרשיעו לצוות על הארכת מעצרו או על מעצרו מחדש עד למתן גזר דין, אם מצא כי יש עילה למעצרו;..." הוראה זו באה לשרת "טעמים של יעילות ושל צדק... בשל ההכרות שיש לבית המשפט שנתן את הכרעת הדין המרשיעה עם עניינו של הנאשם; הוא בקי ורגיל בתיק, על פרטי-פרטיו – המעשה והעושה. קל יותר לבית המשפט שהרשיע את הנאשם להגיע להחלטה נכונה בהארכת מעצר לאחר הכרעת דין, מאשר לבית המשפט העליון, אשר יתוודע אז לראשונה לנאשם ולעובדות המקרה...". על רקע זה, נקבע כי "הסמכות אשר מקנה סעיף 61(ג) לבית המשפט שהרשיע את הנאשם נועדה לייעל את הליכי המעצרים, ולהקל מן העומס הרב המוטל על בית המשפט העליון. כך שעם מתן הכרעת הדין מוסמך בית המשפט שהרשיע את הנאשם להאריך את מעצרו בתשעים ימים, בתקווה כי עד תום תקופת המעצר ינתן גזר הדין ולא יהיה צורך בפניה לבית המשפט העליון בבקשה להארכת מעצר נוספת...אין מדובר בתקווה ערטילאית, אלא בחלק מתכנית העבודה של בית המשפט שנתן את הכרעת הדין, והיא בשליטתו, על-פי יומנו. הפרשנות הנלמדת לעיל מלשונו של סעיף 61(ג) עולה בקנה אחד עם תכלית זו..." (ר' בש"פ 5575/17 מדינת ישראל נ' פלוני, פסקות 17-18 (10.8.2017).
...
נוסף על כך, אין בידי לקבל את טענת בא כוח המשיב כי יש להעבירו לחלופת המעצר האמורה, בדומה לנאשם בן-עמי המעורב גם הוא בפרשה ושוהה כיום במעצר באיזוק אלקטרוני.
עיקרי הטענות לטענת המאשימה אין מנוס מהארכת מעצרם של הנאשמים עד למתן גזר הדין, וזאת בהינתן מסוכנותם הרבה, כפי שנקבעה על ידי כב' השופט רובין ועל ידי כב' השופטים סולברג, אלרון וברון.
דיון והכרעה לאחר שבחנו את טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
סיכום על יסוד האמור, אנו מקבלים את הבקשה ומורים על מעצרם של הנאשמים 3-4 עד למתן גזר הדין או למשך 90 יום לפי המוקדם, וזאת החל מיום 22.5.2023.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בנוסף הגישה נגדו בקשה שכותרתה "בקשה למעצר עד לתום ההליכים המשפטיים", אולם הסעד המבוקש בה לא היה מעצר עד לתום ההליכים אלא – "להורות על המשך תנאי מעצר הבית של המשיב עד לתום ההליכים תוך הוספת מפקחים ראויים". המשיב לא התייצב לדיון, כאשר אף לשיטת המדינה הוא היה מאושפז בבית החולים (התייצב עוה"ד ארגוב ארצי, מי שהיה סניגורו במעצר הימים עו"ד ארגוב ארצי אך מפאת כבוד בית המשפט; אולם באותו שלב הוא לא ייצג את המשיב בבקשה להארכת התנאים).
עוד נטען כי הבקשה המתוקנת שהגישה המבקשת לאחר שהמשיב נעצר בגין הפרת תנאים, בקשה למעצר עד תום ההליכים, היתה למעשה בקשה לשינוי ההחלטה מיום 21.2.2022 שכמוה בקשה לעיון חוזר או בקשה שמותב זה יישב כערכאת ערעור על החלטתו שלו.
...
ראשית אציין כי לאחרונה בית המשפט העליון העלה את השאלה, בה לא נדרש להכריע, האם "ההלכה הידועה לפיה 'לא בנקל יוחזר משוחרר למעצר' חלה (בשינויים המחוייבים) גם על מעצר בפיקוח אלקטרוני (בש"פ 6027/21 מאירי נ' מדינת ישראל (3.9.2021), מפי כבוד השופט נ' סולברג). לאור המסקנה אליה הגעתי בפרשה שבפניי, אף אני אינני נדרש להכריע בשאלה זו, שיש לה פנים לכאן ולכאן. מצד אחד, החזרת אדם משחרור בתנאים לפיקוח אלקטרוני משמעה שינוי הגדרתו המשפטית ממשוחרר, לעצור. כבוד המשנה לנשיאה א' רובינשטיין עמד על כך שתכלית הגדרת הפיקוח האלקטרוני כמעצר בסעיף 22ב(א) לחוק המעצרים היתה עניינית, בענין השלכות הפסקת תכנית הפיקוח האלקטרוני במקרים הנדרשים (ע"פ 7768/15 פלוני נ' מ"י (20.4.2016)). עם זאת, לא ברור בעיני כי נאשמים במעצר בית בפיקוח אלקטרוני רואים את עצמם, או שקהלם הרלוונטי לענין הזכות לשם טוב רואים אותם, כ"עצורים" להבדיל משוהים ב"מעצר בית" כמשוחרר למעצר בית.
כאמור, הגעתי למסקנה שאיני נדרש להכריע בשאלה זו. כאמור קבעתי בענין החזרת המשיב למעצר מאחורי סורג ובריח בתיק המ"ת, "...עולה מהמסמכים הרפואיים שהציג הסנגור כי המשיב אושפז עם הגעתו לבית החולים וכאמור המדינה כבר הצהירה לבית המשפט...כי האשפוז היה לגיטימי. לא בגין הפרה נטענת זו יחוזר המשיב למעצר לאחר ששוחרר בתנאים." (פרוטוקול 21.2.2022 ע' 9 פס' 6).
סיכום הענין, הנני מורה כי המשיב ייוותר בתנאי השחרור אשר חלים עליו כעת, וזאת עד לתום ההליכים נגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך, המשיבה אף מחקה את ההתכתבויות בינה ובין ר.ג. ביום 1.2.2022, עם הגשת כתב האישום המתוקן, הוגשה לבית המשפט המחוזי בקשה מתוקנת למעצרם של המשיבה ושל ר.ג. עד תום ההליכים המשפטיים נגדם (מ"ת 33127-01-22).
...
ואולם, החלטתי להיענות לבקשתה החריגה של ב"כ המשיבה – שבדיעבד לא הייתה לה כל הצדקה – ולעשות כן למען הזהירות, והרבה למעלה מן הצורך, כאמור בהחלטתי מיום 28.2.2023.
אשר על כן, אני נעתר לבקשת המדינה ומורה על הארכת מעצרה של המשיבה כמבוקש לעיל.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב האישום, הגישה המדינה בקשה לשיחרור המשיב ממעצרו בתנאים מגבילים, במסגרתה המדינה עתרה לשיחרור המשיב למעצר בית מלא, פסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים, פסילת רישיון רכב (הורדת הרכב מהכביש) עד תום ההליכים, וכן ערובות כספיות להבטחת התנאים (להלן: הבקשה המקורית).
בתום הדיון מיום 30.11.2023 קבע בית משפט קמא כי דין הבקשה לעיון חוזר להדחות, שכן הטעמים שפורטו בהחלטתו המקורית בעינם עומדים, וזאת גם לאחר תיקון כתב האישום ביחס לעבירה של נהיגה ברכב שרישיונו שפקע.
...
משכך, אני סבורה כי לא ניתן להסתפק בעניינו של המשיב בתנאים כספיים גרידא, שכן אין בכך כדי לתת מענה הולם למסוכנות הנשקפת ממעשיו של המשיב בקשר עם נהיגתו בכביש.
באיזון בין השיקולים, אני רואה להיעתר לערר המדינה באופן חלקי כדלקמן: מצד אחד, אראה להימנע מלהורות על מעצר בית לילי כפי שנקבע בערר בתיק האחר, וזאת מאחר שכאמור בניגוד לערר בתיק האחר, אין טענה שהמשיב שלפניי ביצע את המעשה כחלק מפעילות מאורגנת בחבורה, וכמו כן המשיב אינו מצוי בתנאים מגבילים מזה כשבוע וחצי.
סוף דבר; ערר המדינה מתקבל באופן חלקי כך שרישיון הנהיגה של המשיב ייפסל למשך 3 חודשים מהיום.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

יחד עם כתב האישום המתוקן הוגשה בקשה מתוקנת למעצר עד תום ההליכים נגד המשיב ונאשם נוסף, לטיף אבו לטיף (להלן: אבו לטיף), תוך שנטען כי לעוררת ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות להם, ובכלל זה, גרסאות המתלוננים, עדים נוספים, מחקרי תיקשורת, האזנות סתר וראיות נוספות, ומשכך, קיימת עילה למעצרם עד לתום ההליכים בעיניינם.
מלבד זאת, בא-כוח המשיב חלק על עמדת המדינה בדבר ההלכות לעניין מעצר מאחורי סורג ובריח עד תום ההליכים בעבירות של סחיטה באיומים והעדרה של האפשרות לחלופה בדמות מעצר בפקוח אלקטרוני, וציין כי החלטת בית המשפט המחוזי בעיניינו של המשיב התקבלה לאחר דיון "יסודי ומעמיק". כמו כן, נטען כי תכלית המעצר תושג באמצעות מעצר בפקוח אלקטרוני יחד עם התנאים המגבילים הנלווים שנקבעו בעיניינו של המשיב, וכי יש להיתחשב בכך שהמשיב נעדר עבר פלילי.
...
עוד נכתב, כי לנוכח התופעה האמורה, קבלנים אשר זכו במכרזים, בסופו של דבר נכנעים ללחצים, מוותרים על זכייתם במכרז, או מעבירים אותו לביצוע של קבלנים אחרים לפי החלטת אותם הגורמים.
אני סבור, כי אין בכך די כדי להוות טעם להורות על חלופה ממעצר של ממש, וכי חלופה לא תספק מענה לסיכון הבלתי מבוטל להישנות התנהגות דומה ולהפרת תנאים, כנאמר בתסקיר שירות המבחן אשר ניתן בעניינו של המשיב רק ביום 6.12.2023.
אשר על כן, אני מורה על קבלת הערר באופן שהמשיב יהא נתון במעצר בפועל עד תום ההליכים המשפטיים בעניינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו